Misschien klonk het Aziatische drankje je tot voor kort vreemd in de oren, maar tegenwoordig is kombucha overal. Anno 2020 vind je het in zo goed als elke supermarkt, maar velen slaan tijdens de kerstvakantie ook zelf aan het brouwen. Wij vertellen je hoe je het hippe drankje met tal van gezondheidsvoordelen thuis kan maken. [naar artikel]
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” [naar artikel]
Brewmine TAP. Zo heet de nieuwe stadsbrouwerij in de Raamstraat in Hasselt. Bijna 60 jaar nadat brouwerij Sampermans de deuren dicht deed, wordt er weer gebrouwen, en gedronken, vlakbij de nieuwe doorsteek vanaf de Zuivelmarkt. Vijf eigen bieren zijn er te proeven maar brouwers kunnen er ook zelf aan de slag. [naar artikel]
Kombucha. Zuur, wellicht gezond en een goede alternatief voor wijn. Het hip drankje bestaat al jaren maar is sinds kort erg populair geworden. [naar artikel]
In beautyland wordt steeds gezocht naar nieuwe ingrediënten om je een stralende huid te bezorgen. Nu vallen samenstellers voor de zogezegd heilzame eigenschappen van kombucha en kefir… [naar artikel]
Kombucha, de gefermenteerde frisdrank op basis van zwarte of groene thee is ook bij ons aan een steile opmars bezig. Steeds meer restaurants hebben een eigen scoby (symbiose van azijnzuurbacteriën en gist), de schimmel die nodig is om kombucha te maken. Dat doet het als frisdrank, maar ook als non-alcoholisch drankje bij diverse gerechten. [naar artikel]
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om de drank legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]
Van in de supermarkt tot in de lokale koffiebar of zelfs als alcoholvrije optie op restaurant: je komt kombucha vandaag overal tegen. Maar hoe kies je de beste versie van de theedrank? En kan het echt je spijsvertering bevorderen of diabetes verhelpen? Diëtiste Sanne Mouha scheidt de waarheid van de opgeklopte marketingpraatjes. “Sommige merken bevatten tot 4 suikerklontjes voor amper 400 ml!” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.