Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
19:40 uur

Kempense kippenbonanza botst op grenzen

Apache

14/10/2020 - 07:35


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Taaltest botst op grenzen van antidiscriminatiewetgeving" (09/07/2016 - De Redactie)
  Oppositiepartij SP.A heeft kritiek op de beslissing van de Vlaamse regering om een taaltest in te voeren voor sociale huurders. "Deze maatregel botst op de grenzen van de antidiscriminatiewetgeving."
  [naar artikel]
 2. “Ons onderwijssysteem botst op zijn eigen grenzen” (29/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De school bepaalt hoe sterk leerlingen scoren, blijkt uit nieuw onderzoek. Met andere woorden: een kansarme leerling op een college scoort beter dan een kansrijke op een concentratieschool. De onderwijskoepels, politieke partijen, professoren: niemand valt omver van die conclusie. Maar de olifantenvraag in de onderwijswinkel blijft: hoe trek je in godsnaam het niveau in alle scholen op? “Ons onderwijssysteem botst op zijn eigen grenzen.”
  [naar artikel]
 3. Hoe Francken op dezelfde grenzen botst als zijn voorgangers (22/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Wij sturen wekelijks teams op pad om illegalen aan te moedigen asiel te vragen. Als zij blijven weigeren, is er maar één oplossing: ze opsluiten en terugsturen, hoe moeilijk het ook is. Maar dan moet de lokale politie van Brussel wel willen meewerken door ze op te pakken.”Terzake, twaalf dagen geleden: vanuit de Ardennen haalt de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), uit naar de PS-burgemeester van Brussel, Philippe Close. Het is de vraag hoelang Francken met zijn stoere communicatie nog kan verhullen dat hij op dezelfde grenzen botst als zijn voorgangers.
  [naar artikel]
 4. (13/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bus die botst, een zangeresje dat botst en een danser die botst. Dit is onze VIRAL3 van vandaag.
  [naar artikel]
 5. De grenzen van een utopisch asiel- en migratiebeleid (24/01/2018 - Apache)
  Met de ‘Achterhuiswet’ botst de regering tegen de grenzen van haar utopische asielbeleid aan. De burgerlijke ongehoorzaamheid van steeds meer gewone mensen inspireert de beleidsmakers hopelijk om de problemen niet langer te verbergen achter stoere taal of valse tegenstellingen, maar echt werk te maken van een pragmatisch en humaan asiel- en migratiebeleid. Dat impliceert –
  [naar artikel]
 6. Van ultraloper tot zwangere vrouw: iedereen botst op dezelfde fysieke grens van wat ons lichaam aankan (06/06/2019 - VRT NWS)
  Van de Ironman-triatlon op Hawai over de Tour de France tot een zwangerschap, het zijn allemaal prestaties die de grenzen van het menselijke lichaam opzoeken. Een onderzoek naar energieverbruik bij enkele van de meest uitdagende fysieke prestaties toont aan dat uiteindelijk iedereen op dezelfde grens botst. En die grens heeft niet te maken met je hersenen of je spieren, maar wel met je spijsvertering.
  [naar artikel]
 7. Globalisering botst op zijn grenzen (13/04/2019 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 8. Race naar goedkoopste contract voor fietskoeriers (27/10/2017 - De Tijd)
  01:06 De beslissing van de maaltijdleverancier Deliveroo om enkel nog met freelancekoeriers te werken botst op de grenzen van ons arbeidsmodel. ‘Zelfstandigen? Nonsens, dit is gewoon een besparing.’
  [naar artikel]
 9. VIRAL3: zangeresje botst zo (13/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bus die botst, een zangeresje dat botst en een danser die botst. Dit is onze VIRAL3 van vandaag.
  [naar artikel]
 10. CD&V pleit voor einde aanwervingsstop ambtenaren (30/07/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse ambtenaar wordt er niet jonger op. CD&V waarschuwt voor de risico’s. ‘Besparen op personeel botst op zijn grenzen.’
  [naar artikel]
 11. Botst Genk op de grenzen van de multiculturaliteit? (05/09/2018 - De Morgen)
  Genk was jarenlang een toonbeeld van de multiculturele samenleving. Maar de spanning en de segregatie tussen gemeenschappen nemen toe. Spat de droom uit elkaar?
