De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
Onze horeca-uitbaters beginnen af te tellen naar de langverwachte heropening op 1 mei. Uiteraard moeten ze hun café of restaurant coronaproof houden, maar nog een andere kwestie baart hen kopzorgen. Want heel wat personeel met ervaring heeft tijdens de langdurige sluiting voor een andere job gekozen. In allerijl nieuwe koks of kelners vinden? Allesbehalve evident. “We vissen allemaal in diezelfde kleine vijver.” [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
Overal in Vlaanderen maken cafés zich op om vanaf zaterdag opnieuw klanten te ontvangen op hun terras. Ondanks de sombere weersvoorspellingen, verwachten ze zich aan een stormloop. Drie zaken laten hun licht schijnen over de heropening: 'Het is een erezaak geworden om aan te tonen dat het grote besmettingsprobleem niet bij de horeca ligt.' [naar artikel]
Als de Veiligheidsraad woensdag groen licht zou geven voor de heropening van de horeca op 8 juni, is het lang niet zeker dat u meteen in uw favoriete café of restaurant terecht zal kunnen. “Een café openen onder deze maatregelen is niet realistisch en niet rendabel”, klinkt het. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
AB InBev heeft beslist om de huur voor de maand april kwijt te schelden voor haar horeca-uitbaters. Met deze steunmaatregel wil de multinational de overlevingskansen voor de horeca verhogen. “Dit kan een cruciaal verschil maken”, zegt Mike Naert van Café Sport. [naar artikel]
Het jawoord van de Veiligheidsraad was het enige wat nog ontbrak voor de Belgische horeca-uitbaters om de laatste aanpassingen aan hun zaken af te ronden en straks weer volk te ontvangen. In groepen van tien personen, én tot 1 uur ’s nachts. Topchefs, koffiebars en caféhouders halen opgelucht adem. [naar artikel]
De uitbaters van Café De Smoutpot, op de grens van Melsele en Zwijndrecht, hebben een wel heel originele manier gevonden om de toegang tot hun café te regelen. Een echt verkeerslicht geeft aan of er nog plaats is voor extra klanten of niet. De uitbaters hadden het licht nog ergens liggen en vonden de heropening van hun café het ideale moment om het vanonder het stof te halen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Het is zover: na zeven maanden kunnen we eindelijk opnieuw van een pint op een terras genieten. Horeca-uitbaters slaken een zucht van opluchting, al is er ook frustratie. Nauwelijks een dag voor de heropening kregen ze te horen dat plexiglas tóch geen anderhalve meter tussen de tafels mag vervangen. ‘Schandalig’, klinkt het unisono bij burgemeesters en de sector. [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Beringse horeca-ondernemers mogen hun terrassen ook deze zomer uitbreiden. Met 8 mei, en de mogelijke heropening van de horecaterrassen in het vooruitzicht, wil het Berings stadsbestuur café- en restauranthouders ook dit jaar tegemoetkomen. “Het water staat onze horeca-uitbaters al aan de lippen en in de omstandigheden waarin men het cliënteel enkel in de buitenruimtes mag ontvangen, willen we hen hier zoveel mogelijk bij helpen”, legt schepen van Ondernemen Werner Janssen uit. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
Nee, het ziet er niet naar uit dat we snel een frisse pint op een terrasje in de warme winterzon zullen kunnen drinken. Maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet gewerkt wordt aan perspectief voor de horeca. Maar hoe? En wanneer? Er wordt nagedacht over een plan voor de grote heropening: “De tijd van experimenteren is voorbij. Het geld is op.” [naar artikel]
Nog niet op restaurant, nog niet op café, nog geen terrasje in de paasvakantie. De horeca mag op 1 mei weer open, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. “Een harde boodschap, maar eindelijk is er duidelijkheid”, zegt Horeca Vlaanderen. Om uitbaters te helpen de laatste twee maanden door te komen, verhoogt de Vlaamse regering de tegemoetkoming. [naar artikel]
De meeste restaurant- en café-uitbaters (85 procent) verwachten bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit een bevraging door de UGent. Ze verwachten dat de overheid de maximumcapaciteit zal beperken en dat klanten zullen afwachten om te komen. Uit het onderzoek blijkt ook dat zaakvoerders het belang dat hun klanten hechten aan de maatregelen systematisch lager inschatten dan de klanten zelf. [naar artikel]
Hoe dichter de datum van 8 mei nadert, hoe meer duidelijk wordt dat de opening van de horeca-terrassen niet voor iedereen is weggelegd. Sommige cafés en restaurants hadden nooit een terras staan of geen of amper plaats om er één te zetten, ook al hanteren veel steden en gemeenten nu erg soepele regels daarrond. Deze horeca-ondernemers wagen wel de stap, ook al is het improviseren om een terras te zetten: “Ik doe het voor mijn stamgasten. En ik hoop daarnaast vooral op goed weer, vanaf 8 mei.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.