De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gloednieuw KVC Wilrijk zet vol in op verankering in lokale gemeenschap

Gazet van Antwerpen

03/06/2020 - 11:27

In het districtshuis van Wilrijk wordt vanavond een gloednieuwe voetbalclub boven de doopvont gehouden. KVC Wilrijk is het resultaat van maandenlange nauwe samenwerking tussen leden van het voormalige KFCO Wilrijk, dat in een fusie met Beerschot is opgegaan, en SK Wilrijk-JAS. Het nieuwe KVC Wilrijk zal ook komend seizoen zowel in tweede als vierde provinciale met een eerste elftal uitkomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. AA Gent staat officieel te koop, burgemeester De Clercq: “Willen absolute garanties dat lokale verankering behouden blijft” (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent is op zoek naar een overnemer. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat enkele documenten kon inkijken. De club werkt samen met de Britse investeringsmaatschappij Tifosy om de verkoop in goede banen te leiden. Gents burgemeester Mathias De Clercq geeft intussen een duidelijke boodschap: hij wil absolute garanties dat de lokale verankering behouden blijft.
  [naar artikel]
 2. Sam Baro reageert op bedenkingen van oppositie over verkoop AA Gent: “Sta voor volle 100 procent achter de gemaakte afspraken” (05/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Baro kocht deze zomer AA Gent. Volgens het stadsbestuur, dat mee onderhandelde, is de lokale verankering zo gegarandeerd. Maar N-VA en PVDA stellen dat nu in vraag. “De deal is juridisch niet sluitend.” Baro reageerde intussen op die stelling: “Er is bij mijn weten geen enkele voetbalclub in België waar op deze manier de lokale verankering zo stevig gegarandeerd is.”
  [naar artikel]
 3. Antwerpen keurt helft regularisatieaanvragen met ‘lokale verankering’ goed (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Steeds meer kleine zelfstandigen verdwijnen ten koste van buurtsupermarkten (03/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de ene lokale bakker na de andere lokale slager er het bijltje bij neerlegt, stijgt het aantal kleine buurtsupermarkten jaar na jaar. In Vlaanderen zijn die intussen al goed voor een derde van onze voedingsuitgaven. “Met dank aan hun lokale verankering”, klinkt het.
  [naar artikel]
 5. AA Gent officieel op zoek naar nieuwe investeerders, burgemeester De Clercq: “Willen absolute garanties dat lokale verankering behouden blijft” (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent is officieel op zoek naar investeerders. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat enkele documenten kon inkijken. De club werkt samen met de Britse investeringsmaatschappij Tifosy om de geschikte persoon óf personen te vinden die (een deel van) de aandelen van voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie wil of willen opkopen. Gents burgemeester Mathias De Clercq geeft intussen een boodschap: hij wil absolute garanties dat de lokale verankering behouden blijft.
  [naar artikel]
 6. Duitstaligen kunnen door akkoord elektronisch stemmen bij lokale verkiezingen (24/10/2017 - VRT NWS)
  Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft maandagavond een ontwerpdecreet goedgekeurd dat een samenwerkingsakkoord tussen de het Waals Gewest en de Duitstalige Gemeenschap in gang moet zetten over de organisatie van de lokale verkiezingen van volgend jaar.  
  [naar artikel]
 7. ‘We zijn geen Generale Maatschappij van Vlaanderen' (05/01/2017 - De Tijd)
  01:06 Verankeren om te verankeren. Daar is het Koen Dejonckheere, de CEO van Gimv, niet om te doen. ‘De beste verankering is een tijdelijke verankering’, meent hij. ‘Private equity of de beurs. Dat is ook v...
  [naar artikel]
 8. Vandalen proberen bomen in brand te steken in Wilrijk (24/06/2020 - De Standaard)
  Aan het Pachthofplein in Wilrijk zijn gaten gemaakt in lindebomen. Vandalen hebben ook geprobeerd om ze in brand te steken. Wie achter de brandstichting zit is momenteel onduidelijk, maar het lokale bestuur van Wilrijk neemt de feiten ernstig.
