Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Boete voor bakker die te veel koffiekoeken en brood vervoert

25/01/2021 - 12:57
"Bij Wodca-controles van de politie Mechelen-Willebroek werden afgelopen weekend twintig bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie hield ook tal van andere controles. Daarbij werd onder andere de bestuurder van een bestelwagen gevuld met brood en koffiekoeken beboet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Boete voor bakker die te veel koffiekoeken en taarten vervoert (25/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Bij Wodca-controles van de politie Mechelen-Willebroek werden afgelopen weekend twintig bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie hield ook tal van andere controles. Daarbij werd onder andere een bestelwagen gevuld met taarten gecontroleerd, die fors overladen was. [naar artikel]


2. Koppel zorgt dat inwoners in eigen dorp elk weekend brood en beleg kunnen afhalen (12/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

In Weelde-Statie (Ravels) is geen bakker meer, maar dat wil niet zeggen dat de inwoners in het weekend buiten de dorpsgrenzen moeten gaan voor brood of koffiekoeken. Bij Liesbeth Michielsen en haar man Jiri Van Hout kunnen ze elke zaterdag- en zondagvoormiddag hun bestelling van brood en beleg afhalen. De producten komen van een bakker in Weelde. “Nu is het aan de bewoners om er gebruik van te maken.” [naar artikel]


3. Zondag koffiekoekendag. Zo herken je de lekkerste koffiekoeken: “Krokant vanbuiten en zacht vanbinnen" (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van boterkoeken tot croissants, puddingkoeken mét of zonder chocolade of rozijnenkoeken: aan koffiekoeken geen gebrek in ons land. “In een bakkerij vind je al snel 15 tot 20 verschillende soorten", klinkt het bij koffiekoeken-expert Guido Devillé. Tijdens de Antwerpse Pateekesweek trek je met een Chocolade & Pateekespas van bakker naar bakker om ze allemaal te proeven. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van je koffiekoek? En kun je ze zelf thuis even lekker uit de oven krijgen als een bakker? [naar artikel]


4. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


5. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


6. Koop jij je brood nog bij de bakker? Supermarkten grijpen de macht (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]


7. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


8. Nu ook het brood pak duurder dreigt te worden: is een broodmachine een oplossing? (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen de energieprijzen gaan de hoogte in, ook ons brood en bijhorende koffiekoeken en patisserie dreigen een stuk duurder te worden. Reden genoeg om na te denken over de aankoop van een broodmachine. Want is dat echt goedkoper dan een groot boerenbrood bij de bakker? En wat kost zo’n machine? [naar artikel]


9. Waarom brood bij de bakker niet goedkoper wordt, zelfs al zijn energieprijzen gedaald (29/01/2024 - VRT NWS)

Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]


10. Na kritiek op volle vuilnisbakken bij Panos in Antwerpen: bakker in Gent verkoopt oud brood al poosje aan lagere prijs (24/05/2022 - VRT NWS)

Bakkerij Van Hecke uit Gent verkoopt brood van gisteren aan een goedkoper tarief, in plaats van het weg te gooien. Dat zegt de bakkerij in "Radio 2 Spits", nadat er gisteren kritiek was gekomen op Panos in Antwerpen, waar heel wat overschot koffiekoeken en brood in de vuilnisbak belandde. [naar artikel]


11. Klanten raken niet bij bakker, dus deelt ze haar koffiekoeken maar uit aan chauffeurs in file (05/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Chauffeurs die stil stonden op de Paardenmarkt hebben met wat geluk de tijd kunnen doden met een koffiekoek van bakkerij Veron. “Met de aanhoudende files in de straat blijven klanten weg. Als we de koffiekoeken niet verkocht krijgen, geven we ze liever weg”, klinkt het bij de bakker. [naar artikel]


12. "Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam": bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


13. Antwerpse bakker neemt het in boek op voor zijn stiel: “Brood is niet slecht” (23/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]


14. Chocolade- en Pateekesweken zorgen voor revival van de koffiekoeken: “Een echte bakker maakt ze met de hand” (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Chocolade- en Pateekesweken staan dit jaar volledig in het teken van koffiekoeken. Organisator Antwerpen Koekenstad kijkt nu ook verder dan de steden Antwerpen en Mortsel, want ook in Lier, Kontich, Herentals, Mechelen en Turnhout springen warme bakkers op de kar. Een aantal onder hen ontwierp zelfs al nieuwe koffiekoeken. [naar artikel]


15. Deze bakker stuurt uw brood gewoon op via de post (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]


16. Bakker stort zich op desembroden: “Onze boterham verdient eerherstel” (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]


17. Jan Van Looveren: “Ik at meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar” (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)

In het Eén-programma ‘Over Eten’ heeft Jan Van Looveren woensdag een opvallende onthulling gedaan. Nu traint de presentator voor marathons, maar in een vorig leven was hij bakker en zag zijn dieet er lichtjes anders uit. “Ik at per dag drie koffiekoeken”, bekent Jan. [naar artikel]


18. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder. [naar artikel]


19. Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoeken en pistolets” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”. [naar artikel]


20. Bakker Jack bakt als enige Limburger brood van Vlaamse tarwe (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]


21. Anderhalf jaar na sluiting laatste bakker, kan dorp eindelijk weer vers brood kopen dankzij Kim (39) en Kenny (36) (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]


22. Historicus Peter Scholliers tegen de antibroodbeweging: 'De kleine bakker is niet kansloos' (25/04/2021 - Knack)

Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!