04:00 ‘De boeren zijn trots als ze komen proeven’, zegt Werner Van Obberghen, en dat maakt hem dan weer trots. Op het bier dat ze bij brouwerij 3 Fonteinen met de gerst van die lokale boeren maken en op de ... [naar artikel]
Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens. [naar artikel]
Brouwerij De Kroon opent vandaag officieel haar deuren en is daarmee de zoveelste brouwerij die nieuw leven wordt ingeblazen. Maar ook menig huiskamer wordt tegenwoordig ingepalmd door apparatuur om zelf gerstenat te brouwen. Want brouwen, 'dat is plezant, he'. [naar artikel]
De jonge brouwerij Donbosvalk uit Runkst presenteert bij de 60ste Runkster Volksfeesten midden september haar ‘Runxter bier’. “Dit is het bier dat we zelf graag drinken maar nergens vonden”, zeggen de bedenkers Kristof ParDON, Roel BOSmans en Dirk VALKenborg die elk een deeltje van hun naam aan de brouwerij leenden. [naar artikel]
De Hoeilaartse brouwerij Viridis Vallis heeft dinsdag het bier FELIX gelanceerd, een ambachtelijk bier met naast granen, gisten en hoppen ook witte muscaatdruiven die geteeld werden in deze Vlaams-Brabantse gemeente. De naam FELIX verwijst naar Felix Sohie die tijdens de voorbije eeuw in Hoeilaart aan de basis lag van de druiventeelt onder glas. [naar artikel]
De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de... [naar artikel]
Vanaf deze maand brouwt Alken-Maes zelf Desperados, het bier met tequila-aroma, in de Cristalbrouwerij in Aken. Zo wil de brouwerij... The post Brouwerij Alken-Maes gaat Desperados zelf brouwen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Nicolas Soenen en Thomas Neven, zonen van twee kleindochters van de stichters van de brouwerij in Alken hebben hun eerste biertje klaar. Het ‘Bitter Boeske’ is vanaf vandaag te koop in Limburg en Antwerpen. “Wij zijn de vijfde generatie ‘Boes’ die bier brouwen”, zeggen de neven. “Voorlopig een hobby, maar wie weet wat er nog volgt.” [naar artikel]
De mens begon eerder met het brouwen van bier dan tot nu toe bekend was. Archeologen hebben in een grot in Israël de oudste sporen van deze drank gevonden. Die wijzen erop dat al zo’n 13 duizend jaar geleden bier werd gemaakt uit granen. [naar artikel]
Brouwerij Alken bestaat exact 100 jaar. Niet dat de eeuweling op de lauweren gaat rusten: ze steken nog een tandje bij door vanaf nu 6 dagen op 7 te brouwen. Goed voor 2 miljoen hectoliter bier per jaar. Paradepaardjes blijven Cristal en Maes. In de toekomst willen ze in Alken nog uitbreiden richting Kolmen. [naar artikel]
Een jonge bierstart-up wil een brouwerij neerzetten in Gent. Niet om zelf een bier te brouwen, maar om ambachtelijke biermakers te ondersteunen met hun productie. Met een kapitaalronde is al 900.000 euro opgehaald. [naar artikel]
Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk (Puurs) heeft de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc overgenomen. Het is al de achtste buitenlandse brouwerij die in Puurse handen komt. [naar artikel]
Bierbrouwer Cristal in Alken gaat in de toekomst nog meer samenwerken met lokale landbouwers. Zo zullen binnenkort twee op de vijf biertjes gemaakt worden met lokaal brouwgerst. Cristal gebruikt al langer gerst en hop van Limburgse boeren om hun bier te brouwen, en deze opschaling is belangrijk om de lokale landbouw verder te steunen. [naar artikel]
De Leuvense ondernemer Patrick Vanoppen gaat met zijn brouwerij Breda het in Leuven en omstreken legendarische Peeterman-bier opnieuw brouwen. Hij kocht hiervoor de rechten van AB InBev, dat het bier in 1974 uit roulatie nam. De vraag of een meer of minder zurige versie van het bier op de markt komt, laat hij over aan […] Het bericht Leuvens ondernemer gaat oud-Leuvens bier Peeterman opnieuw brouwen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“35.000 boeken en meters aan archiefkasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.” [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]
3 Hasseltse brouwers slaan de handen in elkaar, nu de Warmste Week naar Hasselt afzakt. Brewmine TAP, Brouwerij De Rechter en Brouwerij de Hophemel brouwen een ‘colab’ die vanaf midden december te koop en te drinken valt in Hasselt en omgeving. [naar artikel]
De monniken van Spencer Brewery, de enige Amerikaanse brouwerij van trappistenbieren, zijn “na meer dan een jaar van overleg en bezinning” tot de vaststelling gekomen dat bier brouwen geen “levensvatbare activiteit” is en dat ze dus de brouwerij sluiten. Dat meldt de brouwerij op Facebook. Daarmee blijven er nog tien brouwerijen, waarvan vijf Belgische, over die het Authentic Trappist Product-logo mogen blijven voeren. [naar artikel]
Ze hadden het al een tijdje aangekondigd, maar nu is het eindelijk zo ver. De Paters van Grimbergen gaan opnieuw bier brouwen in hun abdij. Voor het eerst in ruim 200 jaar. Abdijbieren zijn big business. Kijk maar naar het succes van Westvleteren en Orval. En nu is er dus binnen de abdijmuren van Grimbergen opnieuw een kleine brouwerij actief. Ze lanceren vandaag 3 nieuwen bieren, onder meer de Grimbergen Magnum Opus. [naar artikel]
Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.