De Libanese keuken, en Midden-Oosterse in het algemeen, is bijzonder populair. De gerechten zijn eenvoudig, maar zitten bomvol smaken. Wij laten ons verleiden door Shaam in Hasselt. [naar artikel]
Wie wil weten hoe sprookjes proeven, rept zich best naar een arbeiderswoning in Waterschei. Die toverden Pino Guarraci en dochter Claudia om tot een gastronomische poppenkamer, mét Pinokkio tegen de muur. Overheerlijk, of word je bij de neus genomen? [naar artikel]
Vanaf vrijdag 24 februari liggen een rode en witte Piet’se Wyn in de rekken bij supermarkt Aldi. Twee wijnen die chef-kok Piet Huysentruyt heeft samengesteld met de hulp van een bevriende Zuid-Afrikaanse wijnboer. “Qua prijs-kwaliteit zijn deze wijnen top”, zegt Huysentruyt zelf. Maar is dat wel zo? Wij deden de smaaktest. [naar artikel]
Grootmoeders kost voor een prikje? Dan is bistro Op de Noen in Hoeselt een goed adres. Davy Rampen en Gilles Meyssen serveren er een keuken die doet denken aan de overdadige communiefeesten van vroeger. Voor wie daar niet van houdt: er zijn ook croques, toasts, pasta en salades. [naar artikel]
Een eclectisch interieur vol kleurrijke details, en een wekelijks veranderend lunchmenu met seizoensgroenten in de hoofdrol. Met Barefood Bar heeft Hasselt er een apart adresje bij. [naar artikel]
Een mix van stijlen in het interieur, en een mix van smaken op je bord. Gastrobar Eclectica in Hasselt brengt Spaanse, Turkse en Zuiderse tapas om te delen. [naar artikel]
Soepbar Zuppa in Hasselt serveert niet zomaar soep: de stevige porties worden er afgewerkt met lekkere toppings die de soep extra schwung geven. Die dagelijkse dosis groenten kan je ook afhalen. [naar artikel]
Vaak gehoord sinds de corona-uitbraak: een sterrenmenu kan je niet in een afhaalbox brengen. Of toch niet met dezelfde finesse als op restaurant. Sébastien Wygaerts van Ogst bewijst dat het wél mogelijk is. [naar artikel]
Vegan, dat was tot voor enkele decennia alleen voor geitenwollen sokken. Lento in Hasselt maakt definitief komaf met dat vooroordeel. In de menu’s van Yolan Bamps mis je op geen enkel ogenblik vlees of vis. [naar artikel]
Je lust wel een mocktail, maar hebt geen ingrediënten in huis? Overweeg dan één van de vier smaken van Sipsnsoda, een honderd procent natuurlijk product. En met een scheut rum, wodka of whisky maak je er zo een cocktail van. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.