Hagelwitte asperges, pikante waterkers of sappige aardbeien. Vers van het veld, uit het water of uit de kas. Onze provincie heeft heel wat lekkers te bieden. Voor deze telers is het dagelijkse kost, met de recepten van chef Wilfried Beliën (restaurant Grevenhuis in Borgloon) maak je er iets bijzonders van. [naar artikel]
Een keuken met producten van eigen bodem en mondiale invloeden, dat is in een notendop restaurant NYDE – Deens voor genieten – in Borgloon. Met haar verrassende en lichte gerechten scoort chef Celine Bleys (28) steeds beter bij de gastronomen. [naar artikel]
“Eerst de smaak en dan pas het uitzicht”, zegt Kevin Grispen, chef van restaurant ’t Johannietershuys in Borgloon. De 39-jarige Maaseikenaar voegt de daad bij het woord: in zijn keuken staat het royaal geserveerde product voorop, maar ook met het uitzicht is niks mis. [naar artikel]
Elke mama verdient een ster, toch? Goesting toverde de eigen keuken om tot sterrenrestaurant en proefde het Moederdag-afhaalmenu van restaurant Innesto al even voor. [naar artikel]
Hasselt heeft er een leuk adresje bij. Vorige maand werd in het centrum Enigma geopend, een Grieks restaurant dat niet blijft hangen in het cliché van moussaka, feta en souvlaki. Met dank aan een mooi liefdesverhaal. [naar artikel]
Puur, lokaal en seizoensgebonden: de perfecte omschrijving van de keuken van Restaurant U. Met een eigenzinnige chef en een apart concept is het restaurant een buitenbeentje in Genk en omstreken. [naar artikel]
Dertien jaar runde Kris Lismont met zijn broer Johan in Borgloon restaurant Ambrozijn. In 2013 gingen ze ieder hun eigen weg. Kris werd dat jaar verkozen tot Sommelier van het Jaar en opende op dezelfde locatie een wijnbar annex restaurant en shop. [naar artikel]
In het Dilsense Beau Séjour-hotel van de gelijknamige dramareeks op één krijgen de hotelgasten typisch Limburgse streekgerechten geserveerd. Zo passeerden ‘nonnevotten’ en ‘balkenbrij’ al de revue. Wij checkten even de ingrediënten en hoe je die lekkernijen ook zelf kan maken. [naar artikel]
De eindejaarsperiode zal er dit jaar heel anders uitzien. We kunnen niet op restaurant, dus halen we het restaurant in huis. Van aperobox tot zoetjes bij de koffie: restaurant Nyde in Borgloon laat je niet op je honger zitten. [naar artikel]
Frituur-restaurant of omgekeerd? “Doe maar het tweede”, zegt Elke Buvens van, euh, restaurant-frituur Anjo, waar je net zo goed frieten met joppie als een wijtingfilet kan bestellen. [naar artikel]
Chef Wilfried Beliën staat normaal achter het fornuis van ’t Grevenhuis in Borgloon. Vandaag grilt hij ‘Carabineros’, exclusieve Spaanse gamba’s op de barbecue voor Koen Vanmechelen. [naar artikel]
Maandagavond heeft en waterlek op de Graeth aan het restaurant d’ Entrecote in Borgloon voor tijdelijke problemen gezorgd. Het is onduidelijk hoe het lek ontstaan is. [naar artikel]
Akko is het restaurant van hotel Martin’s Rentmeesterij op de site van Alden Biesen. In een eigentijds kader met een historische link brengt chef Sébastien Oger een verfijnde en herkenbare keuken. [naar artikel]
Als jaarlijkse vormingsactiviteit brachten de leden van Samana Borgloon op dinsdag 17 april een bezoek aan de kazerne van de brandweerpost Borgloon, behorend tot de Zone Zuid-West Limburg. [naar artikel]
Huiskamergevoel in een restaurant? Vaak is dat het werk van een interieurarchitect, maar niet bij Nele Bijnens. In ‘Gesmaakt’ in Wellen ontvangt ze haar gasten gewoon in haar leefruimte. Verwacht geen dagelijkse kost, wel “klassieke gerechten met een oosterse toets.” [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Sterrenchef Luc Bellings kiest voor d’Entrecôte in Borgloon en Wimmertingen. [naar artikel]
Na 27 jaar namen Inge Van de Broek en Marc Bonneu afscheid van hun hotel-restaurant Koeckhofs. Ze richten zich nu volledig op hun andere zaak: Food Emotions in Hamont. De foodconceptstore is nu een gastronomisch restaurant mét een bijzondere chef-kok. [naar artikel]
Limburg krijgt er binnenkort een culinaire attractie bij. Topkok Giovanni Oosters opent op 2 april De Smaakfabriek, toepasselijk in de stroopfabriek van Borgloon. [naar artikel]
De ‘New York cheesecake’ blijft een overheerlijke klassieker. Maar heb je de lactosevrije en de ‘no-bake’-varianten al geproefd? Deze kaastaarten... [naar artikel]
De procureur eist 8 en 12 maanden cel voor een man van de poetsploeg en zijn vriend die aan de slag waren in een restaurant in Borgloon. Op camerabeelden is te zien hoe ze flessen drank meenamen. [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Jo Lemmens van Restaurant U tipt een frisse Thaise salade in combinatie met een omelet. [naar artikel]
Het 13de-eeuwse Sint-Odiliaschrijn blijft in Borgloon. De sacristie van de Sint-Odulfuskerk in het centrum van Borgloon wordt voor dit Vlaams topstuk aangepast. Door de verkoop van het klooster van Colen dreigde het reliekschrijn uit Borgloon te vertrekken. [naar artikel]
In de kelder van het Bier- en Oktoberfestmuseum in München is gisteravond het gerstenat geproefd dat tijdens de komende editie van het grootste [naar artikel]
Op vrijdag 29 april namen de leerlingen van Viio Borgloon deel aan een erfzoektocht met ludieke opdrachten doorheen Borgloon. [naar artikel]
Autodieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag de zwarte Land Cruiser Toyota van Bert Jordens, zaakvoerder van het restaurant ’t Huis Zonder Naam in Helshoven ontvreemd. De wagen stond geparkeerd bij zijn ouders in Kortessem. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.