Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“De beste garnaalkroketten die ik de laatste jaren aan de kust ben tegengekomen, 10/10”: Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste garnaalkroketten

08/07/2023 - 10:25
"Het streekproduct van onze kust? De garnaalkroket! Nadat chef Luc Bellings zijn tanden in de diepvriesexemplaren zette, is het hoog tijd om de verse variant aan de Belgische kust te proeven. Deze week trekt hij naar vijf restaurants in Oostduinkerke, Zeebrugge, Knokke, Oostende en Blankenberge en verklapt hij hoe je écht verse kroketten herkent. Waar is de korst het krokantst en de vulling het smeuïgst?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “De beste garnaalkroketten die ik de laatste jaren aan de kust ben tegengekomen, 10/10”: Luc Bellings zoekt én vindt de lekkerste garnaalkroketten (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het streekproduct van onze kust? De garnaalkroket! Nadat chef Luc Bellings zijn tanden in de diepvriesexemplaren zette, is het hoog tijd om de verse variant aan de Belgische kust te proeven. Deze week trekt hij naar vijf restaurants in Oostduinkerke, Zeebrugge, Knokke, Oostende en Blankenberge en verklapt hij hoe je écht verse kroketten herkent. Waar is de korst het krokantst en de vulling het smeuïgst? [naar artikel]


2. Waar eet je de lekkerste garnaalkroketten aan de Belgische kust? Sterrenchef Luc Bellings ging voorproeven (05/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


3. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


4. “Zelden zo’n lekkere pannenkoeken tegengekomen”: Luc Bellings proeft 5 keer pannenkoeken mikado aan de kust en buist de helft maar geeft één 9/10 (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]


5. 10 soorten garnaalkroketten geproefd door Luc Bellings: welke zijn de beste? “Deze twee zijn écht een 10/10 waard, ik sta versteld” (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De garnaalkroket is een typisch Belgisch product. Meer zelfs: het is een streekproduct van onze kust. Maar zijn garnaalkroketten uit de supermarkt net zo uniek van smaak én lekker? Chef Luc Bellings proeft tien verschillende diepgevroren garnaalkroketten en is aangenaam verrast. “Ongelooflijk, maar deze garnaalkroketten zou iedereen in z’n diepvriezer moeten hebben om snel en goedkoop een lekkere hap te serveren.” [naar artikel]


6. Van "vulling van gewapend beton" tot "onverwacht lekker". Sterrenchef Luc Belling zoekt voor u de lekkerste garnaalkroketten aan onze kust (05/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]


7. Waar eet actrice Lien Van de Kelder? “Hier serveren ze de lekkerste garnaalkroketten van het land” (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastheer of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zijn favoriete plekken om duimen en vingers van af te likken. “Sommigen bestellen op restaurant enkel een hoofdgerecht”, zegt actrice en juriste Lien Van de Kelder (39), bekend van haar van rollen in Thuis, Zone Stad en Familie. “Maar mijn motto is: ‘hoe bourgondischer, hoe liever’. [naar artikel]


8. Sterrenchef proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at” (06/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]


9. Sterrenchef Danny Horseele proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at” (06/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]


10. 10 keer garnaalkroketten getest: in welke supermarkt vind je de lekkerste? (17/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proeft voor ons 10 garnaal­kroketten uit de supermarkt. Waar hij op hoopt zijn garnaalkroketten met een fijne krokante korst, een nog lopende vulling en de heerlijke smaak van grijze garnaaltjes, de kaviaar van onze Noordzee. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!