De Belg is een cola-liefhebber pur sang. Zo kiezen maar liefst 6 op de 10 resoluut voor het zwarte goud, als ze frisdrank drinken. Maar welke cola... [naar artikel]
Videoplatform TikTok zorgt wel vaker voor een nieuwe trend en dat is met de ‘gezonde cola’ niet anders. Amanda Jones plaatste een video van haar versie van een ‘gezonde cola’ en in geen tijd ging de video viraal. Wij testten het drankje uit en gingen daarvoor aan de slag met … balsamicoazijn. [naar artikel]
We worden dan toch nog getrakteerd op een beetje zomerse avonden waarop we de BBQ kunnen aansteken. Wij serveren dus: drie verrassende gerechtjes [naar artikel]
Moet je nog aan het ontbijt beginnen vanochtend? Als dat doorgaans bestaat uit yoghurt, havermout of iets anders dat je eet uit een kommetje, [naar artikel]
Onlangs ging ik met ons ma een smoske eten in een broodjeszaak. En toen we aan het eten waren zeiden we bijna synchroon: “Zo ne goeie kan je toch thuis niet maken.” Maar hoe komt dat, want puur op zich moet dat toch kunnen? Zijn het bepaalde verhoudingen? Of zit het gewoon allemaal tussen onze oren? [naar artikel]
Negen genummerde glazen chocomelk op basis van halfvolle melk en een nieuwsgierige topchocolatier die benieuwd is naar eventuele smaakverschillen. Dat is het opzet van onze test met Dominique Persoone. Dé hamvraag: is er een die beter smaakt dan Cécémel? “Chocolademelk is dit eigenlijk niet. Een Spanjaard of een Mexicaan lacht zich dood als hij dit proeft.” Toch zit er een bij die de smaak van Cécémel weet te evenaren én de topchocolatier geeft als uitsmijter ook nog een eigen recept voor een lekkere luxe-chocomelk. [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke lust wel een portie hagelslag. “Het liefst op een witte boterham met een flinke laag gezouten boter en daarop lekker dik hagelslag gestrooid. Door de zoute boter gaan de korreltjes smelten en krijg je een heerlijke smaakvermenging. Een echte guilty pleasure. Maar het moet wel hagelslag zijn van pure chocolade. Geen snoep. Daar pas ik voor.”Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.