De UNESCO erkent een hele reeks tradities uit alle hoeken van de wereld als immaterieel werelderfgoed, van de maghrebijnse couscous over de Finse sauna, de Chinese tai chi of de jachthoorn bij ons. [naar artikel]
Willen we onze planeet gezond houden, dan kunnen we maar beter zo afvalvrij mogelijk koken. Dus: die broccolistronken gooien we níét weg, maar... [naar artikel]
Supermarktketen Albert Heijn roept AH falafel met gele couscous terug. Het product bevat de allergenen sulfiet en mosterd, maar dat staat niet... [naar artikel]
Op zondag 5 mei begint de moslimgemeenschap aan de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand. Vanaf dinsdag 7 mei lanceert Studio Brussel daarom "Ramadamadingdong", een radioprogramma dat gedurende de ramadan iedere dinsdag jonge mensen samenbrengt van zonsondergang tot middernacht. [naar artikel]
Het kind in ons maakt een sprongetje als we denken aan koekjes bij de lunch. En de foodie in ons is dolgelukkig met deze kruidige couscouskoekjes:... [naar artikel]
Al tien jaar lang binden in Poederlee een tiental Kempense mannen zich maandelijks een voorschoot rond hun bourgondische buiken om in de plaatselijke parochiezaal samen te koken. ‘De Kemphanen’ is de naam van deze kookclub. Meer prestigieus klinkt de beschrijving ‘Kempisch Genootschap ter bevordering van de eet- en tafelcultuur’. Mannen met grootse culinaire plannen dus. CittA schoof mee aan de feestdis en liet zich decadent verwennen. [naar artikel]
Tussen alle winterse comfortfood door nood aan een portie vitamines? Deze wintersalade met couscous is in een wip klaar en de oven doet het meeste... [naar artikel]
Kerstmis nadert en ongetwijfeld heb je dinertjes met geliefden op de planning. Maak die extra gezellig met exquisiete comfortfood op tafel: een... [naar artikel]
Ze is de grande dame van de culinaire wereld, de kampioen in receptuur, de pionier van de oosterse keuken. Nu, op haar 85ste, lanceert ze Med, een kookboek vol zuiderse gerechten en zonnige herinneringen. Een ontmoeting met Claudia Roden, de vrouw die ons hummus leerde eten. “Voedsel heeft magische kwaliteiten en kan mensen samenbrengen.” [naar artikel]
De gekookte aardappel is minder geliefd dan vroeger. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog op de traditionele manier. “De koolhydraatarme beweging hielp het idee de wereld in dat patatjes dikmakers zijn”, vertelt Sanne Mouha over de typische Vlaamse kost. Maar is dat effectief zo? En zijn die aardappelen dan zoveel ongezonder dan alternatieven zoals rijst of pasta? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.