Vandaag (woensdag) komt de Europese Commissie met haar kankerbestrijdingsplan. Dat legt niet alleen tabak als vanouds verder aan banden, maar focust ook op alcohol. Een van de meest in het oog springende zaken is de vermelding van het aantal calorieën op de etiketten van bier, wijn en andere alcohol. [naar artikel]
Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.