De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]
Ondernemers die hun hinderpremie moeten terugstorten omdat ze eigenlijk niet in aanmerking komen voor de premie doordat ze niet verplicht hebben... [naar artikel]
Er dreigt een gigantisch bloedbad in de horeca. Zelfs in een zeer optimistisch scenario, namelijk een heropening vanaf 1 juni met maatregelen, zou de sector dit jaar een verlies van 6,5 miljard euro boeken. Dat is 45 procent van de totale jaaromzet. [naar artikel]
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft de Vlaamse Regering beslist om de looptijd van de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten, te verlengen. Daarnaast komt er een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro voor ondernemingen met groot omzetverlies. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
In Brussel hebben handelaars en zelfstandigen die open mochten blijven, nog steeds geen compensatiepremie ontvangen. Die zou deze week wel eindelijk moeten volgen. Bedrijven en winkels die volledig moesten sluiten hebben wel al een hinderpremie ontvangen. “Die financiële steun was echt nodig” zegt Brusselse mode-ontwerpster Valérie Berckmans. [naar artikel]
Aan de vooravond van de heropening van de terrassen zitten heel wat horeca-uitbaters met de handen in het haar, nu blijkt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt op de regel dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de verschillende gezelschappen op een terras. Nochtans stond dat anders in het protocol dat is afgesproken tussen de sectorfederatie en de federale overheid. Hoe komt het dat burgemeesters, Vlaamse regering, federale regering en horeca nu al meer dan 24 uur lang discussiëren over plexiglas? [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Wanneer cafés, restaurants en hotels de deuren weer mogen openen - wellicht vanaf volgende week - dan stopt de hinderpremie vanuit Vlaanderen. Dat bevestigt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. “Tot nu toe hebben we voor alle handelszaken dezelfde regel gehanteerd: als je open mag, dan vervalt de steun”, zei ze eerder ook in VTM NIEUWS. [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
De grote jongens roeren zich in het debat over de al dan niet heropening van de cafés in ons land. Biergigant AB InBev vreest dat de helft van de cafés de coronacrisis niet zal overleven als ze op 1 april niet open mogen. “Bovendien zijn er geen Belgische cijfers die bewijzen dat cafés coronabroeihaarden zijn”, klink het. Biostatiscus Geert Molenberghs strijdt dat af. “Er is wel degelijk wetenschappelijke evidentie over een verhoogd besmettingsrisico.” [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) laat de looptijd van de hinderpremie verlengen voor ondernemers die hun locatie verplicht... The post Vlaanderen geeft toe: compensatiepremie van 2.000 euro voor zwaar getroffen bedrijven appeared first on Business AM. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Restaurants kunnen ten vroegste vanaf 8 juni geleidelijk heropend worden. Volgens experts dreigt er een bloedbad in de sector. Hoeveel resto’s zingen het nog lang uit? En wat mogen we bij de herstart verwachten? ‘Plexiglas tussen mijn open keuken en gasten: onmogelijk.’ [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De beautysector vreest een economisch bloedbad. “Er zullen steunmaatregelen nodig zijn, anders gaan veel zelfstandigen hun deuren moeten sluiten”, waarschuwt Mario Blokken, de voorzitter van de Belgische Beauty Federatie. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het is zover: na zeven maanden kunnen we eindelijk opnieuw van een pint op een terras genieten. Horeca-uitbaters slaken een zucht van opluchting, al is er ook frustratie. Nauwelijks een dag voor de heropening kregen ze te horen dat plexiglas tóch geen anderhalve meter tussen de tafels mag vervangen. ‘Schandalig’, klinkt het unisono bij burgemeesters en de sector. [naar artikel]
Witte rook voor de horeca, we snakken er met z’n allen al weken naar. De Grote Heropening loert om de hoek, maar of elke uitbater daar zo blij mee... [naar artikel]
In Tienen is er nu al discussie over het feest naar aanleiding van de heropening van de Grote Markt. Die wordt momenteel heraangelegd, het einde van de werken is pas voorzien voor november 2021. Maar de discussie over het feest bij de heropening is nu al begonnen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.