  [naar artikel]
 12. Speel eens een Holocaust-slachtoffer: TikTok botst op zijn grenzen (30/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op TikTok is het een hit om een Holocaustslachtoffer te spelen. Sommige gebruikers spelden een davidster op, of schminken zich zodat het lijkt of...
  [naar artikel]
 13. Kempense voetbalclubs vallen als vliegen: “Het is FC De Kampioenen, maar dan in het echt” (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  KVV Vosselaar zegt het nationale voetbal vaarwel. ASV Geel duikt in een financiële crisis. Het is niet nieuw in de Kempense voetbalwereld. Rust in vrede KFC Tielen, KFC Herentals en te veel andere clubs. Heerst in het Kempense voetbal blinde ambitie? Sporteconoom Trudo Dejonghe antwoordt.
  [naar artikel]
 14. Basisinkomen doorprikt: de rekening klopt niet (17/06/2017 - De Tijd)
  01:00 Een basisinkomen voor iedereen. Het klinkt aantrekkelijk, maar botst staalhard op de grenzen van wat betaalbaar is. In een nieuwe studie maakt de denktank Itinera brandhout van de idee van ‘gratis gel...
  [naar artikel]
 15. Duitsers investeren massaal in de Kempense koperfabriek (13/12/2017 - De Tijd)
  07:48 Aurubis (eigenaar van het vroegere Cumerio) investeert 320 miljoen euro in Hamburg en het Kempense Olen.
  [naar artikel]
 16. Na de vakantie, de begroting (06/04/2019 - De Morgen)
  Net terug uit vakantie wacht de topministers een zware taak: de begroting op orde stellen. Het wordt werk van lange adem. Premier Charles Michel (MR) wil diepgaand hervormen, maar botst op de grenzen van het haalbare.
  [naar artikel]
 17. Tom Boonen kijkt naar Kempense rap: "Ziet em duun jom, dieje gladden oap" (02/12/2016 - Sporza)
  "Ziet em duun" is de eerste single van Van Echelpoel, een project van twee Kempense muzikanten die een blik Kempense rap opentrekken. "Amai!", vindt Tom Boonen.
  [naar artikel]
 18. Warre is eerste Kempense kerstbaby (25/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de vier Kempense ziekenhuizen zijn tijdens de kerstnacht- en ochtend vijf kinderen ter wereld gebracht. De vroegste geboorte was in het AZ Turnhout.
  [naar artikel]
 19. Witte Huis vs rechterlijke macht (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump botst duidelijk tegen de grenzen van zijn macht als president. "Er werd meteen al woedend gereageerd uit het Witte Huis en het wordt
  [naar artikel]
 20. Lang vervlogen grenzen (12/04/2019 - De Morgen)
  Zowel Hongarije als Kroatië sluit z'n grenzen. Als de vluchtelingencrisis blijft aanhouden, denkt Theo Francken (N-VA) dat België zal moeten volgen. Wij zochten met een toer langs de laatste Belgische douanekantoren de 'grenzen' even op.
  [naar artikel]
 21. De Vlaming en zijn baas: klikt het of botst het? (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Klinkt het niet, dan botst het maar, wil het gezegde. Al valt het te betwijfelen of dat in de praktijk ook echt de beste strategie is....
  [naar artikel]
 22. Lio uit Geel is eerste Kempense baby van 2020 (01/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Lio Westhovens uit Geel is de eerste Kempense baby van het nieuwe jaar. Met maar liefst zeven nieuwjaarsbaby’s was de eerste nacht van 2020 heel vruchtbaar voor de Kempense kraamafdelingen. In Geel ging het om vier geboortes die nacht.
  [naar artikel]
 23. Jambon stuurt de cheque voor Warmste Week met de post (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Grote sier maken met belastinggeld tijdens De Warmste Week botst op zijn grenzen. Voor het eerst blijft de Vlaamse minister-president weg.
  [naar artikel]
 24. Middelen voor digitale klas zijn 'totaal ontoereikend' (08/06/2020 - De Tijd)
  08:11 Het Vlaamse onderwijs botst op zijn digitale grenzen, de ICT-werkingsmiddelen zijn ontoereikend. De ICT-coördinatoren trekken in een open brief aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 25. Amper 67 eurocent per leerling: middelen voor digitale klas zijn “totaal ontoereikend” (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse onderwijs botst op zijn digitale grenzen, de ICT-werkingsmiddelen zijn ontoereikend. De ICT-coördinatoren trekken in een open brief aan...
