De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak. [naar artikel]
Het is dé klassieker onder de soepen en dan al zeker bij de kinderen: tomatensoep met balletjes. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde van tien kopjes, maar enthousiast werd hij er niet echt van. “De basis van tomatensoep is toch tomatensmaak? Waarom proef ik die dan amper?” [naar artikel]
Hij draagt zwarte coltruien en ijsbeert enthousiast over het podium. En daar houden de overeenkomsten tussen de Japanse Masayoshi Son en zijn idool Steve Jobs niet op. Wie is de man die een miljard in taxibedrijf Uber investeert? [naar artikel]
De gehaktballen van chef en ondernemer Wim Ballieu vallen zodanig in de smaak dat hij extra volk aanwerft. 'Balletje, kuiltje, balletje, kuiltje: de beste gehaktballendraaiers komen uit de beschutte werk- plaats', zegt hij. Dus zet hij volgend jaar acht mensen met een beperking aan het werk. Een boulettenverhaal op hun internationale dag voor gelijke kansen. [naar artikel]
Met de bouw van een 60.000 vierkante meter groot magazijn bij onze noorderburen zet woonwinkelketen JYSK , de “Deense Ikea”, zijn verovering van België verder. “We ambiëren hier 125 à 130 winkels”, zegt country manager Frank Christant. Straf voor een winkelketen waarvan de naam amper een belletje doet rinkelen. [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Naast de bekende Zweedse gehaktballetjes en de versie met kip en groenten, lanceert de meubelgigant nu een vierde variant met vis. Gedurende maart kun je ze in het restaurant proeven, nadien komen ze in de Zweedse shop terecht. [naar artikel]
Op 1 september pakt Ikea uit met nieuwe balletjes in het assortiment. Die zijn op volledig plantaardige basis. Kok Loïc Van Impe bereidde ze dinsdagavond live in het filiaal van Zaventem. Heel enthousiast, want de dunschiller kwam in contact met zijn vinger. Wij volgden zijn recept en deden de smaaktest. Of we zelf ook enthousiast zijn? Dat ontdek je hier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.