Voor het tweede jaar dagen Rikolto, Test Aankoop, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Gezond Leven de Vlaamse supermarkten uit voor de “Ik ben meer dan mijn kassaticket”-award. Deze editie focust heel specifiek op initiatieven die gezonde en duurzame voeding voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk maakt. Retailers kunnen hun initiatieven nog tot eind oktober indienen. [naar artikel]
De jeugddienst en jeugdraad van Herzele organiseert vanaf maandag 4 weken lang elke dag online uitdagingen voor jongeren in de gemeente. Ze willen op die manier iedereen stimuleren om actief bezig te zijn. “Hopelijk brengt het een beetje licht in deze lastige tijd”, klinkt het. [naar artikel]
Jongeren zijn minder geneigd een sigaret op te steken als daarop een onheilspellende boodschap staat afgedrukt. Ook een groene kleur maakt sigaretten minder aantrekkelijk voor hen. Dat blijkt uit een onderzoek van Cancer Research UK. [naar artikel]
Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven. [naar artikel]
Het weegt anderhalve kilo, telt twee miljoen unieke bacteriën en bepaalt ons doen en laten wellicht veel meer dan gedacht. Onze darmflora is een van de populairste onderzoeksdomeinen van de laatste jaren. ‘We zijn meer microbiologie dan mens.’ [naar artikel]
Twintig procent korting op voedingsproducten met een gezonde Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden voor hun personeel. Met het ‘Healthy Membership Program’ kunnen die dan tot 60 euro per maand besparen op aankopen van gezonde producten. De werkgever moet enkel het fiscaal interessante abonnement betalen. [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
De supermarkten beginnen een offensief om hun producten gezonder te maken. Colruyt wil dit najaar onder meer het caloriegehalte in zijn marinades verlagen en onderzoekt hoe het de eigen charcuterie vetarm kan maken. Delhaize verlaagde dit jaar het zoutgehalte in elf broodsoorten met 25% en beperkte in de voorbije acht jaar het caloriegehalte van liefst vijfduizend producten. [naar artikel]
De mens is een gemakzuchtig beestje, en daar valt veel geld mee te verdienen. Bedrijven die eten leveren tot bij ons thuis, zoals Deliveroo en Takeaway.com, zien hun omzet in België elk jaar spectaculair stijgen. Daardoor moeten mensen niet meer naar de winkel, en is de kans groot dat de traditionele supermarkt er in de komende jaren heel anders zal uitzien. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.