Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
20:31 uur

Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’

De Standaard

16/10/2020 - 20:03

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sluiting horeca kan op weinig begrip rekenen: “Dit voelt heel onrechtvaardig” (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cafés en restaurants in ons land zullen een maand lang de deuren moeten sluiten. Het is een van de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité heeft genomen.
  [naar artikel]
 2. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 3. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 4. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 5. Horeca Vlaanderen spreekt van gezellige en rustige eerste dag: “Blij dat de living van de samenleving weer open is” (08/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca heeft een eerste, positieve openingsdag achter de rug. Gasten vonden al meteen de weg naar hun favoriete horecazaak, maar echt heel druk werd het nog niet. “Het doet deugd om de living van de samenleving terug te zien openbloeien. En we zijn heel dankbaar dat er nu nog extra premies bekendgemaakt zijn om de sector te ondersteunen”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 6. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele...
  [naar artikel]
 7. Onze columniste geniet met volle teugen van heropening horeca: “Er is een toekomst en ze voelt weer een beetje als het verleden” (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca is weer geopend, en dat betekent iets voor Vlaanderen. Het is een stukje leven dat we sinds twee dagen terugkrijgen, een dosis...
  [naar artikel]
 8. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000...
  [naar artikel]
 9. Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ (28/03/2020 - Express)
  Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 11. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen misnoegd over oproep Tournée Minérale (06/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Wij hebben niks tegen Tournée Minérale”, zegt de voorzitter van Horeca Vlaanderen “maar als het op hun website zo wordt voorgesteld dat je heel wat kan uitsparen door een maand geen alcohol te drinken en dus beter thuis te blijven, dan gaan ze te ver”, vindt Danny Van Assche.
  [naar artikel]
 13. Horeca Vlaanderen lanceert campagne #volgderegels om “tweede lockdown te voorkomen” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden...
  [naar artikel]
 14. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 15. Horeca Vlaanderen lanceert website voor veilige heropening (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een...
  [naar artikel]
 16. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.”
  [naar artikel]
 18. 'Tournée Minérale is geen bedreiging voor de horeca' (01/02/2018 - Knack)
  Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit.
  [naar artikel]
 19. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg’ (24/05/2020 - De Morgen)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’
  [naar artikel]
 20. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 21. Oost-Vlaamse horeca merkt weinig van het coronavirus: "In Gent werden maar 22 hotelboekingen geannuleerd" (06/03/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen meldt dat één op de drie horecazaken gevolgen voelt van het coronavirus, maar in Oost-Vlaanderen zou dat niet het geval zijn. Zo werden er volgens vzw Gent hotels in de hele maand februari maar 22 hotelboekingen geannuleerd in Gent, vooral van Italiaanse reizigers.
  [naar artikel]
 22. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 23. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 24. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.
  [naar artikel]
 25. Horeca Vlaanderen lanceert #HorecaComeback om horecazaken te steunen (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het...
  [naar artikel]
 26. Horeca Vlaanderen wil fiscale vrijstelling van fooi (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad....
  [naar artikel]
 27. "Laat de huur van horeca- en winkelpanden tijdelijk vallen", vragen Horeca Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen  (20/03/2020 - VRT NWS)
  Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten.
  [naar artikel]
 28. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)
  De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument.
  [naar artikel]
 29. Buurtrestaurant met goedkope dagschotels was de druppel: hier wil de horeca voortaan gehoord worden (24/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Halse horeca heeft zich verenigd in het platform Halle voor Horeca omdat ze zich al te vaak gepasseerd voelt door het stadsbestuur. De vereniging had meteen een kerstboodschap klaar: “Ga met ons in dialoog en zorg voor eerlijke concurrentie.”
  [naar artikel]
 30. Stoomcursus voor werklozen om te werken in horeca (22/06/2019 - VRT NWS)
  De krapte op de arbeidsmarkt speelt onder meer de horeca parten. De sector vindt nog moeilijk personeel. Vooral de lange werkdagen schrikken heel wat mensen af. In het centrum voor volwassenenonderwijs Miras in West-Vlaanderen organiseren ze stoomcursussen voor werklozen. Nadat ze het werk in de keuken onder de knie hebben, moeten ze in de horeca aan de slag kunnen. En dat lukt.
