Het is zover, na bijna drie maanden mogen cafés en restaurants de deuren weer openen. Zaakvoerders zijn de voorbije dagen druk in de weer geweest met het herschikken van hun tafeltjes en alle andere maatregelen voor de veiligheid. Iets gaan eten of drinken zal er voorlopig nog niet hetzelfde uitzien als vroeger, maar het kan wel weer. We vroegen enkele horecazaken of de reservaties van de klanten al binnenkomen. [naar artikel]
De tiende editie van ‘Jong Keukengeweld’, waarbij jongeren aan een erg scherpe prijs culinair kunnen genieten, nam een vliegende start. In vier uur... [naar artikel]
We mogen weer uit eten gaan en dat laten we ons geen twee keer zeggen. Meteen na het groen licht van de Veiligheidsraad startte de stormloop op een... [naar artikel]
De horeca houdt intussen het hart vast wat het effect van de nieuwe maatregelen gaat zijn. Op restaurant gaan mag nog, met je gezin plus de bubbel van 5, en met maximum 10 mensen in totaal. Maar sinds de stijging van het aantal besmettingen lopen de reservaties in eetgelegenheden terug, of ze worden zelfs geannuleerd. De vrees is dat dat nu alleen maar vaker gaat gebeuren, of dat reservaties helemaal niet meer binnenkomen. [naar artikel]
Zondag rustdag? Niet voor tal van horeca-uitbaters. Zij probeerden op de valreep nog zo veel mogelijk eten aan de man te brengen. Met succes: het aantal reservaties lag zondag 45 procent hoger dan vorige week. [naar artikel]
Tijdens de eerste 24 uur waarin het mogelijk was om een tafeltje te reserveren bij één van de deelnemende chefs aan Jong Keukengeweld, deden liefst 14.280 jongeren dat. Dat blijkt dinsdag uit de eerste cijfers van Tablebooker en Toerisme Vlaanderen. [naar artikel]
In de historische kloosterkeukens van hotel Botanic Sanctuary Antwerp is de pop-up SMAAK geopend. Het is het nieuwste kindje van de voormalige Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Samen met chef Ruben Christiaens en sommelier Xanne Schijns tekende hij een Japans geïnspireerd concept uit dat op een bijzondere locatie geserveerd wordt. De interesse blijkt alvast groot. “Voor wat we hier geven, zijn we eigenlijk te goedkoop”, zegt Boerma. [naar artikel]
‘Klopjacht’ is nog maar pas begonnen, en nu al hebben de speurders prijs. Amper uren nadat de kandidaten werden gedropt in de Ardennen, sloeg het opsporingsteam Anja (52) in de boeien. Haar zoon Lothar (24) moet nu alleen verder – zonder kleren, zonder plan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.