Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GEPROEFD. Limburgse wijn met borrelbox op sterrenniveau

15/05/2020 - 06:06
"Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. GEPROEFD. Limburgse wijn met borrelbox op sterrenniveau (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes. [naar artikel]


2. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


3. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


4. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


5. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


6. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


7. Is koken op sterrenniveau topsport? We lieten drie sterrenchefs screenen (19/11/2016 - Het Nieuwsblad)

“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?” [naar artikel]


8. "Een brasserie op sterrenniveau, wat een mooie woorden" Dit vinden onze lezers van Brasserie Taste (08/11/2017 - De Morgen)

Opinies, kritieken, online recensies: als kok vandaag wordt er overal op je vingers gekeken. Bart Van Hoecke neemt alles graag met een korrel zout, maar als hij de Zilveren Goesting in ontvangst mag nemen, proeft hij vooral de zoete smaak van waardering. [naar artikel]


9. Lucas is 16 en doet mee aan ‘Bake Off Vlaanderen’: "Ik droom van een eigen zaak. Op sterrenniveau!" (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf volgende maand gaat Wim Opbrouck opnieuw op zoek naar de beste thuisbakker van Vlaanderen. Maak nu al kennis met de jongste deelnemer van... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!