De grote jongens roeren zich in het debat over de al dan niet heropening van de cafés in ons land. Biergigant AB InBev vreest dat de helft van de cafés de coronacrisis niet zal overleven als ze op 1 april niet open mogen. “Bovendien zijn er geen Belgische cijfers die bewijzen dat cafés coronabroeihaarden zijn”, klink het. Biostatiscus Geert Molenberghs strijdt dat af. “Er is wel degelijk wetenschappelijke evidentie over een verhoogd besmettingsrisico.” [naar artikel]
De grote jongens roeren zich in het debat over de al dan niet heropening van de cafés in ons land. Biergigant AB InBev vreest dat de helft van de cafés de coronacrisis niet zal overleven als ze op 1 april niet open mogen. “Bovendien zijn er geen Belgische cijfers die bewijzen dat cafés coronabroeihaarden zijn”, klink het. Biostatiscus Geert Molenberghs strijdt dat af. “Er is wel degelijk wetenschappelijke evidentie over een verhoogd besmettingsrisico.” [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, in het bijzonder de cafés. "Iedereen put uit zijn reserves", waarschuwt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de federatie van cafés in België (FedCaf). Hij vreest duizenden faillissementen als de overheid "niet gaat compenseren wat we echt verliezen". [naar artikel]
22:40 België telt vele cafés. Maar er verdwijnen er elk jaar ook veel. AB InBev helpt met zijn ‘Horeca-academie’ cafébazen, zeker die van de volkscafés, zichtbaar te worden op de sociale media. [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Een QR-code om je digitaal te registeren, een formulier van Horeca Vlaanderen of simpelweg: een kubus met gekleurde papiertjes en pen. De Limburgse restaurants en cafés hebben elk hun eigen systeem voor de registratie van klanten. “Niemand doet moeilijk”, klinkt het op dag één. [naar artikel]
Er gaat maandag een grote zucht van verlichting door België. Na drie maanden gedwongen inactiviteit, mocht de horeca opnieuw zijn... The post De cafés zijn weer open: ‘Zonder steun was het wellicht pas echt een bloedbad geworden’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Alles moest op. Want wie weet voor hoe lang de horeca nu op slot moet? Dus organiseerden cafés gisterenavond in allerijl nog ‘lockdownparty’s’ voor de horeca drie weken dicht gaat. De sfeer was uitgelaten, maar de kritiek scherp. ‘Hiermee schieten cafés en restaurants zichzelf in de voet’, meent viroloog Marc Van Ranst. [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
Wat een feest, wat een euforie zaterdagmiddag toen de Rode Duivels vakkundig de Tunesiërs in de pan hakten. De WK-koorts is definitief in het land, de horeca-uitbaters kijken er al likkebaardend naar uit. “Als we wereldkampioen worden, levert dat de horeca 100 miljoen op”, zegt Gert Laurijssen van Foodservice Alliance. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen noemt de beslissing om cafés vanaf vrijdag om 23 uur te sluiten een zware mokerslag. De sectororganisatie vraagt opnieuw financiële steun voor de getroffen cafés en roept klanten op om de regels nauw op te volgen. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest niet meteen dat cafés en horecazaken dit weekend zonder bier zullen vallen door de acties bij de depots van AB Inbev. De sectorfederatie vraagt wel soepelheid van de bierbrouwer om de voorraad in alle cafés te garanderen. [naar artikel]
Wereldwijd roepen verschillende coronabroeihaarden op tot hulp. Zonder internationale steun dreigen de nu al dramatische omstandigheden alleen maar te verslechteren. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Limburgse kroeg verdwijnt massaal. Terwijl onze provincie in 2006 nog 1.395 cafés telde, waren er dat in 2015 nog maar 1.103. Dat is een daling van 21 procent, en het einde is volgens Horeca Limburg nog niet in zicht. “Door de invoering van de witte kassa verwachten we dat het aantal spontane sluitingen nog een tijdje zal stijgen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Limburg. [naar artikel]
FedCaf, de federatie van Belgische cafés, lanceert een nieuw initiatief om de horeca te steunen: wie twee consumpties betaalt, kan er zelf voor kiezen om maar één te krijgen. Met ‘Helpy Hour’ wil de federatie cafés en restaurants die getroffen werden door de coronacrisis een duwtje in de rug geven. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.