  [naar artikel]
 9. Sluiten we binnenkort een woonlening af achter een computerscherm? (20/10/2016 - Knack)
  Klanten van bpost bank moeten niet langer een bankkantoor binnenstappen als ze een woonlening willen afsluiten. Ook Hello Bank zwaait de lokale adviseur uit. Bij Keytrade Bank is van lokale verankering geen sprake.
  [naar artikel]
 10. GAIA pleit met tv-spot voor verankering dierenwelzijn in Grondwet (17/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarin het pleit voor de verankering van de welzijnsbelangen en de eigen...
  [naar artikel]
 11. Gimv-CEO: 'Vlaamse verankering laat ons toe voor de lange termijn te gaan' (26/09/2019 - De Tijd)
  17:47 Koen Dejonckheere, de CEO van de investeringsmaatschappij Gimv, ziet een sterk momentum voor de 50 bedrijven in portefeuille. Hij is ook blij met de Vlaamse verankering, die hij eerder als een troef z...
  [naar artikel]
 12. Boerenbond werkt aan ‘scan’ om dierenwelzijn te verbeteren (17/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Boerenbond maakt werk van een ‘dierenwelzijnscan’ om het dierenwelzijn in de landbouw en veehouderij te verbeteren. Dat meldde de organisatie zondag naar aanleiding van de 35ste Dag van de Landbouw. Voorzitter Sonja De Becker loofde ook de lokale verankering van de bedrijven: “Landbouw als ‘steunpilaar’ van de lokale samenleving.”
  [naar artikel]
 13. Boerenbond werkt aan ‘scan’ om dierenwelzijn te verbeteren (17/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Boerenbond maakt werk van een ‘dierenwelzijnscan’ om het dierenwelzijn in de landbouw en veehouderij te verbeteren. Dat meldde de organisatie zondag naar aanleiding van de 35ste Dag van de Landbouw. Voorzitter Sonja De Becker loofde ook de lokale verankering van de bedrijven: “Landbouw als ‘steunpilaar’ van de lokale samenleving.”
  [naar artikel]
 14. Motorrijder (56) zwaargewond na frontale aanrijding in Wilrijk (04/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Wilrijk is een motorrijder maandag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenwagen. Dat zegt de lokale politie.
  [naar artikel]
 15. Man neergeschoten in Wilrijk, verdachten vluchten weg met auto’s (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Boomsesteenweg in Wilrijk (Antwerpen) is zaterdagavond een man neergeschoten. Het slachtoffer werd in het been geschoten en werd gewond afgevoerd. Volgens de lokale politie werden verschillende kogels afgevuurd.
  [naar artikel]
 16. Westerlo-manager Wijnants: “Soudal kon verankering van club niet garanderen” (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Westerlo heeft woensdag toelichting gegeven bij de beslissing van Soudal om zich terug te trekken uit de club. “Er waren geen garanties omtrent de verankering van de club in de gemeente Westerlo.”
  [naar artikel]
 17. Westerlo-manager Wijnants: “Soudal kon verankering van club niet garanderen” (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo heeft woensdag toelichting gegeven bij de beslissing van Soudal om zich terug te trekken uit de club. “Er waren geen garanties omtrent de verankering van de club in de gemeente Westerlo.”
  [naar artikel]
 18. Achttienjarig meisje zwaargewond na aanrijding in Wilrijk (12/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op de Krijgsbaan (R11) in het Antwerpse district Wilrijk is donderdagavond een 18-jarig meisje ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de Antwerpse lokale politie vrijdag.
  [naar artikel]
 19. Man in been geschoten in Wilrijk (18/11/2017 - Metro)
  In het Antwerpse district Wilrijk heeft zaterdagavond een schietincident plaatsgevonden met een gewonde tot gevolg. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Er zouden meerdere schoten gevallen zijn, maar het slachtoffer liep alleen een wonde in het been op. De daders blijven voorlopig op te sporen. De schietpartij vond plaats op de Boomsesteenweg, de parallelweg naast de A12, ter hoogte van het viaduct van Wilrijk. Over de aanleiding is nog niets bekend. De federale politie heeft intussen het onderzoek naar de feiten overgenomen. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Groen wil permanente verankering van uitgebreid sociaal tarief (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De groene regeringspartijen zijn voor een definitieve verankering van het uitgebreide sociale energietarief en dienen daar een wetsvoorstel voor in. Groen en Ecolo hebben het over "de logische en noodzakelijke volgende stap" en gaan op zoek naar een parlementaire meerderheid tegen eind dit jaar.
