Nog niet op restaurant, nog niet op café, nog geen terrasje in de paasvakantie. De horeca mag op 1 mei weer open, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. “Een harde boodschap, maar eindelijk is er duidelijkheid”, zegt Horeca Vlaanderen. Om uitbaters te helpen de laatste twee maanden door te komen, verhoogt de Vlaamse regering de tegemoetkoming. [naar artikel]
De Limburgse politiezones plannen opnieuw extra controles op het sluitingsuur van de cafés en de regel van vier. Al is er nog veel onduidelijkheid: “Hoe weten we of een zaak een café of een restaurant is?” [naar artikel]
Zeven op de tien Vlamingen wil zo snel mogelijk weer op restaurant en de helft van de bevolking verlangt naar een frisse pint op café. De nood is hoog, dat blijkt uit ‘De Grote Horeca-enquête’ die Telefacts NU liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Daaruit komt ook naar voren dat we nog steeds achter de sluiting van de horeca staan en dat we denken dat de prijzen na de lockdown met 12% zullen stijgen. Vanavond om 21u55 kan je alle resultaten zien in Telefacts NU. Wij lichtten al een tipje van de sluier op en zetten de opvallendste resultaten op een rij. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. 'Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen', zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad. [naar artikel]
Vanaf maandag 8 juni mag de horeca de deuren weer openen, met respect voor de coronamaatregelen. Zal uw restaurant of café ook opnieuw klanten ontvangen? Laat het ons weten via onderstaand formulier, dan spelen wij de informatie door aan onze lezers. [naar artikel]
Een café zonder bier... Zestig jaar geleden dacht Bobbejaan Schoeppen nog dat er niks ergers bestond, maar sinds deze coronacrisis weten we wel beter. Veel erger dan een café zonder bier is… helemaal geen café. Niet alleen voor stamgasten of tooghangers, maar ook voor de talrijke cafésporters, die in onze provincie actief zijn. Zij kunnen door de sluiting van de horeca hun favoriete sport al maandenlang niet beoefenen. Het verhaal van enkele Limburgse ‘koningen’ van de cafésport. [naar artikel]
De Mange-Tout is niet meer. De sluiting komt onverwacht, want het restaurant was een publiekstrekker van formaat. Buur en eigenaar Luk Hannes van Drankenhandel De Kroon heeft zelf plannen met wat oorspronkelijk café Brouwershuis was. Restaurantuitbater Tomas Waignein voelt zich bedrogen en trekt zich ontgoocheld terug uit de horeca. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen werkt aan een label of vergelijkbaar systeem dat het verschil moet maken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en [naar artikel]
Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de regering op om werk te maken van een noodfonds. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]
Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]
De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wie vlak voor de sluiting van de horeca nog eens goed op café wil gaan, kan maar de regels volgen. “We hebben vrijdagavond drie café-uitbaters en twaalf klanten een boete gegeven, en zullen zaterdagavond zeker opnieuw controleren”, klinkt het bij politie Carma. [naar artikel]
Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt Restaurants en cafés in België mogen komende zaterdag – 8 mei – opnieuw hun terras openen. Dat gebeurt door de aanhoudende coronacrisis wel nog steeds onder strenge voorwaarden. In vergelijking met de laatste keer dat de horeca open was, is het echter niet meer verplicht om je gegevens bij ieder bezoek achter te laten. Wel […] Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt [naar artikel]
De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.” [naar artikel]
Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
Voor restaurants veranderen de coronamaatregelen niet, terwijl cafés wel moeten ingrijpen. Wat is het verschil? [naar artikel]
19:26 In het Ministerieel Besluit met de nieuwe coronaregels is een definitie opgenomen om het verschil te maken tussen cafés en restaurant. Zaken kunnen alleen tot 23 uur openblijven als ze een speciale to... [naar artikel]
Hoe kunnen we binnenkort weer op een veilige manier op café of restaurant gaan? Truienaar Luc Withofs investeerde 15.000 euro om zijn brasserie coronaproof te maken. Hij heeft een coronaplan klaar dat hij wil overmaken aan de overheid. Zijn familiezaak bestaat 81 jaar. Voor het eerst vreest hij voor het voortbestaan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.