Twee op de drie restaurants en cateraars werken dit jaar door tijdens alle feestdagen om takeaway-maaltijden aan te bieden. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Volgens de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci is het niet nodig om een mondmasker te dragen aan de feestdis tijdens de feestdagen, op voorwaarde dat iedereen aan tafel volledig gevaccineerd is. “Dat is toch wat ik ga doen met mijn familie”, zegt hij. Toch waarschuwt hij net als de experts in ons land om voorzichtig te blijven. [naar artikel]
HASSELTUit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat 36 procent van de restaurants open is op kerstavond. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. “Mensen willen graag uiteten en geven ook meer geld uit. Dat kan aan de basis liggen”, zegt Gerrit Budts, pers- en communicatie-verantwoordelijke van Horeca Vlaanderen. In totaal namen 367 ondernemingen deel aan de bevraging. [naar artikel]
Sven Saerens (36) van de gelijknamige slagerij langs de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk lanceert een opmerkelijk initiatief. Terwijl de meesten in deze periode ervoor zorgen zoveel mogelijk hun graantje te kunnen meepikken gaat hij zijn aanbod net inperken. “Bereide gerechten bieden we dit jaar niet aan”, zegt hij. “In plaats daarvan roepen we op om af te halen bij lokale restaurants. Zij hebben het nodig.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? Cafés en restaurants in ons land hopen van de regering een uitzondering te krijgen op de geldende coronamaatregelen voor kerst- en oudejaarsavond. Op dit moment moeten horecazaken om 23 uur de deuren sluiten, maar Horeca Vlaanderen hoopt dat die regel niet van kracht zal zijn op deze twee feestdagen. Door het hoge aantal besmettingen met […] Lees dit artikel: Mogen cafés en restaurants tijdens de feestdagen langer openblijven dan 23 uur? [naar artikel]
Duizenden opvangplaatsen dreigen op korte tijd te verdwijnen, nu minister Hilde Crevits (cd&v) geen extra geld kan vrijmaken. Deze initiatieven moesten al (noodgedwongen) stoppen of zullen plaatsen moeten afbouwen: “Toen ik sloot maakte ik me veel zorgen om al die kinderen. Waar moeten ze naartoe?” [naar artikel]
Vier jonge twintigers zijn veroordeeld voor het verkeersongeval dat Aimé Verschuere (19) uit Avelgem het leven kostte. De chauffeur had te veel gedronken en na het ongeval weigerden hij en zijn vrienden de hulpdiensten te bellen. Het viertal is schuldig bevonden aan schuldig verzuim, de chauffeur ook aan onopzettelijke doding. Allen krijgen celstraffen met uitstel. “Beter dan werkstraffen, maar het had effectief mogen zijn, zeker voor wie reed”, reageert de vader van Aimé. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.