Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Sluiting horeca: overheid denkt opnieuw na over verschil tussen café en restaurant

21/10/2020 - 17:23
" Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en federaal minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) bekijken op welke manier het juridisch onderscheid tussen cafés en restaurants scherper kan worden gesteld."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nog 55 keer slapen, en dan die frisse pint: kan de horeca daarmee (over)leven? (06/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Nog niet op restaurant, nog niet op café, nog geen terrasje in de paasvakantie. De horeca mag op 1 mei weer open, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. “Een harde boodschap, maar eindelijk is er duidelijkheid”, zegt Horeca Vlaanderen. Om uitbaters te helpen de laatste twee maanden door te komen, verhoogt de Vlaamse regering de tegemoetkoming. [naar artikel]


2. Politie plant extra controles horeca: “Maar hoe weten we of het café of restaurant is?” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse politiezones plannen opnieuw extra controles op het sluitingsuur van de cafés en de regel van vier. Al is er nog veel onduidelijkheid: “Hoe weten we of een zaak een café of een restaurant is?” [naar artikel]


3. De Grote Horeca-enquête van Telefacts NU: we verlangen naar een frisse pint op café en willen dat de horeca coronaproof georganiseerd wordt (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zeven op de tien Vlamingen wil zo snel mogelijk weer op restaurant en de helft van de bevolking verlangt naar een frisse pint op café. De nood is hoog, dat blijkt uit ‘De Grote Horeca-enquête’ die Telefacts NU liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Daaruit komt ook naar voren dat we nog steeds achter de sluiting van de horeca staan en dat we denken dat de prijzen na de lockdown met 12% zullen stijgen. Vanavond om 21u55 kan je alle resultaten zien in Telefacts NU. Wij lichtten al een tipje van de sluier op en zetten de opvallendste resultaten op een rij. [naar artikel]


4. Horeca Vlaanderen wil 'kwaliteitsbewaking' voor restaurant met echte chef (22/09/2017 - De Standaard)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen wil kwaliteitsbewaking voor restaurant met gediplomeerde kok (22/09/2017 - Knack)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. 'Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen', zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad. [naar artikel]


6. OPROEP. Gaat uw restaurant of café volgende week weer open? Laat het hier weten (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf maandag 8 juni mag de horeca de deuren weer openen, met respect voor de coronamaatregelen. Zal uw restaurant of café ook opnieuw klanten ontvangen? Laat het ons weten via onderstaand formulier, dan spelen wij de informatie door aan onze lezers. [naar artikel]


7. Maandenlange sluiting van horeca is groot probleem voor cafésporters (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Een café zonder bier... Zestig jaar geleden dacht Bobbejaan Schoeppen nog dat er niks ergers bestond, maar sinds deze coronacrisis weten we wel beter. Veel erger dan een café zonder bier is… helemaal geen café. Niet alleen voor stamgasten of tooghangers, maar ook voor de talrijke cafésporters, die in onze provincie actief zijn. Zij kunnen door de sluiting van de horeca hun favoriete sport al maandenlang niet beoefenen. Het verhaal van enkele Limburgse ‘koningen’ van de cafésport. [naar artikel]


8. Restaurant Mange-Tout sluit de deuren (08/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Mange-Tout is niet meer. De sluiting komt onverwacht, want het restaurant was een publiekstrekker van formaat. Buur en eigenaar Luk Hannes van Drankenhandel De Kroon heeft zelf plannen met wat oorspronkelijk café Brouwershuis was. Restaurantuitbater Tomas Waignein voelt zich bedrogen en trekt zich ontgoocheld terug uit de horeca. [naar artikel]


9. Horeca Vlaanderen wil label voor restaurant met gediplomeerde chef (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of vergelijkbaar systeem dat het verschil moet maken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en [naar artikel]


10. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds. [naar artikel]


11. Heropening van de horeca wordt geen feest: “Hinderpremie moet compensatiepremie worden, anders dreigt bloedbad” (03/06/2020 - Het Nieuwsblad)

De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]


12. Brasschaatse horeca heeft het moeilijk: vier zaken failliet in een half jaar tijd (25/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]


13. Café-brasserie La Pipe wordt volwaardig restaurant (21/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]


14. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)

Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]


15. Politie waarschuwt voor afscheidsfeestjes: “Ook dit weekend nog controles” (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Wie vlak voor de sluiting van de horeca nog eens goed op café wil gaan, kan maar de regels volgen. “We hebben vrijdagavond drie café-uitbaters en twaalf klanten een boete gegeven, en zullen zaterdagavond zeker opnieuw controleren”, klinkt het bij politie Carma. [naar artikel]


16. Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt (05/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt Restaurants en cafés in België mogen komende zaterdag – 8 mei – opnieuw hun terras openen. Dat gebeurt door de aanhoudende coronacrisis wel nog steeds onder strenge voorwaarden. In vergelijking met de laatste keer dat de horeca open was, is het echter niet meer verplicht om je gegevens bij ieder bezoek achter te laten. Wel […] Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt [naar artikel]


17. Horeca Vlaanderen vraagt aanpassing sluitingsuur: “Een café is een gecontroleerde omgeving” (25/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.” [naar artikel]


18. Restaurant Merad verhuist naar pand voormalig café Den Akker op Vismarkt (15/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]


19. Op café of restaurant, wat is nu het verschil? (07/10/2020 - De Standaard)

Voor restaurants veranderen de coronamaatregelen niet, terwijl cafés wel moeten ingrijpen. Wat is het verschil? [naar artikel]


20. Overheid legt verschil tussen resto en cafés vast voor coronaregels (08/10/2020 - De Tijd)

19:26 In het Ministerieel Besluit met de nieuwe coronaregels is een definitie opgenomen om het verschil te maken tussen cafés en restaurant. Zaken kunnen alleen tot 23 uur openblijven als ze een speciale to... [naar artikel]


21. Horeca-uitbaters vragen overheid om blijvende maatregelen om crisis te overleven (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Hoe kunnen we binnenkort weer op een veilige manier op café of restaurant gaan? Truienaar Luc Withofs investeerde 15.000 euro om zijn brasserie coronaproof te maken. Hij heeft een coronaplan klaar dat hij wil overmaken aan de overheid. Zijn familiezaak bestaat 81 jaar. Voor het eerst vreest hij voor het voortbestaan. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!