Chinees restaurant Chion’s Place in Oud-Turnhout sluit dinsdagavond definitief de deuren. Na 22 jaar houdt zaakvoerder Daniel Chion (51) het voor bekeken. “Het is mooi geweest. Na drie decennia in de horeca zal ik genieten van de rust.” [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen”, klinkt het bij de aankondiging op de website. [naar artikel]
Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]
Het bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis, aan de rand van de haven, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de uitbaters zal het door de Oosterweelwerken minstens 5 jaar onmogelijk zijn om het restaurant open te houden. "De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. [naar artikel]
De medewerkers van het gerenommeerde Brusselse restaurant Chez Léon nemen afscheid van eigenaar Rudy Vanlancker (63). Hij behoorde tot de vijfde generatie die de familiezaak uitbaatte [naar artikel]
Restaurant Lollapalooza in de Pelgrimstraat sluit zaterdag na 24 jaar definitief de deuren. “Met pijn in het hart”, zeggen zaakvoerders Bram De Boeck en Vanja Pauwels. “Maar het is tijd voor iets nieuws.” [naar artikel]
Met het nieuwe jaar verdwijnt wellicht één van de bekendste zaken in Antwerpen. Restaurant Popoff op de Oude Koornmarkt sluit in januari de deuren. Het houdt niet helemaal op te bestaan, maar zaakvoerster Marleen heeft nog geen duidelijke plannen. Het kan zijn dat de Popoff een nieuw leven krijgt als traiteur, maar er van een pasta of een taartje genieten zal niet meer mogelijk zijn.LEES MEER. Popoff op Oude Koornmarkt sluit na 35 jaar: “Ik vond geen hulp die ook in het weekend wil werken” [naar artikel]
De bekende Antwerpse winkel voor tafel- en kookgerief Mathot-Vanhoffelen sluit de deuren na liefst 135 jaar. Vooral het mobiliteitsprobleem in de stad is er te veel aan, maar ook de concurrentie van grote winkelketens en online shoppen weegt zwaar door. [naar artikel]
Chef-kok Kevin De Backer stopt met zijn restaurant The Gilded op de Melkmarkt. Dat laat hij zelf weten op Facebook. The Gilded is het restaurant in Hotel Gulde Schoen, het luxehotel van de Antwerpse voetballer Mousa Dembélé. [naar artikel]
Het populaire restaurant Chez Soje in Jette sluit vroegtijdig de deuren van zijn zomerbar. Aan de opkomst ligt het alvast niet, want het terras zat regelmatig afgeladen vol. De aanhoudende overlast van zwerfvuil en ongewenste bezoekers doet de uitbater noodgedwongen beslissen om de zomerbar op te doeken. “Het is dweilen met de kraan open.” [naar artikel]
De Antwerpse discotheek Café d'Anvers sluit na 30 jaar met onmiddellijke ingang de deuren. Verschillende betrokkenen bevestigen het nieuws, maar waarom Café d'Anvers sluit, is nog niet duidelijk. [naar artikel]
River Kwai, het eerste Thaise restaurant van Antwerpen, sluit na 35 jaar de deuren. Dat kondigt uitbaatster Paige Chaiyakul (45) twee weken voor de laatste gerechten de keuken uitvliegen aan. We blikken terug op hoe het allemaal begon, en worden meteen gerustgesteld: “We hebben nog veel in petto voor de toekomst.” [naar artikel]
Nog vijf weken kan je terecht bij Restaurant Marie in de Heilig Bloedlaan, daarna sluit de zaak de deuren. Op zondag 15 september is de eetgelegenheid van Jan Lauryssen (50) nog een laatste keer open. “Dat wordt meteen ook de laatste keer dat ik in de keuken sta. Tot die dag blijf ik gerechten maken zoals ik het altijd gedaan heb”, vertelt hij. [naar artikel]
Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten… Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan. [naar artikel]
Het bekende restaurant Den Abattoir in Antwerpen-Noord gaat dicht. De zaak trok twintig jaar lang vleesliefhebbers naar de Lange Lobroekstraat. Nu is het failliet. [naar artikel]
brussel/hasseltHet meest vermaarde Vietnamese restaurant van de Benelux, Little Asia, sluit de deuren. De reden: Martin Heylen trok vier jaar geleden met uitbaatster Quyên Truong Thi (47) naar haar roots in Vietnam. Het zou haar hele leven overhoop halen. [naar artikel]
Twee restaurants in de Antwerpse binnenstad zijn gesloten door de burgemeester. Voor restaurant COCO, een luxerestaurant met miljonairs, profvoetballers en influencers als vaste klanten, komt daar nog een verzegeling door het KALI-team van de politie bij. “Bijzonder jammer dat onze naam in een slecht daglicht komt te staan”, reageert het restaurant. [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
De Mechelse jeugdherberg De Zandpoort sluit na twintig jaar de deuren. Er zijn verregaande gesprekken tussen Toerisme Vlaanderen en hogeschool Thomas More over een verkoop van het gebouw op de Zandpoortvest. De vestiging is niet rendabel. “Het is de bedoeling dat er een nieuwe kleinere jeugdherberg komt in de binnenstad, maar een locatie is er nog niet gevonden”, reageert Paul Biliet, directeur van Vlaamse Jeugdherbergen vzw. [naar artikel]
07:00 Straks op het WK, nu al in Ukkel: culinair recensent Jan Scheidtweiler testte ‘ei-met-mayonaise’ in Chez Luma, een sympathieke gastro-bistro. [naar artikel]
13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Het biologisch restaurant De Zuidkant in Gentbrugge gooit - na bijna 4 jaar - de handdoek in de ring. De realiteit heeft het gewonnen van de [naar artikel]
Opnieuw een succesvol restaurant dat op zaterdagavond de deuren sluit. Na Vrijmoed laat nu ook het hippe Oak het personeel rusten op een traditioneel drukke weekendavond. “We kiezen voor quality time voor onszelf en onze medewerkers.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.