Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

7 hectare nieuwe kmo-zone biedt plaats aan 20 ambachtelijke bedrijven

29/05/2020 - 14:50
"Vlakbij het recyclagepark in Bilzen is gisteren de aanzet gegeven voor de aanleg van de derde kmo-zone met een oppervlakte van ruim 7 hectare. “Spelver III sluit aan op Spelver I en II waar momenteel meer dan 60 bedrijven actief zijn. De nieuwe kmo-zone richt zich vooral productiebedrijven”, verduidelijkt schepen van lokale economie, Bruno Steegen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 7 hectare nieuwe kmo-zone biedt plaats aan 20 ambachtelijke bedrijven (29/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Vlakbij het recyclagepark in Bilzen is gisteren de aanzet gegeven voor de aanleg van de derde kmo-zone met een oppervlakte van ruim 7 hectare. “Spelver III sluit aan op Spelver I en II waar momenteel meer dan 60 bedrijven actief zijn. De nieuwe kmo-zone richt zich vooral productiebedrijven”, verduidelijkt schepen van lokale economie, Bruno Steegen. [naar artikel]


2. Niet 100 hectare, maar 250 hectare ontginningsgebied in Kaulille: “Alle maskers zijn afgevallen” (12/03/2019 - Het Belang van Limburg)

In totaal komt in Kaulille een gebied van 250 hectare in aanmerking voor de winning van bouwzand. Dat blijkt uit het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan dat de redactie kon inkijken. Zoals bekend heeft de gemeente Bocholt zelf het initiatiefrecht gekregen om het uitvoeringsplan op te maken. Intussen kondigen de tegenstanders een juridische strijd aan tegen het plan. “Alle maskers zijn afgevallen”, zegt Jos Gorssen die al jaren ijvert voor het behoud van de Kauliller bossen. [naar artikel]


3. Natuurpunt gaat 75 hectare ontbossen in vallei Zwarte Beek, maar ook 55 hectare bebossen (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Natuurpunt gaat in de Vallei van de Zwarte Beek nog 75 hectare ontbossen. Daarnaast mag er 55 hectare bos bijkomen. De werken starten in augustus, na het broedseizoen. [naar artikel]


4. Bijzondere vacature in Hasselt: jenevermuseum op zoek naar nieuwe ambachtelijke stoker (17/11/2020 - VRT NWS)

Het jenevermuseum van Hasselt is op zoek naar een nieuwe jeneverstoker. De huidige stoker gaat immers met pensioen volgend jaar en dus komt een unieke functie in België vrij. [naar artikel]


5. Tartine et Boterham heeft nieuwe gids: "Weer meer ambachtelijke bakkerijen in Brussel" (04/11/2023 - VRT NWS)

De vzw Tartine et Boterham heeft haar nieuwe gids voor artisanale bakkerijen en patisserieën in Brussel gepubliceerd. De gids bevat meer dan zeventig adressen, 20 procent meer dan vijf jaar geleden. [naar artikel]


6. AB InBev werkt verder aan portefeuille Amerikaanse ambachtelijke bieren (04/11/2016 - Express)

Bierproducent AB InBev heeft in de Verenigde Staten de ambachtelijke brouwer Karbach overgenomen. De operatie kadert in het streven van AB InBev om zijn portfolio verder te diversifiëren en zijn aanbod ambachtelijke bieren verder uit te breiden. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De portefeuille Amerikaanse craftbrewers van AB InBev bestaat inmiddels […] The post AB InBev werkt verder aan portefeuille Amerikaanse ambachtelijke bieren appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


7. Millennial houdt van koffie op ambachtelijke wijze (08/11/2016 - Express)

In de Verenigde Staten koopt de consument ongeveer elfhonderd eenheden drank per jaar. Dat betekent een daling met tweeënzeventig eenheden tegenover tien jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van consulent NPD Group. Bij de aankoop van drank wordt in de eerste plaats gekozen voor koffie, gevolgd door frisdranken, melk, icetea en flessenwater. Opgemerkt wordt […] The post Millennial houdt van koffie op ambachtelijke wijze appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


8. Luc De Laet, 25 jaar in het vak: “Ik blijf strijden voor de ambachtelijke slager” (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Hij heeft de looks van een Viking. Een krijger. En eigenlijk is Luc De Laet (49) dat ook. Een rasechte strijder voor het betere vlees op het bord. “Een Highlander uit Schotland hier laten grazen, dat klopt niet.” Al 25 jaar staat de butcher pal, nu meer dan ooit zelfs. “Ik had het me veel gemakkelijker kunnen maken.” [naar artikel]


9. Marij kookt Limburgs: “echte, ambachtelijke bakkers, je proeft het verschil” (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Het ontbijt is mijn lievelingsmaal. En dat mag als een koning, zeggen ze. Dus ga ik vanochtend nog eens voor chocopasta op de boterham. Liefst snijd ik mijn brood zelf, zo’n dikke snede multivlokkenbrood boordevol granen. Elke warme bakker heeft nog wel zo’n variant. In Bocholt is Knapen dé bakker voor brood. Hij is de enige die overleeft tussen de supermarkten. In Kaulille en Lozen hebben ze ook nog echte ambachtelijke bakkers, gelukkig maar. Je proeft het verschil. Doe de test nog maar eens, die is heel smakelijk. [naar artikel]


10. Duvel Moortgat stapt in Italiaanse ambachtelijke brouwer (06/07/2017 - Express)

De Belgische biergroep Duvel Moortgat neemt een belang van 35 procent in de Italiaanse brouwer Birrificio del Ducato. Met de transactie wil de Belgische groep inspelen op de toenemende populariteit van lokale en kleinschalige brouwerijen in Europa. Birrificio del Ducato werd tien jaar geleden opgericht door Giovanni Campari en Manuel Piccolo, die in functie blijven […] The post Duvel Moortgat stapt in Italiaanse ambachtelijke brouwer appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!