Aanschuiven aan het raclettestandje op een kerstmarkt zit er dit jaar niet in, maar je hoeft het kaasgerecht niet te missen. Ook zonder raclettetoestel in huis, maak je een heerlijke raclettebowl. [naar artikel]
Stadsbrouwerij De Koninck gooit vanaf vrijdag de deuren open voor de culinaire winterbar Wintar. De apéro- en restaurantbeleving vindt u in de magazijnen waar in het verleden al Josephine en Wild Jo’s neerstreken. [naar artikel]
Een wintersportvakantie zit er misschien niet in en ook de gezellige feesten met veel volk rond de tafel of de boom moeten we missen. Maar een goeie raclette, dat nemen ze ons niet af. De initiatiefnemers van zomerbar Somar en de winterbar Wintar openen woensdag een afhaalconcept op het Zuid met onder meer raclettebowls. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Een raclette-feestmaal wint elk feestperiode aan populariteit. Zulke plakjes gesmolten kaas, het is dan ook makkelijke, lekkere en hartverwarmende winterkost. De bekende Antwerpse kaasaffineur Frederic Van Tricht proefde het aanbod van de supermarkt en was aangenaam verrast. “De meeste zijn voldoende dun gesneden, mild van smaak en smelten mooi.” En ze hoeven bovendien niet eens duur te zijn. [naar artikel]
Elk jaar opnieuw is er die stress van de feestdagen: kook je voor vijf of vijftien man of ga je toch maar voor takeaway? En kies je als je kookt voor een vijfgangenmenu of voor gourmet om jezelf wat tijd te besparen? Foodstyliste Manon Van Aerschot helpt je uit de nood door 5 dinervormen op een rijtje te zetten en te tippen hoe je ze best aanpakt.“Sharing dishes ogen casual, maar je moet er zeer georganiseerd voor te werk gaan.” [naar artikel]
Niet iedereen eet dezer dagen kalkoen of gourmet, ook raclette komt op tafel. Maar hoeveel én welke kazen gebruik je daarvoor het best wanneer je zelf zo’n schotel wil samenstellen? “Dat kunnen zeker ook Belgische zijn”, aldus Kaasmeester Frederic Van Tricht. En wat met de charcuterie en garnituur? [naar artikel]
Als het leven al eens aanvoelt alsof u eindeloos in de afgrond staart, dan is die afgrond deze tijd van het jaar op z’n minst kleurrijk verlicht en smaakt die heerlijk naar kaneelkoekjes en kruidige melkkoffies. En wat kan hardnekkige blues beter verjagen dan een lawine aan melige kerstfilms die gegarandeerd een happy end meetronen? Van ‘Falling For Christmas’ op Netflix tot ‘Christmas is Canceled’ op Streamz. Deze kerstfilms zijn zo cheesy dat het bij u thuis spontaan naar raclette zal beginnen ruiken. [naar artikel]
De stad Brussel heeft het programma voor Winterpret 2023 voorgesteld, de jaarlijkse kerstmarkt op en rond het Brusselse Beursplein, het Sint-Katelijneplein, de Grote Markt, het De Brouckèreplein en de Vismarkt. Het evenement, georganiseerd door Brussels Major Events, zal plaatsvinden van 24 november tot en met 31 december 2023. [naar artikel]
Iedereen zijn eigen pannetje of prikkertje, een tafel vol vlees, vis, groente of kaas en bakken maar! Fondue, gourmet en raclette behoren tot dé onbetwiste klassiekers voor het kerst- of eindejaarsdiner. Gezien de hoge temperaturen en het uitgebreide tijdsbestek verbruiken dergelijke toestellen natuurlijk aardig wat stroom. Bovendien vormt het capaciteitstarief een bijkomende factor. Mijnenergie.be maakt de rekening. [naar artikel]
“Houd het simpel!”, zo luidde ooit het kookadvies van de iconische chef Escoffier. Rapper gezegd dan gedaan, zéker als je voor de kerst tegelijk rabiate vleeseters en vegetariërs moet plezieren. Ellen Callebout (45) licht in ‘Dag Allemaal’ een tip van de sluier hoe ze dát gaat aanpakken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.