  [naar artikel]
 26. Geen zevende Winterspelen voor Bjørndalen (05/04/2019 - De Morgen)
  Een paar weken voor zijn 44ste verjaardag botst de Noorse legende Ole Einar Bjørndalen op de grenzen van zijn leeftijd. De biatleet miste zijn laatste kans op Pyeongchang.
  [naar artikel]
 27. Geen zevende Winterspelen voor Bjørndalen (12/01/2018 - De Morgen)
  Een paar weken voor zijn 44ste verjaardag botst de Noorse legende Ole Einar Bjørndalen op de grenzen van zijn leeftijd. De biatleet miste zijn laatste kans op Pyeongchang.
  [naar artikel]
 28. 70% Kempens woningaanbod verdwijnt van immowebsites (27/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Een vorm van rebellie”, zo omschrijven 22 Kempense vastgoedmakelaars hun beslissing om afgelopen weekend hun volledige aanbod van de bekende immoportaalsites te halen. Zeven op de tien Kempense aanbiedingen zitten nu bij de ‘makelaarswebsite’ Immoscoop.
  [naar artikel]
 29. Steeds krachtiger Duits pleidooi om grenzen weer te openen (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland groeit de politieke wil om de grenzen met de buurlanden weer te openen. De meeste grenzen gingen midden maart dicht om de verspreiding...
  [naar artikel]
 30. Kempense student (19) wil David Copperfield achterna (19/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Open Kampioenschap van Vlaanderen Goochelen in Mol verdedigt de 19-jarige Arne Gijsels zaterdag de Kempense eer. Als enige kandidaat uit onze regio dingt de amateurgoochelaar uit Mol-Wezel mee naar de felbegeerde titel.
  [naar artikel]
 31. Tobback: "Heilige burger wil meer transparantie, maar stemt op het einde voor Trump" (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
   Het debat over meer transparantie en openheid in de politiek botst volgens Louis Tobback (sp.a) op zijn grenzen. In De Zevende Dag waarschuwde de...
  [naar artikel]
 32. Kempense wereldleider in jetons gaat ecologisch (18/07/2019 - De Tijd)
  12:58 Met 78 miljoen jetons per jaar is de Kempense kmo Orakel de grootste producent ter wereld. Die muntjes worden, net als de polsbandjes voor evenementen, steeds meer gemaakt van aardappelschillen en ger...
  [naar artikel]
 33. Kempense multinational Ravago springt over 9 miljard euro omzet (21/06/2019 - De Tijd)
  09:01 De omzetgroei van de Kempense kunststoffenreus is deels toe te schrijven aan zijn overnamehonger: vorig jaar waren er maar liefst vier grote acquisities en afgelopen voorjaar was er weer een miljoenen...
  [naar artikel]
 34. Kempense robotten voor Franse kernfusiereactor (02/11/2016 - De Tijd)
  00:30 Het Kempense automatiseringsbedrijf AVT gaat transportrobotten leveren voor ITER, ‘s werelds grootste experimentele kernfusiereactor.
  [naar artikel]
 35. IN BEELD. Kempense recreatieparken overspoeld door zonnekloppers (28/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was een echt topweekend voor de Kempense recreatiedomeinen en pretparken. Het Zilvermeer in Mol spreekt van het beste Hemelvaartweekend sinds 2005, met op 4 dagen zo’n 20.000 bezoekers, meldt RTV. Ook de toeristische sector aan de kust heeft een sterke vierdaagse achter de rug.
  [naar artikel]
 36. Speel eens een Holocaust-slachtoffer: TikTok botst op zijn grenzen (28/08/2020 - De Morgen)
  Op TikTok is het een hit om een Holocaustslachtoffer te spelen. Sommige gebruikers spelden een davidster op, of schminken zich zodat het lijkt of ze mishandeld zijn en posten dan een filmpje. ‘Ik weet niet of ze beseffen dat zulke beelden kunnen kwetsen’, zegt Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin.
  [naar artikel]
 37. Forse winstdaling voor Kempense kunststoffenreus Ravago (27/07/2020 - De Tijd)
  13:22 De winst van de kunststoffenreus Ravago smolt het afgelopen jaar fors door groeiende kosten en afschrijvingen. Dat staat te lezen in de jongste jaarrekening van de Kempense multinational.