  [naar artikel]
 21. Getouwtrek om Oud-Heverlee Leuven (04/04/2019 - De Morgen)
  Wordt het (ook) een Chinees of kiest men toch maar voor die lokale verankering? In de strijd om voetbalclub OH Leuven lijkt de stad Leuven het laatste woord te zullen hebben.
  [naar artikel]
 22. Groen legt permanente verankering van uitgebreid sociaal energietarief op tafel (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De groene regeringspartijen zijn voor een definitieve verankering van het uitgebreide sociale energietarief en dienen daar een wetsvoorstel voor in. Groen en Ecolo hebben het over “de logische en noodzakelijke volgende stap” en gaan op zoek naar een parlementaire meerderheid tegen eind dit jaar.
  [naar artikel]
 23. Roemeens-orthodoxe gemeenschap koopt parochiekerk over: “Onze katholieke vrienden blijven welkom” (28/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds twee jaar mag de Roemeens-orthodoxe gemeenschap de parochiekerk van de Heilige Rozenkrans in Wilrijk gebruiken. Maar nu zij die heeft gekocht, worden de rollen omgedraaid. “Hopelijk zijn wij net zo’n goede gastheer als onze katholieke vrienden”, zegt priester George Valcu.
  [naar artikel]
 24. Gevel van woning beschoten in Wilrijk: “We hoorden verschillende knallen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse district Wilrijk is dinsdagavond de gevel van een woning beschoten in de Sint-Bavostraat. Volgens de lokale politie raakte de voordeur van het pand beschadigd. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 25. Supermarkt overvallen in Wilrijk (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse district Wilrijk is gisteravond een supermarkt overvallen in de Letterkundestraat. Dat meldt de Antwerpse lokale politie
  [naar artikel]
 26. Hoe het nieuwe Lierse weer “de grootste van de kleinen” wil worden (06/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het oude Lierse is begraven, het nieuwe Lierse kan nu helemaal uit de startblokken schieten. En opvolger KSK Lierse Kempenzonen wil vooral verderbouwen op de oude waarden van het failliete stamnummer 30. “Met veel Kempense nuchterheid, oog voor lokale verankering, de focus op lokale jeugdwerking én opnieuw voetbalplezier willen we zoveel mogelijk DNA van het ‘oude’ Lierse in ere herstellen”, vat nieuwe eigenaar en voorzitter Luc Van Thillo samen.
  [naar artikel]
 27. Hygiëne, recreatie en zedelijkheid: zwembaden van toen en nu (16/10/2019 - Apache)
  Kunstenares Kitty Bons onderzocht de geschiedenis van de openbare zwembaden en ontdekte dat de vraagstukken en bekommernissen bij publiek-private samenwerkingen voor baden altijd dezelfde zijn geweest: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.: toegangsprijzen, toegankelijkheid, hygiëne en verankering in de stad.
  [naar artikel]
 28. Vrouw in levensgevaar na botsing op Boomsesteenweg in Wilrijk (11/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse district Wilrijk is dinsdagmiddag een 68-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een bestelwagen op de Boomsesteenweg. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Ook twee andere betrokkenen raakten gewond.
  [naar artikel]
 29. Jambon: "Lokale overheid moet waken over geweld bij Turkse gemeenschap" (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het is in eerste instantie de lokale overheid die tussenbeide moet komen bij de onrust binnen de Turkse gemeenschap. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Eerder had burgemeester van Beringen Maurice Webers de hulp van de minister ingeroepen door de aanhoudende spanningen tussen de aanhangers van Erdogan en Gülen in zijn gemeente. Wanneer er hard opgetreden moet worden, is Jambon wel bereid om bij te springen, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Brussel krijgt gloednieuw park (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale Brusselfonds Beliris heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een gloednieuw park in de hoofdstad.
