De bekende Mechelse banketbakkerij Vanderbeek is na ruim een halve eeuw gestopt met de verkoop van brood. Michel Vanderbeek (50) focust zich voortaan enkel nog op patisserie. “Wij keren terug naar onze roots. Een ingrijpende beslissing die we versneld doorvoeren door de coronacrisis”, zegt hij. [naar artikel]
De familie Vanderbeek – en vroeger de familie Clement – moet wel banketbakkersbloed in de aderen hebben stromen. Anders houd je het geen zeven generaties vol. Nu de bekende patisserie in Mechelen definitief sluit, wordt het eens zo duidelijk hoe straf het is dat de familie het zo lang heeft volgehouden. Dat heeft ze te danken aan één constante, namelijk dat voor elk probleem een gepaste oplossing werd gevonden. [naar artikel]
Restaurant Julia in hartje Mechelen krijgt er een zusje bij. Elise (21) en Thomas Peeters (20), de (plus)kinderen van de uitbaters, openen in het pand ernaast van de vroegere patisserie Vanderbeek een ijssalon. Komende zondag 9 april scheppen ze in Gelateria Julietta op de Steenweg hun eerste ijsjes. Voor Elise gaat daarmee een droom in vervulling, want ze wilde graag mensen met een beperking laten meedraaien in de zaak. [naar artikel]
“Weet je waar ik al lang van droom? Zelf een brood bakken.” Dat zal Wim Opbrouck (50) dan in z’n vrije tijd moeten doen, want de komende weken... [naar artikel]
Hét Brusselse heiligdom van bavarois en éclairs, van macarons en misérables — Wittamer aan de Grote Zavel — is na 111 jaar niet langer in familiale handen, maar voortaan eigendom van een investeringstrio. Al zal Paul Wittamer zelf ondanks zijn 77 jaar ook de komende jaren nog in het werkatelier te vinden zijn. “Als Joe Biden dat met een veel moeilijkere job kan, waarom ik dan niet?”, grapt de godfather van de Belgische patisserie. [naar artikel]
De klanten van banketbakkerij Vanderbeek in Mechelen kunnen nog tot zondag 26 juni taartjes en koekjes komen kopen in de winkel in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Daarna stoppen Michel (52) en Ann (51) Vanderbeek er definitief mee, maar liefst 256 jaar en zeven generaties nadat de eerste voorouder de banketbakkerij opstartte. [naar artikel]
Wil je nog een keer genieten van de kleurige petit fours, de lachende Maneblussertjes en de heerlijke taarten van banketbakkerij Vanderbeek, dan moet je je haasten. De traditiezaak houdt over tien dagen op te bestaan. “We moeten onszelf elke keer opnieuw overtuigen dat het de juiste beslissing is”, zeggen Michel Vanderbeek (52) en Ann Donneux (51). [naar artikel]
Je hebt bakkerijen die vijftig jaar meegaan: straf. Er zijn er die generaties overspannen en misschien aan een eeuw komen: indrukwekkend. Maar nu Patisserie Vanderbeek in Mechelen er mee stopt, komt een eind aan 256 (!) jaar bakkerijtraditie. “Er zijn grote feesten verzet om nog net voor ik sluit frambozentaart te kunnen krijgen. Ik word daar emotioneel van”, zegt Michel Vanderbeek. [naar artikel]
In het bijzijn van hónderden fans brak Luc Driesen van Frituria Estrella in Oostmalle woensdag om 21.15u het wereldrecord frieten bakken. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur frieten. Luc betrok zijn vriendin Estrella in de hulde. “Zonder haar was het niet waar.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.