Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken

05/11/2020 - 17:53
"Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


2. Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist (06/11/2020 - VRT NWS)

Vijf Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist. Het gist wordt blootgesteld aan uv-licht en wordt zo dus verrijkt met vitamine D. "We gebruiken het gist in al onze broden, pistolets, sandwiches en zelfs in onze koffiekoeken", zegt bakker Koen Dilen uit Ravels. [naar artikel]


3. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit? (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]


4. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


5. Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige COVID-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige COVID-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]


6. Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Covid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige Covid-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]


7. Welke voeding is rijk aan vitamine D? En hoe weet je of je er een tekort aan hebt? Apotheker beantwoordt 10 vragen over vitamine D (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kunnen we zonder vitamine D? Welke voedingsmiddelen zijn een vitamine D-bommetje? Is een supplement nuttig? En kan je er een overdosis van nemen? Dr. apotheker Geert Vergote beantwoordt tien vragen over vitamine D. “Het is zeer uitzonderlijk dat een te veel aan vitamine D ernstige klachten geeft, maar ga toch niet zelf experimenteren. Voedingssupplementen zijn geen snoepjes. Koop het niet eender waar en respecteer altijd wat er op de verpakking staat.” [naar artikel]


8. Duivels lekker! Deze bakkers serveren hun koffiekoeken, brood of eclairs met een WK-smaak (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

De Rode Duivels zijn geland in Rusland. Bij elk groot kampioenschap tonen de middenstanders zich telkens van hun creatiefste kant. Wij gingen gisteren de WK-gekte al eens opsnuiven bij de bakkers rond Antwerpen. Als de matchen van de Rode Duivels straks even hard om van te smullen zijn, worden we zeker wereldkampioen. [naar artikel]


9. Bakkers steunen overvallen collega met 'geweldloos brood' (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Wie bakt lekkerste brood ter wereld? Kempense bakkers verdedigen Belgische eer op WK (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Wie bakt het lekkerste brood ter wereld? Om die eer strijden aspirant-bakker Berre Ceuppens en zijn bakker-leraar Stijn Van Kerckhoven binnenkort tijdens Mondial du Pain, zeg maar het WK voor bakkers, in Nantes. Als de leerling en leraar van Kogeka Geel bij de beste zes eindigen, mogen ze volgend jaar naar de ‘best of’-wedstrijd in Peru. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!