Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 November 2020
23:33 uur

Geen hordes mensen die elkaar verdringen: Black Friday ziet er dit jaar een beetje anders uit

Express

21/11/2020 - 12:20

Het was even onduidelijk of Black Friday in ons land wel zou doorgaan komende vrijdag, maar uiteindelijk werd beslist om... The post Geen hordes mensen die elkaar verdringen: Black Friday ziet er dit jaar een beetje anders uit appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jaarlijkse shoppingchaos: deze week is het Black Friday en Cyber Monday (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 24 november is het Black Friday. Een Amerikaans fenomeen waarin veel winkels flinke kortingen aanbieden. Black Friday 2016 was in België de drukste online shoppingdag van het jaar. Ook dit jaar worden gelijkaardige cijfers verwacht. In de Verenigde Staten veroorzaakt Black Friday erg veel chaos in de winkels. Bekijk hier het compilatiefilmpje.
  [naar artikel]
 2. Logistiek bedrijf verdubbelt aantal werkkrachten: “Op deze Black Friday gaan 170.000 stuks de deur uit” (23/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij het logistiek bedrijf Bleckmann in Grobbendonk is Black Friday ook een beetje Freaky Friday. “We zetten momenteel meer dan 1.000 mensen in, het dubbele van normaal is dat”, zegt site manager Tom Leunckens. Bleckmann doet onder andere de distributie voor JBC en Superdry.
  [naar artikel]
 3. Geen stormloop zoals in de VS, wel meer gekocht dan vorig jaar op “Black Friday” (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat vrijdag af te zullen klokken op ongeveer 6 miljoen elektronische betalingen, tegen 5,3 miljoen op Black Friday vorig jaar.
  [naar artikel]
 4. Black Friday duurt dit jaar een week: “Drukker dan dagen voor Kerstmis” (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
  [naar artikel]
 5. Black Friday: 10 tassen om nu te kopen (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Staat Black Friday ook al wekenlang geblokletterd in je agenda? Gelijk heb je! Met een beetje geluk shop je de handtas van je dromen die dag met...
  [naar artikel]
 6. Black Friday duurt dit jaar een week: "Nu al drukker dan Kerstmis" (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
  [naar artikel]
 7. Black Friday: 10 x onze favoriete zwarte tassen (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Staat Black Friday ook al wekenlang geblokletterd in je agenda? Gelijk heb je! Met een beetje geluk shop je de handtas van je dromen die dag met...
  [naar artikel]
 8. Wie op koopjes jaagt op het internet moet extra opletten op Black Friday. (24/11/2017 - VRT NWS)
  Cyberexperts waarschuwen voor miljoenen cyberaanvallen op Black Friday, dat schrijft De Morgen. Veel internetwinkels geven vandaag grote kortingen, een traditie die komt overwaaien uit de Vereningde Staten. De hype rond Black Friday trekt ook cybercriminelen aan om mensen op te lichten.
  [naar artikel]
 9. Black Friday: 'Bij consumenten wordt voortdurend het gevoel losgemaakt dat ze voor een unieke kans staan' (24/11/2017 - Knack)
  Taferelen van hordes hysterische shoppers moeten we misschien nog niet verwachten, maar Black Friday maakt sinds enkele jaren ontegensprekelijk deel uit van de Europese commerciële realiteit. MoneyTalk sprak met Alexandra Balikdjian, doctor in de consumptiepsychologie, over extreme kortingen, impulsieve aankopen en irrationele consumenten.
  [naar artikel]
 10. Meer gekocht dan vorig jaar op “Black Friday” (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat vrijdag af te zullen klokken op ongeveer 6 miljoen elektronische betalingen, tegen 5,3 miljoen op Black Friday vorig jaar (27 november 2015).
  [naar artikel]
 11. Belgische bedrijven bieden antwoord op Black Friday (05/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een dertigtal grote en kleinere Belgische retailers slaan de handen in elkaar om in het weekend van 1 november de eerste Bel Friday te organiseren. “De sympathieke tegenhanger van Black Friday, maar dan puur Belgisch”, omschrijft Wouter Torfs het concept. NSZ Antwerpen reageert kritisch.
  [naar artikel]
 12. Koopjes doen? Winkels organiseren Belgian Friday als antwoord op Black Friday (16/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Groot-Brittannië kunnen mensen de vrijdag na Thanksgiving hun slag slaan tijdens Black Friday, de dag waarop winkels flinke kortingen geven. Om daaraan tegemoet te komen, lanceren vijf merken in eigen land nu het initiatief ‘Belgian Friday’.
  [naar artikel]
 13. Green Friday als tegenreactie op Black Friday (26/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Je kan er niet omheen, vrijdag is het weer Black Friday. Dan kan je in heel wat winkels koopjes scoren. De trend kwam vijf jaar geleden overgewaaid vanuit Amerika, maar dit jaar is er verzet tegen de overvloedige kortingen.
  [naar artikel]
 14. Vergeet ‘Black Friday’: in eigen land steunen we met ‘Bel Friday’ volgend weekend de Belgische retailers (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Black Friday’ is in november traditioneel een hoogdag voor shoppers, met kortingen bij retailers wereldwijd. Maar dit jaar is het net ongezien belangrijk om lokale winkels te steunen, en dus slaan een pak Belgische merken de handen in elkaar voor een nieuw concept: ‘Bel Friday’. Shoppen met mooie kortingen bij je favoriete Belgische webshops of winkels om de hoek? Yes, please.
  [naar artikel]
 15. Ondanks tegenbeweging gaf consument weer meer uit op Black Friday (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks tegenbewegingen als Green Friday of Local Friday, blijkt uit de betaalgegevens van Ingenico dat op Black Friday het aantal online transacties in Europa dit jaar aanzienlijk toenam. In verschillende sectoren, dus niet alleen de detailhandel, werd meer verkocht.
  [naar artikel]
 16. Na Frankrijk wil ook België Black Friday uitstellen (20/11/2020 - Express)
  België zal volgende week wellicht geen Black Friday organiseren. De regering wil met de sector afspraken maken om de koopdag,... The post Na Frankrijk wil ook België Black Friday uitstellen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Piek in elektronische betalingen op “Black Friday” (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Black Friday”, de in de Verenigde Staten populaire shoppingdag daags na Thanksgiving, lijkt ook bij ons aan te slaan. Betalingsverwerker Worldline had om 17.30 uur 5,6 miljoen elektronische betaaltransacties verwerkt, 10 procent meer dan vorige vrijdag en 19 procent meer dan op “Black Friday” vorig jaar.
  [naar artikel]
 18. Staking bij Amazon op Black Friday (24/11/2017 - De Tijd)
  09:33 In Duitsland en Italië hebben werknemers van internetgigant Amazon het werk neergelegd. De timinig is pijnlijk nu op Black Friday winkeliers elkaar beconcurreren met superpromoties.
  [naar artikel]
 19. Dringen, juichen en proppen op Black Friday (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Amerika is de Black Friday-gekte losgebarsten. Veel mensen bleven op of zetten hun wekker een paar uurtjes eerder om te profiteren van flinke
  [naar artikel]
 20. Daar is Black Friday (en daar is het protest) (26/11/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na de introductie van kortingenfestijn Black Friday in ons land, klinkt het gemor bij handelaars steeds luider. De een countert met een ‘Green Friday’, de ander gooit voor één dag het slot op de webshop. Is verzet wel de juiste strategie?
  [naar artikel]
 21. Belgische ‘Black Friday’ zet eigen makelij in de kijker (24/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onder de noemer Bel Friday zetten Belgische winkels zichzelf extra in de kijker tijdens Allerheiligen. Het moet dé Belgische variant worden op Black Friday, dat eind november wereldwijd voor promoties zorgt. “Een knipoog naar Black Friday, maar vooral een kans om Belgische retailers te promoten.”