  [naar artikel]
 31. Twee minderjarigen in instelling geplaatst na overval in Wilrijk (19/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen zijn de voorbije dagen twee minderjarigen opgepakt, en na voorleiding bij de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst, op verdenking van het plegen van een overval vrijdag in Wilrijk. Dat meldt de lokale politie.
  [naar artikel]
 32. Gloednieuw voetbalveld... maar niemand wil erop spelen (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de enorme nood aan voetbalpleinen ligt in Kieldrecht een gloednieuw veld waar geen kat wil of kan op spelen, onder meer omwille van
  [naar artikel]
 33. Parket opent onderzoek naar racisme na anti-joodse boodschappen tijdens match Beerschot-Wilrijk tegen Antwerp (04/05/2018 - VRT NWS)
  Het parket van Antwerpen is een opsporingsonderzoek geopend na de match van Beerschot-Wilrijk tegen Antwerp. Tijdens de match waren spreekkoren tegen de joodse gemeenschap te horen, en er was ook een spandoek te zien met een anti-joodse boodschap. 
  [naar artikel]
 34. "Soudal kon verankering in Westerlo niet garanderen" (30/11/2016 - Sporza)
  De overname van Westerlo door Soudal is afgesprongen omdat het bedrijf de verankering van de club in Westerlo niet kon garanderen. Dat zegt de club in een mededeling.
  [naar artikel]
 35. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen reageert op uithaal Beerschot Wilrijk-top: “Wij weten dat we onschuldig zijn” (14/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De aanloop naar de beslissende return tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk verliep tot donderdag in een opvallend gemoedelijke sfeer. Tot Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken in deze krant zei dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.
  [naar artikel]
 36. Grote ongerustheid bij Turkse gemeenschap na nieuws over meerdere besmettingen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagavond verschenen er op de sociale media opvallend veel boodschappen in het Turks om de gemeenschap aan te sporen zich aan de opgelegde maatregelen te houden. Onder meer Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), stand-up comedian Erhan Demirci en enkele lokale politici met Turkse roots riepen daartoe op.
  [naar artikel]
 37. Harm van Veldhoven moet als voorzitter voor lokale verankering zorgen bij Lommel SK (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In één adem met de komst van Mike Green werd Harm van Veldhoven (58) voor het eerst publiekelijk vernoemd als voorzitter.
  [naar artikel]
 38. Zoon Brussels toppoliticus wordt nieuwe woordvoerder Anderlecht (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  David Steegen wordt na meer dan 10 jaar woordvoerderschap bij RSC Anderlecht opgevolgd door Jan Gatz. Steegen richt zich vanaf heden op de verdere ontwikkeling van de lokale verankering van de club in de hoofdstad.
  [naar artikel]
 39. Grote ongerustheid bij Turkse gemeenschap in Limburg na nieuws over meerdere besmettingen (22/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zaterdagavond verschenen er op de sociale media opvallend veel boodschappen in het Turks om de gemeenschap aan te sporen zich aan de opgelegde maatregelen te houden. Onder meer Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), stand-up comedian Erhan Demirci en enkele lokale politici met Turkse roots riepen daartoe op.
  [naar artikel]
 40. PVDA Wilrijk voert actie voor behoud traject bus 22 (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn wil buslijn 22 in Wilrijk inkorten tot aan het crematorium. Het deel van de buslijn vanaf de Bist zou verdwijnen en de zeer drukke buslijn 33 moet het overnemen. Voorlopig rijdt de bus nog wel het normale traject en om dat traject tin de bloemetjes te zetten, voerde de lokale PVDA-afdeling zaterdag actie.
  [naar artikel]
 41. Beerschot Wilrijk is periodekampioen. Wat nu? (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Door de overwinning van Beerschot Wilrijk bij Union en de nederlaag van OH Leuven heeft Beerschot Wilrijk de eerste periode in de Proximus League gewonnen. Maar wat houdt dat in?
