Het roosterseizoen is weer in volle gang. Al is de kans groot dat je het niet volledig volgens de regels van de kunst doet. Met deze eenvoudige tips krijg je keer op keer perfect geroosterde groenten. [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
Pasta en gehakballen vormen een geweldig duo. Doe daar nog eens flink wat gegrilde groenten bij en je krijgt een gerecht waar heel de tafel [naar artikel]
Nog wat groenten over van de feestmaaltijden? Deze soep is de ideale oplossing voor restjes. Snijd de groenten fijn, voeg er rijst aan toe en [naar artikel]
Brussels historicus van vergeten zaken Lucas Catherine herinnert ons er aan dat veel van het lekkers dat wij eten allesbehalve autochtoon is. Een groot deel van onze culinaire rijkdom genieten wij dankzij migratie. Het gerecht couscous is al enige tijd bekend in restaurants en wordt de laatste jaren ook populair in de huiskamers. Van spaghetti tot couscous, Lucas Catherine weet er een boeiend en informatief verhaal over te schrijven. Laat dit artikel u smaken. The post Couscous, een politieke geschiedenis appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Nog geen inspiratie voor het Valentijnsmenu? Deze geroosterde bloemkool is een echte aanrader om gezellig als koppel op te eten. Het is een [naar artikel]
Eentje om vooraan je receptenboek te steken deze zomer: een frisse en vegetarische pastasalade met véél groenten en verse kruiden. En klaar in een... [naar artikel]
In een oude Russische fabel zit een kikker op de oever van de rivier, wanneer een schorpioen nadert en vraagt of de kikker hem naar de overkant wil brengen. De kikker is zich bewust van de reputatie die schorpioenen hebben, en is niet zo happig. “Maar je weet toch dat, als ik je steek, we allebei zullen omkomen?”, pleit de schorpioen. De kikker overweegt dit argument, en laat zich overhalen. [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Nu de kinderen alweer een maand naar school gaan, is het tijd om even uit te blazen. Huiswerk nakijken, racen van school naar hobby en de brooddoos vullen met een gezonde lunch: het vraagt veel tijd en energie. Met deze snelle en gezonde tips leer je je kinderen gezond eten. En ze passen ook nog […] [naar artikel]
De UNESCO erkent een hele reeks tradities uit alle hoeken van de wereld als immaterieel werelderfgoed, van de maghrebijnse couscous over de Finse sauna, de Chinese tai chi of de jachthoorn bij ons. [naar artikel]
Dit is het hilarische moment van enkele vissers die naast een kikker zitten te vissen. Dawson Yanoshita (18) filmde het voorval in Londen. De kikker beleeft klaarblijkelijk de tijd van zijn leven op een steen met zijn miniatuurhengel. De video is inmiddels viraal gegaan op sociale media. [naar artikel]
Andijvie, pastinaken, kervelwortelen … Deze bordjes tsjokvol vergeten groenten eet je gegarandeerd helemaal leeg. Niets laten verloren gaan! [naar artikel]
Tijdens het feestmaal wil je je genodigden graag een klepper van formaat voorschotelen? Dan is dit gerecht spek naar je bek, al moeten we in dit geval zeggen: lamsvlees naar je bek. Je start met een mooie lamsbout, vult hem met een heleboel fantastische aromaten, laat de oven al het werk doen en perfectioneert de schotel met wat geroosterde groenten. That's it! [naar artikel]
Spruiten op een nieuwjaarsfeestje? Why not! Deze frisse wintersalade met noten en gedroogde veenbessen schittert ook op een feestbuffet. Wat heb [naar artikel]
Tijdens het paasweekend mag je al eens decadent doen. Een uitgebreide brunch is dan een fan-tas-tisch idee: je smult van hartig én zoet en kan met je familie en vrienden lang en gezellig tafelen. Dankzij deze snelle recepten met groenten en fruit in de hoofdrol houd je het bovendien zorgeloos en guiltfree. Vrolijk Pasen! [naar artikel]
Delhaize haalt geroosterde pindanoten uit de rekken wegens een te hoog gehalte aan aflatoxines. Dat meldt de distributeur vandaag na overleg met... [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
In het Argentijnse Amazonegebied hebben wetenschappers 's werelds eerste fluorescerende kikker ontdekt. Ze kwamen hier op uit toen ze onderzoek deden naar het pigment van de gestippelde boomkikker. Deze fluorescerende kleur is te zien in ultraviolet licht. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Dit keer steken we de barbecue aan voor het recept voor Turks brood met geroosterde varkenswang van Simon, alias de BBQ Bastard. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.