Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]
18:48 VGP investeert meer dan 30 miljoen ingronden nabij de Madrileense luchthaven. Conquistador VGP zet zijn Spaanse veroveringstocht verder. [naar artikel]
Nu heel wat restaurants niet langer gasten mogen ontvangen door het coronavirus, zijn er heel wat overgeschakeld op take-away. Gault&Millau heeft nu een webpagina gelanceerd die daarop inspeelt. [naar artikel]
Met de moed der wanhoop stortten sommige restauranthouders zich na de verplichte sluiting van hun zaak op het bereiden van meeneemgerechten. Ondertussen hebben een groot aantal onder hen de handdoek al in de ring gegooid. Enkelingen houden nog even vol. Maar hoe lang nog? [naar artikel]
Met de moed der wanhoop stortten sommige restauranthouders zich na de verplichte sluiting van hun zaak op het bereiden van meeneemgerechten. Ondertussen heeft een groot aantal onder hen de handdoek al in de ring gegooid. Enkelingen houden nog even vol. Maar hoe lang nog? [naar artikel]
Vanaf vandaag moeten restaurants en cafés de deuren sluiten. En dat een maand lang. Restauranthouders mogen wel nog afhaalmaaltijden verkopen. Een populair alternatief. De verkoop van afhaalmaaltijden is sinds de lockdown in maart enorm gestegen. Dat merken ook de Antwerpse zaakvoerders van Otomat. Omdat het bijna onmogelijk was om de bestellingen in het restaurant bij te houden, openden ze een extra vestiging waar je enkel kan afhalen. [naar artikel]
Door de sluiting van de horeca zien heel wat zaken zich genoodzaakt om opnieuw de kaart te trekken van take-away. Maar voor vele zaken is het maar een druppel op een hete plaat. Tijdens de eerste coronagolf werd er al flink ingezet op afhaalgerechten en dus weten ze bij vele horecazaken wat ze kunnen verwachten. [naar artikel]
Een plastic bakje voor de hapjes, eentje met een halve kreeft, een met kalkoenrollade en groenten, eentje met kroketten, drie potjes met sauzen en dan nog een bakje met het dessert. Per man! Sinds we noodgedwongen eten afhalen op restaurant komen we niet meer toe met één pmd-zak in de week. Daarom schakelen meer horeca-uitbaters over op herbruikbare verpakkingen, vragen bij de bestelling of u zelf een pot of doos kan meebrengen of leveren in écht servies. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.