  [naar artikel]
 42. OHL op Dreef: "Er is overnamebod door Vlaamse investeerders" (20/03/2017 - Sporza)
  OH Leuven komt dan toch niet in Chinese handen. De groepering "OHL op Dreef" meldt dat het een succesvolle zoektocht heeft gevoerd naar "een alternatief met een sterke lokale verankering".
  [naar artikel]
 43. N-VA wil nauwere samenwerking met sikhs (30/08/2018 - De Standaard)
  N-VA Knokke-Heist ijvert voor een nauwere samenwerking met de lokale sikh-gemeenschap. De partij zegt dat ze de ongerustheid over de mogelijke komst van een gebedshuis in Heist begrijpt, maar wijst daarvoor met de beschuldigende vinger naar het gemeentebestuur. Dat zou volgens de oppositiepartij te weinig in dialoog treden met de gemeenschap en er een dubieuze houding op nahouden.
  [naar artikel]
 44. N-VA wil nauwere samenwerking met sikhs (30/08/2018 - De Standaard)
  N-VA Knokke-Heist ijvert voor een nauwere samenwerking met de lokale sikh-gemeenschap. De partij zegt dat ze de ongerustheid over de mogelijke komst van een gebedshuis in Heist begrijpt, maar wijst daarvoor met de beschuldigende vinger naar het gemeentebestuur. Dat zou volgens de oppositiepartij te weinig in dialoog treden met de gemeenschap en er een dubieuze houding op nahouden.
  [naar artikel]
 45. 14 aanhoudingen na aanval op supportersbussen van Beerschot-Wilrijk (23/01/2018 - De Standaard)
  De Antwerpse lokale politie heeft in samenwerking met de collega’s van de zone Minos het onderzoek afgerond naar de brutale aanval op drie supportersbussen van Beerschot-Wilrijk. Op 13 augustus waren die na afloop van een op Lierse het doelwit van hooligans. In totaal werden 29 arrestaties verricht en 26 verdachten voor de onderzoeksrechter geleid, 14 onder hen werden aangehouden.
  [naar artikel]
 46. Architect heeft eigen visie op A12: “Leg in Boom, Aartselaar en Wilrijk een tunnel” (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Haal de gedrochten van de sleuf in Boom en het viaduct in Wilrijk weg en leg de A12 in Boom, Aartselaar en Wilrijk in een tunnel.” Dat is de visie van architect Bart Van den Bossche uit Wilrijk die met zijn studie Boomsedreef aanbevelingen geeft voor het toekomstbeeld van de verkeersader die al jaren onder zware druk staat.
  [naar artikel]
 47. Antwerpse politie vat Nederlander die allicht aanslag wilde plegen op woning in Wilrijk (02/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  In het Antwerpse district Wilrijk heeft de lokale politie donderdagochtend wellicht een aanslag op een woning kunnen verijdelen. Een jonge Nederlander werd betrapt toen hij een spandoek aan de woning aan het ophangen was en in zijn buurt vond de politie een vuurwapen. Er is even later ook nog een tweede Nederlandse verdachte opgepakt.
  [naar artikel]
 48. Antwerpse politie vat Nederlander die allicht aanslag wilde plegen op woning in Wilrijk (02/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het Antwerpse district Wilrijk heeft de lokale politie donderdagochtend wellicht een aanslag op een woning kunnen verijdelen. Een jonge Nederlander werd betrapt toen hij een spandoek aan de woning aan het ophangen was en in zijn buurt vond de politie een vuurwapen. Er is even later ook nog een tweede Nederlandse verdachte opgepakt.
  [naar artikel]
 49. Antwerpse politie zoekt getuigen en beelden van incident met supportersbussen Beerschot-Wilrijk (24/08/2017 - De Redactie)
  De Antwerpse politie is op zoek naar getuigen en bewijsmateriaal van het incident met de twee supportersbussen van Beerschot-Wilrijk, die op 13 augustus werden bekogeld in Mortsel. De lokale recherche laat ook weten dat tips over de identiteit van de daders, vermoedelijk supporters van het rivaliserende Royal Antwerp F.C., zeer welkom zijn.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy