Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Nieuwe trend: neem eens een bad met sake

15/01/2017 - 18:04
"Aan bizarre trends is er in beautyland nooit gebrek - wie herinnert zich de gestoomde vagina van Gwyneth Paltrow nog? - maar de laatste tendens"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nieuwe trend: neem eens een bad met sake (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Aan bizarre trends is er in beautyland nooit gebrek - wie herinnert zich de gestoomde vagina van Gwyneth Paltrow nog? - maar de laatste tendens [naar artikel]


2. Vergeet wijn of bier, vandaag drink je sake op restaurant: wat is die drank precies? Antwerpse Master of sake sommelier Jonas Kellens legt uit (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]


3. Jonas Kellens is als enige Belg sake-master: “Sake past bij zoveel meer dan enkel Japanse gerechten” (07/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Almaar meer zie je sake opduiken in wijnarrangementen op restaurant, ook in niet-Japanse zaken. En net streek er nog een Japanse sakedelegatie uit de Nagano-prefectuur neer in ons land. Maar wat is sake precies? En waarom is het zo bijzonder? We vroegen het aan de enige sake-master van de Benelux, de Antwerpenaar Jonas Kellens. [naar artikel]


4. Zo drink je de nieuwste hype: sake met bubbels. “Het is de perfecte brug tussen traditionele sake en een cava” (11/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sake is de nieuwste trend in de culinaire wereld: in gastronomische restaurants wordt Japanse rijstwijn steeds vaker op de kaart gezet. Ideaal dus om mee uit te pakken, maar bij welke gerechten serveer je het drankje best? Is sparkling sake een waardig alternatief voor cava of champagne? En hoeveel kost een fles? Sakesommelier Jonas Kellens helpt je op weg. “Het past soms beter bij een gerecht dan wijn.” [naar artikel]


5. Amerikaanse wijncriticus geeft verkoop Japanse sake vleugels (05/09/2016 - Express)

De positieve kritieken van de Amerikaanse wijnexpert Robert Parker hebben de producenten van Japanse sake met een stroom orders overspoeld. Dat meldt Leo Lewis, redacteur van de Britse zakenkrant Financial Times. Een aantal verdelers van hoogwaardige Japanse rijstwijnen zou een etmaal na de publicatie van de eerste sake-gids van Robert Parker al helemaal zijn uitverkocht. […] The post Amerikaanse wijncriticus geeft verkoop Japanse sake vleugels appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


6. Speuren naar sake (28/03/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Art For Art's Sake (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Van sake tot origata: zo haal je Japan in huis (05/12/2020 - Knack)

Ook zo aan het hunkeren naar verre oorden? Designredactrice Amélie Rombauts haalt haar lievelingsbestemming Japan gewoon in huis. [naar artikel]


9. BEKIJK - Grote chaos in Sake na vulkaanuitbarsting in Goma: "Tienduizenden mensen slapen elke dag onder blote hemel"  (02/06/2021 - VRT NWS)

In Sake zitten zowat 120.000 mensen vast. Ze waren gevlucht voor de uitbarsting van de vulkaan Nyi-ra-gongo, maar het bevel om te evacueren was niet echt voorbereid. Het is dan ook zéér chaotisch terplekke. In scholen, straten en op pleinen proberen gevluchte inwoners te overleven zonder dak boven hun hoofd. Omdat de hulp van NGO's uitbleef, moesten jongeren uit Goma zelf geld inzamelen. Maar sinds vandaag schieten de hulporganisaties te hulp. [naar artikel]


10. Sake voor dummies: wat is de drank precies? “Sommigen zijn overtuigd dat ze wijn gedronken hebben” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je er sake bij. In vergelijking met vorig jaar verkoopt sakesommelier Jonas Kellens met zijn webshop 35% meer van deze gefermenteerde drank. Ook in zijn restaurant DIM Dining bestellen gasten steeds vaker sakes bij hun gerechten. Maar wat is die sake precies? En hoe moet je het serveren? Jonas brengt je de basisprincipes bij én leert je alle woorden uit het sake-woordenboek. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!