  [naar artikel]
 22. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. Bron: Belga   Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. bron: Belga Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. bron: Belga   Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Black Friday duurt nu al twaalf dagen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op Black Friday, de vierde vrijdag van november, kan u al enkele jaren koopjes doen. Maar die periode is niet meer beperkt tot één dag. Doe-het-zelfwinkel Hubo houdt zelfs twaalf dagen lang ‘Black Friday’.
  [naar artikel]
 26. Black Friday groot succes in België (24/11/2017 - De Tijd)
  18:29 Vrijdag deden Belgen 19 procent meer transacties op Black Friday dan vorig jaar.
  [naar artikel]
 27. Waarom Black Friday nu al twaalf dagen duurt (22/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op Black Friday, de vierde vrijdag van november, kan u al enkele jaren koopjes doen. Maar die periode is niet meer beperkt tot één dag. Doe-het-zelfwinkel Hubo houdt zelfs twaalf dagen lang ‘Black Friday’.
  [naar artikel]
 28. Zo overleef je Black Friday (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday is een waar fenomeen in Amerika, maar wordt ook bij ons steeds populairder. De promotiedagen (dit jaar van 25 tot 28 november) komen
  [naar artikel]
 29. Federale regering keert kar: Black Friday krijgt geen uitstel (20/11/2020 - Express)
  De federale regering gaat Black Friday volgende week dan toch niet uitstellen. Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) kondigde dat... The post Federale regering keert kar: Black Friday krijgt geen uitstel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Bol.com wil Black Friday vroeger in het jaar (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koopjesfestijn Black Friday, overgewaaid uit de Verenigde Staten, moet in Nederland naar voren worden verplaatst. Dat zegt de directeur van...
  [naar artikel]
 31. Protesteren tegen Black Friday: is dat wel de juiste strategie? (26/11/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na de introductie van kortingenfestijn Black Friday in ons land, klinkt het gemor bij handelaars steeds luider. De een countert met een ‘Green Friday’, de ander gooit voor één dag het slot op de webshop. Is verzet wel de juiste strategie?
  [naar artikel]
 32. Black Friday in 5 opvallende cijfers (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat er veel geld over de toonbank gaat op Black Friday, zal je niet verbazen. Dat er vorig jaar in de Verenigde staten 29,5 miljard dollar werd...
  [naar artikel]
 33. Black Friday verpulvert alle verkooprecords (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday is 'Golden Friday' gebleken voor de Belgische handelaar. Uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten, zijn...
  [naar artikel]
 34. Meer (online) gekocht dan vorig jaar op Black Friday (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat
  [naar artikel]
 35. Black Friday stuit weer op protest: ‘Oppassen dat je niet voor de klaagmuur gaat staan, terwijl niemand je hoort’ (26/11/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na de introductie van kortingenfestijn Black Friday in ons land, klinkt het gemor bij handelaars steeds luider. De een countert met een ‘Green Friday’, de ander gooit voor één dag het slot op de webshop. Is verzet wel de juiste strategie?
  [naar artikel]
 36. Black Friday-gekte al losgebarsten, maar hoe weet je of het écht een koopje is? (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hype rond Black Friday, dit jaar op 29 november, is volop bezig. Grote spelers zoals bol.com, Zalando en CoolBlue strooien met aanbiedingen en...
  [naar artikel]
 37. Black Friday-gekte al losgebarsten, maar hoe weet je of dat koopje wel écht is? (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hype rond Black Friday, dit jaar op 29 november, is volop bezig. Grote spelers zoals bol.com, Zalando en CoolBlue strooien met aanbiedingen en...
  [naar artikel]
 38. Waarom zeker niet iedereen fan is van Black Friday: “De superdeals gaan ten koste van de mensen die de spullen maken, inpakken en verzenden” (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag is het weer zover en kunt u met stevige kortingen koopjes doen in tal van (web)winkels. Overgewaaid uit Amerika is Black Friday - vrijdag...
