Piet Huysentruyt (53) gaat eind deze maand in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg koken voor het goede doel. Samen met een aantal Zuid-Afrikaanse collega’s kookt de sterrenchef van het Franse restaurant Likoké voor Chefs who Share, dat zich inzet voor kansarme kinderen. [naar artikel]
Op 14 december hield ServiceResidentie BoCasa haar eerste kerstmarkt. [naar artikel]
Tomorrowland is méér dan alleen een sprookjesachtig dancefestival. Want ook voor de fijnproever valt er heel wat te ontdekken. In B-Eat combineren ze het beste van die twee werelden. Terwijl een topdj het beste van zichzelf geeft, kookt een sterrenchef uit Las Vegas gastronomisch lekker voor het dansende publiek. [naar artikel]
De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk-yeol zaterdag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel. [naar artikel]
De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk-yeol zaterdag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel. [naar artikel]
Sterrenchef Sergio Herman kookt vrijdag een niet alledaagse soep op de Sint-Jansschool in Knokke-Heist, de school waar zijn kinderen zitten. Dat doet hij om de problematiek rond plastic onder de aandacht te brengen. “Ook in onze keuken komt er te veel plastic binnen”, zegt Herman. “We moeten daar echt voor opletten.” [naar artikel]
Sterrenchef Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo op het Antwerpse Zuid gaat tijdens het weekend van 15 augustus koken op het schip Blue Rhapsody. [naar artikel]
Op 21 september organiseert Net’s Work een galadiner, inclusief veiling in Watt17 in Heusden-Zolder. Die avond zorgt sterrenchef Wout Bru voor een exclusief viergangenmenu en worden heel wat leuke spullen geveild. De opbrengst gaat naar vzw Het Teutenhuis en ’t Kietelt vzw. [naar artikel]
Topchef Thijs Vervloet (34) is het gewoon om af en toe een ringetje te gebruiken in de keuken. Maar zijn volgende uitdaging wordt er eentje met de olympische ringen op de achtergrond. De Westelse sterrenchef is één van de drie Belgen die achter het fornuis zal staan in het Lotto Belgium House in hartje Parijs, tijdens de Olympische Spelen. [naar artikel]
Slager Jean Van Nuffel (71) en zijn vrouw Mariette (69) voelen de coronacrisis in hun portemonnee. “De verkoop is met de helft gedaald. We behoren zelf tot de risicogroep, maar staan klaar om onze klanten te helpen”, zegt Jean. “Zijn wij nu helden? Ach neen, ik vind dat allemaal dikken truut.” [naar artikel]
Akrame Benallal, een Parijse chef-kok met een Michelin-ster, helpt vandaag bij de lancering van een kookproject in het migrantenkamp van [naar artikel]
Wout Bru (53) mag zich opnieuw een sterrenchef noemen. Een kleine maand na de bekendmaking loopt hij nog steeds op wolkjes in zijn restaurant Le Grand Verre in Durbuy, waar hij een indrukwekkend horeca-imperium draaiende houdt. Om de chef te verrassen schuiven we samen met mede-eigenaar en Wouts grootste supporter Marc Coucke (58) bij hem aan voor het diner. Bru kookt eerst de sterren van de hemel terwijl Coucke de PR verzorgt, om daarna samen door te zakken aan tafel. Een avond in het teken van lekker eten, met de bromance tussen deze twee kleurrijke figuren als rode draad. “Of het gesmaakt heeft? De chef mag blijven.” [naar artikel]
Enkele jaren geleden was het nog ondenkbaar dat een sterrenchef zijn luxerestaurant zou opgeven. Hij ging door tot zijn pensioen of tot zijn zoon hem opvolgde. Dat is vandaag wel anders. Dit weekend kookt chef-kok Bart Desmidt voor het laatst in zijn tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Knokke. Nu ja, echt stoppen doet hij niet. In de lente van 2020 komt Desmidt met een nieuw, laagdrempeliger restaurantconcept in hetzelfde pand. Die switch zie je wel vaker de laatste jaren. Hoe komt dat? [naar artikel]
De politie, het parket en een wetsdokter zijn vanavond uitgerukt om een ongewoon overlijden te onderzoeken in de serviceresidentie BoCasa in Bolderberg bij Heusden-Zolder. Een huisarts had daar eerder op de dag een bewoonster dood aangetroffen in haar serviceflat. Het parket bevestigt dat het om een natuurlijk overlijden gaat. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]
De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi heeft vandaag de VS aangespoord om hun activiteiten in Zuid-Korea op te schorten. Amerika [naar artikel]
Wie dit weekend per se bij een Antwerpse chef wil gaan eten, moet de Eurostar naar Londen nemen. De jonge Victor Avonds is sinds enkele weken de chef van Frenchie Covent Garden, het Londense filiaal van de Franse sterrenchef Grégory Marchand. [naar artikel]
In een verre hoek van het Zuid heeft chef-kok Steven De Smedt restaurant Puur Personal Cooking. Dat wil gewoon zeggen dat hij zijn pure en seizoensgebonden gerechten zelf kookt en zelf opdient met de hulp van een gezellig fornuis. [naar artikel]
Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]
Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]
Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc... [naar artikel]
Precies één jaar nadat sterrenchef Christophe Hardiquest, een van de beste chefs van ons land, aankondigde dat hij stopte met restaurant BonBon (**) deelt hij nu het nieuws dat hij start met een nieuw concept. Menssa zal opengaan in Brussel. Wat mag je ervan verwachten? [naar artikel]
De kogel is door de kerk: de jeugdkampen en -activiteiten gaan deze zomer door. Dat is niet alleen goed nieuws voor bijna één miljoen kinderen en jongeren, maar ook voor de organisatoren. “Ik heb mijn personeel onmiddellijk laten weten dat ik ze meteen uit tijdelijke werkloosheid haal.” [naar artikel]
Onze stad is een levend organisme. In twintig jaar tijd zijn er delen gegroeid en bijgekomen, andere afgestorven en verdwenen. Tussen oud en nieuw zoomen we in op vijf Antwerpse wijken die in de transitie tussen 2000 en 2020 een doorgedreven facelift hebben gekregen. Vandaag: Nieuw Zuid, een modern stukje metropool aan de oever van de Schelde, achter het Justitiepaleis. [naar artikel]
De Gentse sociale restaurants kregen maandagmiddag allemaal een topchef over de vloer. In restaurant Parnassus lokten de kookkunsten van Flemish Foodie Kobe Desramault meterslange wachtrijen tot ver in de straat. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.