Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GEPROEFD. Heerlijke streekgerechten van Restaurant Grevenhuis in Borgloon

26/11/2020 - 06:09
"Loonse bramenstroop, Haspengouwse mosterd, yacon uit Kinrooi. Chef Wilfried Beliën van Restaurant Grevenhuis in Borgloon gaat volledig voor producten uit eigen streek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. KOKEN. De beste recepten met de lekkerste ingrediënten van Limburgse bodem (23/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Hagelwitte asperges, pikante waterkers of sappige aardbeien. Vers van het veld, uit het water of uit de kas. Onze provincie heeft heel wat lekkers te bieden. Voor deze telers is het dagelijkse kost, met de recepten van chef Wilfried Beliën (restaurant Grevenhuis in Borgloon) maak je er iets bijzonders van. [naar artikel]


2. GEPROEFD. Klein maar fijn én toch heeft dit restaurant nu al de finesse van een sterrenzaak (23/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Een keuken met producten van eigen bodem en mondiale invloeden, dat is in een notendop restaurant NYDE – Deens voor genieten – in Borgloon. Met haar verrassende en lichte gerechten scoort chef Celine Bleys (28) steeds beter bij de gastronomen. [naar artikel]


3. GEPROEFD. In Loons restaurant staat de smaak voorop en dan pas het prachtige uitzicht (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)

“Eerst de smaak en dan pas het uitzicht”, zegt Kevin Grispen, chef van restaurant ’t Johannietershuys in Borgloon. De 39-jarige Maaseikenaar voegt de daad bij het woord: in zijn keuken staat het royaal geserveerde product voorop, maar ook met het uitzicht is niks mis. [naar artikel]


4. GEPROEFD. Het heerlijke moederdagmenu van sterrenrestaurant Innesto (01/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke mama verdient een ster, toch? Goesting toverde de eigen keuken om tot sterrenrestaurant en proefde het Moederdag-afhaalmenu van restaurant Innesto al even voor. [naar artikel]


5. GEPROEFD. Dankzij prachtig liefdesverhaal eet je nu heerlijke Griekse mezze in dit hip zaakje (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Hasselt heeft er een leuk adresje bij. Vorige maand werd in het centrum Enigma geopend, een Grieks restaurant dat niet blijft hangen in het cliché van moussaka, feta en souvlaki. Met dank aan een mooi liefdesverhaal. [naar artikel]


6. Geproefd: de open en pure keuken van Restaurant U in Genk (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Puur, lokaal en seizoensgebonden: de perfecte omschrijving van de keuken van Restaurant U. Met een eigenzinnige chef en een apart concept is het restaurant een buitenbeentje in Genk en omstreken. [naar artikel]


7. Wijnbar van de week: Mondevino in Borgloon (01/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Dertien jaar runde Kris Lismont met zijn broer Johan in Borgloon restaurant Ambrozijn. In 2013 gingen ze ieder hun eigen weg. Kris werd dat jaar verkozen tot Sommelier van het Jaar en opende op dezelfde locatie een wijnbar annex restaurant en shop. [naar artikel]


8. VIDEO. Nonnevotten en balkenbrij: de Limburgse streekgerechten uit ‘Beau Séjour’ (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)

In het Dilsense Beau Séjour-hotel van de gelijknamige dramareeks op één krijgen de hotelgasten typisch Limburgse streekgerechten geserveerd. Zo passeerden ‘nonnevotten’ en ‘balkenbrij’ al de revue. Wij checkten even de ingrediënten en hoe je die lekkernijen ook zelf kan maken. [naar artikel]


9. Dit zijn vijf feestelijke afhaaladresjes om culinair te genieten met je bubbel (03/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De eindejaarsperiode zal er dit jaar heel anders uitzien. We kunnen niet op restaurant, dus halen we het restaurant in huis. Van aperobox tot zoetjes bij de koffie: restaurant Nyde in Borgloon laat je niet op je honger zitten. [naar artikel]


10. Geproefd: bij Anjo in Hoeselt kies je tussen pak friet of dagverse wijting (13/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Frituur-restaurant of omgekeerd? “Doe maar het tweede”, zegt Elke Buvens van, euh, restaurant-frituur Anjo, waar je net zo goed frieten met joppie als een wijtingfilet kan bestellen. [naar artikel]


11. Recept: chef Beliën maakt risotto met Spaanse gamba’s op de rooster, “net kreeft” (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Chef Wilfried Beliën staat normaal achter het fornuis van ’t Grevenhuis in Borgloon. Vandaag grilt hij ‘Carabineros’, exclusieve Spaanse gamba’s op de barbecue voor Koen Vanmechelen. [naar artikel]


