Alles begon met schuimwijn op de Antwerpse Dam. Maar pas met het champagnebier Dame Jeanne zette Patrick Theunissen zich op de kaart. Dit jaar kwam er een vijfde champagnebier bij en vanaf dit najaar produceert Patrick ook limoncello, orange bitter, amaretto en andere likeuren. [naar artikel]
Donderdag = cocktaildag. Ook deze zomer serveert NINA je elke week op donderdag een verfrissend zomerdrankje, al dan niet met alcohol. Dit [naar artikel]
Nog op zoek naar een dessertje voor oudjaar? Sergio Herman inspireert met deze gevulde citroenen met granité van limoncello en pistachecremeux. Dat... [naar artikel]
Nu het lenteweer dit weekend zijn intrede doet, is het aftellen tot we onder het goedkeurend oog van van enkele zonnestralen op de terrasjes kunnen neerploffen. Een van de drankjes waar je spontaan een zomergevoel van krijgt, is zonder twijfel limoncello. En de beste limoncello? Die komt blijkbaar uit Nederland. Limoncello is al een tijdje […] Het bericht Niet Italië, maar dit land maakt de beste limoncello verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Laars kent een ongekende culinaire weelde. Maar iemand moet die bijzondere wijn of speciale kaas wel tot in onze contreien krijgen. Deze Limburgers brengen Italiaanse smaken op je bord en in je glas. [naar artikel]
Op het veld probeert Mathias Nys (26) als aanvaller bij Lyra-Lierse zo veel mogelijk te scoren. Buiten de lijnen doet de Duffelaar dat nu ook met zijn huisgemaakte Limoncello di Scorza. Wij doken mee in zijn keuken om te kijken hoe hij het Italiaanse drankje maakt. [naar artikel]
“Wanneer ik op restaurant ga, bestel ik meestal een hoofdgerecht én een voorgerecht om te delen”, zegt Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Een dessert bestel ik zelden, al ben ik wel mega ontgoocheld als er geen koekje bij de koffie zit. Dat is voor mij zoals frieten zonder mayonaise!” De politica schuift het liefst aan één van deze zeven tafels aan in Genk, Hasselt, Blankenberge, Antwerpen, Oudsbergen, Cadzand en Toscane. [naar artikel]
Luc Appermont (73) is een echte levensgenieter in hart en nieren. Een passie die hij deelt met zijn partner Bart Kaëll (62). Het is dus niet zo verrassend dat hij zich graag culinair laat verwennen. “Bart en ik houden van restaurants die met klasse én kennis hun gerechten serveren", vertelt Luc. Hij verklapt hun 7 favoriete eetadressen doorheen heel Vlaanderen. [naar artikel]
Op zoek naar een niet-alledaags biertje? In samenwerking met lokale ambachtslui ging de Peltse microbrouwerij Mølder & Coöp op zoek naar nieuwe smaken. Resultaat: bier met limoncello, koffie- of chocoladesmaak. [naar artikel]
In ‘B&B zoekt lief’ krijgt Valentin eindelijk de kans om een avondje alleen met Sandra door te brengen. Hij is kok en dus besluit hij om haar een zelfgemaakt dinertje aan te bieden. Alleen lijkt het al meteen bij het aperitief mis te lopen, wanneer hij z'n limoncello niet terugvindt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.