  [naar artikel]
 39. "Black Friday" doet ook bij ons verkooprecords sneuvelen (24/11/2017 - VRT NWS)
  "Black Friday", de in de Verenigde Staten populaire shoppingdag daags na Thanksgiving, lijkt ook bij ons aan te slaan. Betalingsverwerker Worldline had om 17.30 uur 5,6 miljoen elektronische betaaltransacties verwerkt, 10 procent meer dan vorige vrijdag en 19 procent meer dan op "Black Friday" vorig jaar. Uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos blijkt dat alle verkooprecords "verpulverd zijn". 
  [naar artikel]
 40. PROMOJAGERS SUPERTIP. Ontdek hier de 15 beste Black Friday-deals (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het Black Friday, dé jaarlijkse hoogmis voor koopjesjagers. De leden van de Facebookgroep Promojagers België delen de strafste Black...
  [naar artikel]
 41. Damhert sluit webshop op Black Friday: “Zwarte dag voor klimaat en lokale ondernemers” (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Damhert, het voedingsbedrijf van de Limburgse onderneemster Grete Remen, gaat in verzet tegen Black Friday. Het bedrijf haalt haar webshop nu vrijdag 24 uur offline en nodigt anderen uit dat voorbeeld te volgen. De reden: “Black Friday druist lijnrecht in tegen onze bedrijfsvisie.”
  [naar artikel]
 42. Dan toch geen uitstel Black Friday (20/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regering streeft dan toch niet naar een uitstel van koopjesdag Black Friday. Dat laat economieminister Pierre-Yves Dermagne (PS) vrijdagavond weten.
  [naar artikel]
 43. Doe uw kerstinkopen vandaag op Black Friday (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naast webshops en winkelketens stunten vandaag ook steeds meer boetieks, opticiens en handelaars in lederwaren met Black Friday-aanbiedingen. De koopjesdag met dolle prijzen komt overgewaaid uit Amerika, waar ze op de dag na Thanksgiving al massaal kerstinkopen doen. “De echte solden spreken niet meer zo aan. Door op Black Friday grote kortingen te geven, lokken we wél klanten.”
  [naar artikel]
 44. Betaalrecord Black Friday na enkele weken al aan diggelen (23/12/2019 - Express)
  Worldline, dat het internationale betalingsverkeer regelt, registreerde afgelopen zaterdag in België 10.535.817 transacties. Daarmee sneuvelt het record van Black Friday (10.432.103). Dat meldt de vakwebsite RetailDetail. Ook op zaterdag werd de grens doorbroken van 2,5 miljard elektronische betalingen over het hele jaar. Ook dat is een record. In 2018 waren dat er 2,3 miljard. Het […] The post Betaalrecord Black Friday na enkele weken al aan diggelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. De Kringwinkel pakt uit met Green Friday: “Een duurzaam alternatief tegen overconsumptie op Black Friday” (28/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Consumenten wereldwijd maken zich op voor Black Friday, het feest van de consument. Of van de overconsumptie, menen criticasters. Ook De Kringwinkel Antwerpen springt op de kar van de kortingsdag, maar wel met een duurzaam alternatief: Green Friday.
  [naar artikel]
 46. Black Friday is verlieslatend voor lokale handelaars (28/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  35 procent van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen doet mee aan Black Friday. Dat blijkt uit cijfers van werkgeversorganisatie UNIZO.
  [naar artikel]
 47. De keuze van de NINA-redactie: hier scoor je de beste Black Friday-deals (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zie jij ook door de kortingsbomen het ‘Black Friday’-bos niet meer? Geen paniek! Wij selecteerden voor jou de beste deals van de leukste mode-,...
  [naar artikel]
 48. U kocht al massaal op 'Black Friday' (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat
  [naar artikel]
 49. ‘Black Friday doet winkels das om' (27/11/2019 - De Tijd)
  21:04 België is volledig in de ban van de promotiegekte van Black Friday. Voor de consument is het een feest. Maar niet alle winkeliers zijn enthousiast.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.