12. Waterlek zorgt voor problemen in Borgloon (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Maandagavond heeft en waterlek op de Graeth aan het restaurant d’ Entrecote in Borgloon voor tijdelijke problemen gezorgd. Het is onduidelijk hoe het lek ontstaan is. [naar artikel]


13. GEPROEFD: de gedurfde keuken van restaurant Akko in Alden Biesen (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Akko is het restaurant van hotel Martin’s Rentmeesterij op de site van Alden Biesen. In een eigentijds kader met een historische link brengt chef Sébastien Oger een verfijnde en herkenbare keuken. [naar artikel]


14. Samana Borgloon bezoekt de brandweerpost van Borgloon (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Als jaarlijkse vormingsactiviteit brachten de leden van Samana Borgloon op dinsdag 17 april een bezoek aan de kazerne van de brandweerpost Borgloon, behorend tot de Zone Zuid-West Limburg. [naar artikel]


15. GEPROEFD. Gezellig ‘thuis’ op restaurant? In dit zaakje eet je heerlijk oosters in de woonkamer (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Huiskamergevoel in een restaurant? Vaak is dat het werk van een interieurarchitect, maar niet bij Nele Bijnens. In ‘Gesmaakt’ in Wellen ontvangt ze haar gasten gewoon in haar leefruimte. Verwacht geen dagelijkse kost, wel “klassieke gerechten met een oosterse toets.” [naar artikel]


16. Mijn restaurant. Luc Bellings: “Voor dit weekend sta ik op twéé wachtlijsten” (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Sterrenchef Luc Bellings kiest voor d’Entrecôte in Borgloon en Wimmertingen. [naar artikel]


17. GEPROEFD. Bekende Hamontse zaak steekt na tien jaar in nieuw jasje én krijgt bijzondere chef-kok (17/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Na 27 jaar namen Inge Van de Broek en Marc Bonneu afscheid van hun hotel-restaurant Koeckhofs. Ze richten zich nu volledig op hun andere zaak: Food Emotions in Hamont. De foodconceptstore is nu een gastronomisch restaurant mét een bijzondere chef-kok. [naar artikel]


18. Topkok Giovanni Oosters opent restaurant in stroopfabriek Borgloon (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Limburg krijgt er binnenkort een culinaire attractie bij. Topkok Giovanni Oosters opent op 2 april De Smaakfabriek, toepasselijk in de stroopfabriek van Borgloon. [naar artikel]


19. Puur Sonja: 3 x heerlijke kaastaart (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

De ‘New York cheesecake’ blijft een overheerlijke klassieker. Maar heb je de lactosevrije en de ‘no-bake’-varianten al geproefd? Deze kaastaarten... [naar artikel]


20. Poetshulpen riskeren tot 12 maanden cel voor diefstal flessen wijn uit restaurant: “Klein foutje gemaakt” (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De procureur eist 8 en 12 maanden cel voor een man van de poetsploeg en zijn vriend die aan de slag waren in een restaurant in Borgloon. Op camerabeelden is te zien hoe ze flessen drank meenamen. [naar artikel]


21. Zomerrecept van Restaurant U in Genk: Thaise salade met een kruidenomelet (19/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Jo Lemmens van Restaurant U tipt een frisse Thaise salade in combinatie met een omelet. [naar artikel]


22. Odiliaschrijn verhuist, maar blijft in Borgloon (09/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Het 13de-eeuwse Sint-Odiliaschrijn blijft in Borgloon. De sacristie van de Sint-Odulfuskerk in het centrum van Borgloon wordt voor dit Vlaams topstuk aangepast. Door de verkoop van het klooster van Colen dreigde het reliekschrijn uit Borgloon te vertrekken. [naar artikel]


23. Bier voor Oktoberfest geproefd en goedgekeurd (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

In de kelder van het Bier- en Oktoberfestmuseum in München is gisteravond het gerstenat geproefd dat tijdens de komende editie van het grootste [naar artikel]


24. Leerlingen Viio Borgloon op erfzoektocht door Borgloon (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Op vrijdag 29 april namen de leerlingen van Viio Borgloon deel aan een erfzoektocht met ludieke opdrachten doorheen Borgloon. [naar artikel]


25. Dieven stelen auto van restaurant ’t Huis Zonder Naam in Borgloon (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Autodieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag de zwarte Land Cruiser Toyota van Bert Jordens, zaakvoerder van het restaurant ’t Huis Zonder Naam in Helshoven ontvreemd. De wagen stond geparkeerd bij zijn ouders in Kortessem. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!