Bijna Halloween en de winkels liggen vol pompoenen. Daar maak je natuurlijk snel soep van. Een klassiek recept bij vele huishoudens is pompoensoep met een scheutje room. Wij geven jou vandaag 3 manieren om jouw soep te pimpen! [naar artikel]
Het bloed van de meeste dieren is rood. Sommige ongewervelde dieren, zoals garnalen, hebben blauw bloed. Wat maakt dat ons bloed rood ziet en niet blauw? [naar artikel]
Al van kinds af ben ik gek op pompoensoep. Die van mijn moeder blijft de beste ooit, hoe hard ik ook probeer de smaak te evenaren. Al is deze [naar artikel]
Twee dagen voor de vakantie werden de messen gescherpt en de koksvesten uit de kast gehaald. Dit had natuurlijk zijn reden: de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het Lyceum in Hasselt brouwden geen heksenbrij, maar wel heerlijke en gezonde pompoensoep. [naar artikel]
Tijd om de dekentjes boven te halen, de verwarming wat hoger te draaien en voor een warme kom soep. Voor wat inspiratie voor dat laatste kun je altijd op Pinterest terecht. Daar is er momenteel één recept dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Het gaat om een geroosterde pompoensoep die al 133.000 keer werd bewaard. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
Bloed is rood en onze aderen zijn natuurlijk ook rood, alleen zien ze er blauw uit. Hoe komt dat? [naar artikel]
Zaterdag is het zo ver. 343 dagen nadat Jozef De Kesel (69) tot aartsbisschop werd gewijd, wordt hij kardinaal. Zijn soutane wordt dan rood, rood als het bloed van een martelaar. ‘Ik ben nog altijd verrast, maar ik kijk er wel naar uit’, klonk het voor zijn afreis naar Rome. [naar artikel]
Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]
“Kervelsoep, en zelfs pompoensoep, in de zomer. Wie had dat gedacht? Maar zie, het bleek het kantelpunt. Geef ons nog niet te snel op hé.” Een tevreden premier Alexander De Croo (Open Vd) blikt zichtbaar vermoeid maar tevreden terug op zijn nachtelijk akkoord over de pensioenen. De Croo probeerde dat mooi in een ‘historisch rijtje’ […] [naar artikel]
De meeste mensen weten wel wat bloedgroepen zijn. En ook dat je bij een bloedtransfusie het juiste bloed moet krijgen. Maar waarom? Wat gebeurt er als je het foute bloed krijgt? Tessa Kerre is hematoloog, kliniekhoofd aan het UZ Gent en professor aan de UGent, en deelt met plezier haar oneindige kennis over bloed. The post Waarom ga je dood als je het verkeerde bloed krijgt? appeared first on Knack. [naar artikel]
De chefs van Buckingham Palace hebben in aanloop naar Kerstmis het recept gedeeld voor hun speciale gemberkoekjes. Aan de hand van het recept kunnen mensen hun eigen huisje van gemberkoek maken. [naar artikel]
Vandalen hebben het gezicht van het 6 meter hoge Mariabeeld op de Hesselsberg in Zutendaal rood gespoten. Over de beweegredenen is er geen duidelijkheid, maar het zet wel kwaad bloed in het vrome Zutendaal. [naar artikel]
Enthousiaste koks hebben het recept misschien al voor zichzelf ontdekt, maar het internet wordt wild van het McNugget-recept van Bernadette Francis. Ze wist de beroemde nuggets van McDonald’s en de bijhorende zoetzure saus zo goed na te maken dat mensen al beginnen watertanden bij het idee alleen. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus. [naar artikel]
Als het even kan willen we allemaal lang en gelukkig leven, bij voorkeur gezond en ook nog eens met een bankrekening die niet in het rood staat. [naar artikel]
Ook al zijn ze op leeftijd, aan hun bloed schort nog altijd niets. Vanaf februari van dit jaar mag iedereen ouder dan 71 bloed, plasma of... [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Ook al zijn ze op leeftijd, aan hun bloed schort nog altijd niets. Vanaf februari van dit jaar mag iedereen ouder dan 71 bloed, plasma of... [naar artikel]
Je favoriete bonbon verwerken tot een revitaliserende thee? Het kan! Met de nieuwe Ricola Raspberry Mint bonbons maak je een heerlijk theetje. Met dit recept sta je elke ochtend fris op en ga je elke avond voldaan slapen. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Raspberry mint thee verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.