Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Take away is een blijver in West-Vlaanderen: 7 op de 10 restaurants blijven het doen

16/06/2020 - 12:23
"Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Take away is een blijver in West-Vlaanderen: 7 op de 10 restaurants blijven het doen (16/06/2020 - VRT NWS)

Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]


2. First we take Barcelona, then we take Madrid (21/12/2016 - De Tijd)

18:48 VGP investeert meer dan 30 miljoen ingronden nabij de Madrileense luchthaven. Conquistador VGP zet zijn Spaanse veroveringstocht verder. [naar artikel]


3. Gault&Millau lanceert pagina met restaurants die take-away aanbieden (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu heel wat restaurants niet langer gasten mogen ontvangen door het coronavirus, zijn er heel wat overgeschakeld op take-away. Gault&Millau heeft nu een webpagina gelanceerd die daarop inspeelt. [naar artikel]


4. Steeds meer Antwerpse restaurants stoppen met take-away: “Het sop is de kool niet waard” (17/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Met de moed der wanhoop stortten sommige restauranthouders zich na de verplichte sluiting van hun zaak op het bereiden van meeneemgerechten. Ondertussen hebben een groot aantal onder hen de handdoek al in de ring gegooid. Enkelingen houden nog even vol. Maar hoe lang nog? [naar artikel]


5. Veel restaurants begonnen vol goede moed met take-away, maar stoppen daar na enkele dagen al mee: “Het sop is de kool niet waard” (18/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Met de moed der wanhoop stortten sommige restauranthouders zich na de verplichte sluiting van hun zaak op het bereiden van meeneemgerechten. Ondertussen heeft een groot aantal onder hen de handdoek al in de ring gegooid. Enkelingen houden nog even vol. Maar hoe lang nog? [naar artikel]


6. Restaurants schakelen weer over naar take-away (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Vanaf vandaag moeten restaurants en cafés de deuren sluiten. En dat een maand lang. Restauranthouders mogen wel nog afhaalmaaltijden verkopen. Een populair alternatief. De verkoop van afhaalmaaltijden is sinds de lockdown in maart enorm gestegen. Dat merken ook de Antwerpse zaakvoerders van Otomat. Omdat het bijna onmogelijk was om de bestellingen in het restaurant bij te houden, openden ze een extra vestiging waar je enkel kan afhalen. [naar artikel]


7. Restaurants zetten opnieuw in op take-away. “Het is slechts een pleister op een houten been” (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Door de sluiting van de horeca zien heel wat zaken zich genoodzaakt om opnieuw de kaart te trekken van take-away. Maar voor vele zaken is het maar een druppel op een hete plaat. Tijdens de eerste coronagolf werd er al flink ingezet op afhaalgerechten en dus weten ze bij vele horecazaken wat ze kunnen verwachten. [naar artikel]


8. Omdat take-away een plastic soep wordt: restaurants schakelen over op herbruikbare verpakkingen en leveren zelfs in echt servies (08/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Een plastic bakje voor de hapjes, eentje met een halve kreeft, een met kalkoenrollade en groenten, eentje met kroketten, drie potjes met sauzen en dan nog een bakje met het dessert. Per man! Sinds we noodgedwongen eten afhalen op restaurant komen we niet meer toe met één pmd-zak in de week. Daarom schakelen meer horeca-uitbaters over op herbruikbare verpakkingen, vragen bij de bestelling of u zelf een pot of doos kan meebrengen of leveren in écht servies. [naar artikel]


9. Door de strengere coronamaatregelen blijven klanten weg uit restaurants: "Veel restaurants zullen nieuwjaar niet halen" (31/07/2020 - VRT NWS)

Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!