Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]
Wat krijg je als je een Nederlandse hoogleraar risicomanagement samenzet met een lid van Monty Python om te praten over economische ongelukken? Juist, een hilarische film met een boodschap. Boom Bust Boom: of hoe de mensheid zichzelf steeds weer de economische verdoemenis op de hals haalt. [naar artikel]
Vijf schooljaren geleden startte de lagere school van het Sint-Michielscollege in Brasschaat met een voltijdse aparte graadklas voor hoogbegaafde kinderen. De nood was groot, want 39 kinderen schreven zich direct in voor deze Pi-klas. Intussen volgen alleen al in de lagere school 54 kinderen voltijds les in drie Pi-klassen, en werd het project uitgebreid naar het eerste en tweede middelbaar. [naar artikel]
“Er is te veel horeca in onze economie. We moeten niet alle zaken proberen te redden.” Die opmerkelijke uitspraak deed Gert Laurijssen, algemeen directeur van het expertisecentrum Food Service Alliance, vrijdag in Gazet van Antwerpen. Klopt die uitspraak? Een analyse in drie vragen. [naar artikel]
4 op de 10 horecazaken is tegen het einde van het jaar technisch failliet als er geen extra steun van de overheid komt. Dat blijkt uit een... [naar artikel]
4 op de 10 horecazaken is tegen het einde van het jaar technisch failliet als er geen extra steun van de overheid komt. Dat blijkt uit een... [naar artikel]
4 op de 10 horecazaken zijn tegen het einde van het jaar technisch failliet als er geen extra steun van de overheid komt. Dat blijkt uit een... [naar artikel]
Is de cafébaas nog wel baas in het café? Meerderheidspartij sp.a wil met een nieuwe wet komaf maken met wurgcontracten in de horeca: eigenaars van huurpanden die bepalen wat er tegen welke prijs gedronken wordt en vooral wat niet. "De dag dat mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open." [naar artikel]
Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen. [naar artikel]
Nog nooit zijn in de loop van de maand september in de provincie Antwerpen zo veel bedrijven failliet gegaan als dit jaar. Het record van 2016 werd genadeloos gebroken. Dat blijkt uit cijfers van Graydoncreditsafe, een specialist in de analyse van bedrijfsgegevens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.