Visit Brussels, de toeristische dienst van Brussel, heeft vandaag de “beste garnaalkroket van Brussel” bekend gemaakt. De prijs gaat naar de delicatessenzaak Fernand Obb, volgens de eigenaar“omdat de garnaalkroket met liefde gemaakt is”. [naar artikel]
Het streekproduct van onze kust? De garnaalkroket! Nadat chef Luc Bellings zijn tanden in de diepvriesexemplaren zette, is het hoog tijd om de verse variant aan de Belgische kust te proeven. Deze week trekt hij naar vijf restaurants in Oostduinkerke, Zeebrugge, Knokke, Oostende en Blankenberge en verklapt hij hoe je écht verse kroketten herkent. Waar is de korst het krokantst en de vulling het smeuïgst? [naar artikel]
De Brusselse snackbar Fernand Obb Delicatessen en zijn eigenaar Cédric Mosbeux hebben woensdag als eerste ooit de titel ‘Koning van de Garnaalkroket’ ontvangen van visit.brussels. In de afgelopen twee jaar won Fernand Obb al de wedstrijd om de ‘Beste garnaalkroket van Brussel’ en nu wordt de zaak uitgeroepen tot de absolute ambassadeur van de Belgische […] Het bericht Brusselse snackbar Fernand Obb gekroond tot ‘Koning van de Garnaalkroket’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder riep vorige week op tot sereniteit in het Boerentorendebat. Ze sleurde er zelfs haar naamgenoot Willem Elsschot bij. ‘Merkwaardig’, stelt onze reporter vast. The post ‘We vermoeden dat Annick De Ridder “Fernand” mag zeggen tegen Fernand Huts’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Garnaalkroketten zijn een oer-Belgische delicatesse. En moeilijk te maken? Helemaal niet. Met dit receptje en genoeg verse garnalen bij de hand,... [naar artikel]
Katty Vanmassenhove is zondag in het Franse Leffrinkhoeke met voorsprong wereldkampioene garnaalpellen geworden. De vrouw uit Wenduine behaalde vorig jaar ook al de titel toen ze erin slaagde om 112 gram grijze garnalen te pellen in tien minuten. [naar artikel]
Mark Zuckerberg is in Brussel om er een zitting bij te wonen van de Europese Commissie, maar de Facebook-oprichter werd ook gespot in de Taverne du Passage. Stonden op het menu in de bekende Brusselse brasserie: Vlaamse klassiekers. [naar artikel]
Nu de exitstrategie van ons land is bekendgemaakt, mogen we stilaan beginnen dromen van ons leven na corona. Wat is het eerste dat jij gaat doen,... [naar artikel]
Krokettenmaakster Daphne Aers uit Eeklo kan op dit moment niet zoveel garnaalkroketten meer produceren. Door strenge coronamaatregelen in het buitenland kunnen garnaalpellers daar niet aan het werk gezet worden. De garnalen geraken dus niet gepeld. "Wij hopen iedere dag op goed nieuws van onze leverancier", zegt Daphne Aers van krokettenbedrijf TNS. [naar artikel]
Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.