Kombucha. Zuur, wellicht gezond en een goede alternatief voor wijn. Het hip drankje bestaat al jaren maar is sinds kort erg populair geworden. [naar artikel]
De toen net afgestudeerde bio-ingenieur Lowieze Lenaerts uit Balen wierp zich vier jaar geleden al passioneel op het brouwen van kombucha. In die sombere coronatijden riep de gefermenteerde theedrank nog meer associaties op aan een medicijn van een Afrikaanse gebedsgenezer dan aan het friszuurzoet drankje, goed voor hart en bloedvaten en spijsvertering, dat vooral geschonken werd in hippe brunchbars. Vandaag levert Lowieze met haar bedrijfje Selia&Scob – dat ze runt samen met haar vader – aan sterrenrestaurants. [naar artikel]
Van in de supermarkt tot in de lokale koffiebar of zelfs als alcoholvrije optie op restaurant: je komt kombucha vandaag overal tegen. Maar hoe kies je de beste versie van de theedrank? En kan het echt je spijsvertering bevorderen of diabetes verhelpen? Diëtiste Sanne Mouha scheidt de waarheid van de opgeklopte marketingpraatjes. “Sommige merken bevatten tot 4 suikerklontjes voor amper 400 ml!” [naar artikel]
Elke week leggen we een gezondheidsclaim onder de loep. Werkt dat eigenlijk wel? Deze week: het hippe drankje kombucha, dat de darmklachten zou verminderen én goed zou zijn voor je immuunsysteem. [naar artikel]
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” [naar artikel]
Natúúrlijk verlies je bij het uitgaan je glas geen seconde uit het oog. Alleen haalt dat niet bijster veel uit als er al iets in je drankje gedaan werd vóór het jou overhandigd werd. Moet je dan echt op internet anti-daterape-testjes bestellen en werken die wel behoorlijk? Prof. Jan Tytgat (KUL) en zijn team testten ze én werken er zelf een uit. “Moeilijk onderzoek, we willen geen valse veiligheid bieden.” [naar artikel]
In beautyland wordt steeds gezocht naar nieuwe ingrediënten om je een stralende huid te bezorgen. Nu vallen samenstellers voor de zogezegd heilzame eigenschappen van kombucha en kefir… [naar artikel]
Misschien klonk het Aziatische drankje je tot voor kort vreemd in de oren, maar tegenwoordig is kombucha overal. Anno 2020 vind je het in zo goed als elke supermarkt, maar velen slaan tijdens de kerstvakantie ook zelf aan het brouwen. Wij vertellen je hoe je het hippe drankje met tal van gezondheidsvoordelen thuis kan maken. [naar artikel]
Kombucha, de gefermenteerde frisdrank op basis van zwarte of groene thee is ook bij ons aan een steile opmars bezig. Steeds meer restaurants hebben een eigen scoby (symbiose van azijnzuurbacteriën en gist), de schimmel die nodig is om kombucha te maken. Dat doet het als frisdrank, maar ook als non-alcoholisch drankje bij diverse gerechten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.