Wanneer de meeste denken aan gezondheidsproblemen door brood, pasta en aardappelen, denken ze aan het proteïne gluten. Maar Duitse wetenschappers [naar artikel]
Brood en pasta werden er al ettelijke keren van beschuldigd de vijand nummer één te zijn van elk dieet, maar toch blijven we er massaal van smullen. Wetenschappers van de Oregon State University zijn van mening dat we ze zo graag lusten omdat ze vol van 'de zesde smaak' zouden zitten. Na zoet, zuur, zout, bitter en umami voegen ze nu 'vezelrijk' toe aan het smaakpalet. [naar artikel]
Koning Filip (56) zweert pasta en brood af en is overgeschakeld op een glutenvrij dieet. Omdat hij 'gezond wil leven'. Diëtisten stellen zich vragen bij de nieuwe eetgewoontes van onze vorst. 'Zomaar gluten schrappen uit je maaltijden kan zelfs schadelijk zijn voor je lichaam.' [naar artikel]
Koning Filip (56) zweert pasta en brood af en is overgeschakeld op een glutenvrij dieet. Omdat hij “gezond wil leven”. Diëtisten stellen zich vragen bij de nieuwe eetgewoontes van onze vorst. “Zomaar gluten schrappen uit je maaltijden kan zelfs schadelijk zijn voor je lichaam.” [naar artikel]
Koolhydraatarme diëten zijn populair om af te vallen, toch zijn ze niet zo gezond als vaak gedacht. Volgens een Amerikaanse studie kan zo’n dieet je levensverwachting met vier jaar doen afnemen. Wetenschappers volgden 15.400 mensen 25 jaar lang. De proefpersonen vulden aan het begin van het onderzoek en na zes jaar een uitgebreide vragenlijst in. […] Het bericht Koolhydraatarm dieet kan leven met vier jaar verkorten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ook dol op pasta, brood en aardappelen, alle koolhydraatarme hypes ten spijt? Volgens een studie van Oregon State University heeft dat alles te [naar artikel]
Heel wat diëten laten brood, pasta en alles wat veel vezels bevat liever links liggen. Het zouden dikmakers zijn. Wel, uit een nieuw onderzoek in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat ze vooral goed zijn om je te beschermen tegen hartziekten en vroegtijdig overlijden. [naar artikel]
We herhalen het nog maar eens: koolhydraten zijn absoluut niet de vijand. Er is helemaal niets mis met een portie brood, pasta of zelfs frietjes. [naar artikel]
Naast de smaken zoet, zuur, bitter, zout en umami, zijn mensen ook in staat om de smaak van koolhydraten apart te proeven, zoals in brood en pasta. [naar artikel]
Waarom zijn sommige mensen kwistiger met zout dan andere? Wat doet chocolade met ons? En zijn brood en het paleodieet nu gezond of niet? [naar artikel]
Het Voedingscentrum waarschuwt voor het razend populaire Pioppidieet, vernoemd naar een Italiaans gehucht. 21 dagen, geen pasta, rijst en brood,... [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse variant met kerstomaatjes en kruiden kun je, eens je ze gepimpt hebt met heerlijk verse mosselen, gerust aan fijnproevers voorschotelen. Bon appétit! [naar artikel]
In Irak hebben wetenschappers de resten ontdekt van wat waarschijnlijk het oudste brood is dat we tot nu toe kennen. De ingrediënten van dat 70.000 jaar oude brood leren ons heel wat over het steentijddieet van de Neanderthaler en de homo sapiens. Die aten waarschijnlijk meer (en veel bitterdere) planten dan we tot nu toe dachten. Ook leuk: de wetenschappers deelden het recept van dat brood, waardoor je er zelf in de keuken mee aan de slag kan. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
03:00 Telemonitoring kan niet alleen de levensverwachting, maar ook de levenskwaliteit van kankerpatiënten verhogen. Een consortium met onder meer het Leuvense Kankerinstituut en de scale-up Byteflies zet e... [naar artikel]
Mensen die veel koolhydraten eten, te vinden in onder meer brood en pasta, zouden hun risico op een beroerte of een vroegtijdige dood vergroten. Vetten daarentegen, zijn niet zo slecht als aanvankelijk gedacht. Dat beweert de Prospective Urban Rural Epidemiology, een grootschalige internationale studie die werd voorgesteld tijdens de European Society of Cardiology meeting in Barcelona en verscheen in het Britse medisch tijdschrift ‘The Lancet’. [naar artikel]
Na een succesvol proefproject van drie jaar door RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool, wordt voor het eerst een pasta van Belgische bodem gelanceerd. “Een product dat in alle opzichten vergeleken kan worden met de zuiderse pasta’s en deze op meerdere punten zelfs overtreft”, maken de initiatiefnemers zich maandag sterk. [naar artikel]
Natuurlijk streven we naar een gezond eetpatroon, maar tegelijk eten we ook gewoon graag pasta. En brood. En risotto. U begrijpt ons wel. [naar artikel]
Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]
Kokosvet is gezonder dan boter en je eet maar beter niet te veel noten. Uit onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven blijkt dat er nog heel... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.