  [naar artikel]
 31. Kristel Verbeke: "Het verlies van mijn zussen vond ik lang heel onrechtvaardig" (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jarenlang huppelde ‘de zwarte van K3’ over podia in Vlaanderen en (ver) daarbuiten. Vandaag toont Kristel Verbeke (42) een heel andere kant van...
  [naar artikel]
 32. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 34. Horeca Vlaanderen: "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector” (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat...
  [naar artikel]
 35. Horeca Vlaanderen tevreden met duidelijk kader voor alcoholverkoop aan minderjarigen (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sectorfederatie Horeca Vlaanderen is tevreden met de verduidelijking en redelijkheid van minister van Volksgezondheid Maggie De Block over de...
  [naar artikel]
 36. Voorzitter Horeca Vlaanderen: “Het is tijd voor nieuwe namen aan de top” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “We zijn aan vernieuwing toe aan de top”. Dat zegt Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, in een reactie op de vaststelling dat er...
  [naar artikel]
 37. Nederland verbant rookruimtes uit horeca, maar in ons land gaat het zo’n vaart niet (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 38. Horeca Vlaanderen vindt zomerakkoord 'mager beestje' (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Horeca Vlaanderen is teleurgesteld met het zomerakkoord van de federale regering. "We dragen als sector wel de lasten maar kunnen niet genieten
  [naar artikel]
 39. Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds" (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés...
  [naar artikel]
 40. “Federale regering bereid om horeca te redden” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.”
  [naar artikel]
 41. De Croo: “Het virus is de vijand, niet de Walen” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen mag er nog slechts met één contact buiten het gezin geknuffeld worden, gaat er een nachtklok in én sluit de horeca. Vooral die laatste maatregel lokte heel wat reacties uit en dat is ook premier Alexander De Croo niet ontgaan. “Ik begrijp dat dat heel onrechtvaardig overkomt”, verklaarde de Open Vld’er in de VTM Nieuws-studio. Hij hoedt zich voor elke vorm van polarisatie. “De vijand is niet die ene provincie of de Walen. De vijand is dat virus, wij viseren niemand.”
  [naar artikel]
 42. De Croo: “Het virus is de vijand, niet de Walen” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen mag er nog slechts met één contact buiten het gezin geknuffeld worden, gaat er een nachtklok in én sluit de horeca. Vooral die laatste maatregel lokte heel wat reacties uit en dat is ook premier Alexander De Croo niet ontgaan. “Ik begrijp dat dat heel onrechtvaardig overkomt”, verklaarde de Open Vld’er in de VTM Nieuws-studio. Hij hoedt zich voor elke vorm van polarisatie. “De vijand is niet die ene provincie of de Walen. De vijand is dat virus, wij viseren niemand.”
  [naar artikel]
 43. Horeca Vlaanderen: 'We werden de afgelopen maanden echt gemist' (02/06/2020 - Knack)
  Vanaf volgende week mag de Belg wellicht weer een café bezoeken, maar durven we dat ook? Kaatje Lucas van Horeca Vlaanderen meent van wel: 'De Belg is een bourgondiër.'
  [naar artikel]
 44. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: ‘We hebben allen kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)
  Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart.
  [naar artikel]
 45. Horeca-uitbaters Vlaamse Ardennen vrezen faillissement door afschaffing Ronde van Vlaanderen (02/04/2020 - VRT NWS)
  Heel wat horeca-uitbaters uit de Vlaamse Ardennen zijn bang voor een faillissement nu de Ronde van Vlaanderen niet doorgaat door het coronavirus. Sommige zaken halen al hun inkomsten uit het wielervoorjaar met als absolute uitschieter de Ronde. Maar die inkomsten zien ze nu in het water vallen.
  [naar artikel]
 46. Premier De Croo: ‘Het virus is de vijand, niet de Walen’ (18/10/2020 - De Morgen)
  Vanaf morgen mag er nog slechts met één contact buiten het gezin geknuffeld worden, gaat er een nachtklok in én sluit de horeca. Vooral die laatste maatregel lokte heel wat reacties uit en dat is ook premier Alexander De Croo niet ontgaan. ‘Ik begrijp dat dat heel onrechtvaardig overkomt’, verklaarde de Open Vld’er in de VTM Nieuws-studio. Hij hoedt zich voor elke vorm van polarisatie. ‘De vijand is niet die ene provincie of de Walen. De vijand is dat virus, wij viseren niemand.’
  [naar artikel]
 47. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 48. Horeca Vlaanderen betreurt harde klap voor horeca (06/10/2020 - De Morgen)
  De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht.
  [naar artikel]
 49. Marketeer wordt topman Horeca Vlaanderen (26/02/2018 - De Tijd)
  11:52 Matthias De Caluwe wordt de nieuwe topman van Horeca Vlaanderen, in opvolging van Danny Van Assche die naar zelfstandigenorganisatie Unizo vertrok.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.