Uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2020-2021 blijkt dat in België de lagere opbrengsten voor appelen in België vooral zijn toe te schrijven aan de daling van het appel-areaal met 313 ha (5.475 ha) en de gevolgen van de zware oogst en de droogteperiode tijdens het vorige seizoen. Het areaal peren stijgt verder naar 10.658 ha (+ 293ha). Dit in tegenstelling tot Europa, waar men voor zowel appelen als peren afstevent op een normale oogst. [naar artikel]
In Haspengouw is deze week begonnen met het plukken van de appelen, peren en druiven. Net als in de rest van Europa worden er dit jaar in ons land minder appelen geoogst. [naar artikel]
In Haspengouw is deze week begonnen met het plukken van de appelen, peren en druiven. Bij de perenoogst verwacht men de hoogste productie ooit in ons land. “Hiermee is België nu het belangrijkste perenproducerende land in de EU-27", zegt Inge Moors (CD&V), Limburgs gedeputeerde van Landbouw en Platteland. Er zullen wel minder appelen zijn. [naar artikel]
In België en Europa kunnen we ons verwachten aan een hogere appeloogst, maar zal de perenoogst wel lager uitvallen. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2021-2022, die het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) donderdag bekendmaakte. [naar artikel]
In België en Europa kunnen we ons verwachten aan een hogere appeloogst, maar zal de perenoogst wel lager uitvallen. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2021-2022, die het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) bekendmaakte. [naar artikel]
De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]
De fruitsector verwacht dit seizoen ruim tien procent minder peren en bijna een procent minder appelen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de eerste ramingen voor de oogst van hardfruit in Belgie¨ en Europa voor het seizoen 2019/2020 die zijn voorgesteld tijdens het internationale congres Prognosfruit in Alden Biesen, Bilzen. [naar artikel]
De oogst van de peren start dit jaar tien dagen vroeger dan normaal door het extreem warme voorjaar. “Ze zullen doorgaans dunner en langer zijn, maar aan smaak hoeven ze niet in te boeten. De peren hebben immers veel zon gezien, waardoor het suikergehalte - bepalend voor de smaak - heel goed zit”, weet Jef Vercammen, directeur van het Proefcentrum voor Fruitteelt (PC Fruit). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.