  [naar artikel]
 38. Kempense ziekenhuizen strijden om prestigieuze prijs (07/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De vier Kempense ziekenhuizen doen ieder met een eigen innovatief project een gooi naar de gegeerde Jaarprijs van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (Niaz). Er zijn wel 43 andere gegadigden in de running.
  [naar artikel]
 39. Lidstaten mogen slechts in extreme gevallen de grenzen dichtgooien (10/04/2019 - De Morgen)
  Vijf dagen. Zo lang mogen de Europese lidstaten op eigen houtje hun grenzen sluiten. Frankrijk en Denemarken vroegen, maar krijgen in de nieuwste versie van het Schengenverdrag dus zeker niet meer macht over hun grenzen.
  [naar artikel]
 40. Spaargeld mobliseren botst op obstakels (11/06/2020 - De Tijd)
  01:00 Het spaargeld mobiliseren voor investeringen of als risicokapitaal voor bedrijven botst op diepgewortelde spaargewoonten, risicoafkerigheid en fiscale hordes.
  [naar artikel]
 41. Wall Street: Twitter botst op bots (09/07/2018 - De Tijd)
  20:07 Terwijl de Dow maandag stevige winst boekt, laat Nasdaq het wat afweten. Twitter botst op stevige winstnemingen.
  [naar artikel]
 42. Cant vloert Nederland: Kempense is voor de derde keer op rij wereldkampioene bij de vrouwen (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar het beeld van de rest van het seizoen leverden de vrouwen alweer een superspannend wereldkampioenschap af. Met Sanne Cant als de koningin van Bogense. De Kempense schudde in de vinale vier Nederlandse concurrentes van zich af. Wat een triomf!
  [naar artikel]
 43. Ryanair botst tegen zijn limieten aan (13/04/2019 - De Morgen)
  De prijs om bij Ryanair een koffer mee te nemen stijgt van 30 naar 50 euro. Door valiezen te ontraden wil topman Michael O'Leary de tijd tussen landing en vertrek minimaliseren. 'Ryanair zit tegen de grenzen van zijn groei aan. O'Leary zoekt op alle manieren geld.'
  [naar artikel]
 44. Duitsers schrappen investering van 100 miljoen in Kempense koperfabriek (13/06/2019 - De Tijd)
  11:41 De Duitse metaalverwerker Aurubis houdt de investering van 100 miljoen euro in het Kempense Olen voor bekeken. Dat heeft het concern bekendgemaakt. De kosten lopen te hoog op, luidt de uitleg.
  [naar artikel]
 45. Nieuwe vakantietrend? Kempense campings zien stormloop op staanplaatsen (17/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de recreatiesector was de zomervakantie vanwege corona een sof. Behalve voor de Kempense campings, nu de Vlaming vooral in eigen land bleef. Sommige kampeerdomeinen werken nu zelfs met een wachtlijst.
  [naar artikel]
 46. Kempense start kledinglijn: truien met ‘febbekakse’ en ‘topkeirel’ (11/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Komen we binnenkort overal mensen tegen die T-shirts met het opschrift Topkeirel of Vuugd uweige! dragen? Als het aan Geerte Verbraeken uit Rijkevorsel ligt wel. Ze is zo trots op het Kempense dialect dat ze een kledinglijn startte.
  [naar artikel]
 47. Macron gooit Europese ruiten in met starre houding over Balkan (22/10/2019 - De Tijd)
  15:52 Emmanuel Macron botst in Europa op veel fronten tegen zijn eigen grenzen. Zijn veto tegen toenadering tot de Balkan zadelt Europa op met een geopolitiek kruitvat van eigen makelij.
  [naar artikel]
 48. Bourgeois: ‘Confederalisme wordt een strijdpunt’ (21/12/2018 - De Standaard)
  Voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) lijdt het geen twijfel: confederalisme wordt een strijdpunt bij de verkiezingen van volgend jaar. ‘Als minister-president heb ik meer dan ooit gevoeld hoe Vlaanderen botst op de grenzen van zijn bevoegdheden,’ zei hij op Radio 1.
  [naar artikel]
 49. Deze Kempense ‘liefdespaadjes’ zijn nu lokaal erfgoed (18/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Kempense gemeente Arendonk heeft een nieuwe toeristische attractie: de ‘Hufkens’. Het gaat om een uniek netwerk van romantische steegjes pal onder de kerktoren van Arendonk, waar ’s avonds en in het weekend tal van jonge koppels afspreken om elkaar de liefde te betuigen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.