Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Europa wil calorieën in wijn en bier op etiket

03/02/2021 - 06:06
"Vandaag (woensdag) komt de Europese Commissie met haar kankerbestrijdingsplan. Dat legt niet alleen tabak als vanouds verder aan banden, maar focust ook op alcohol. Een van de meest in het oog springende zaken is de vermelding van het aantal calorieën op de etiketten van bier, wijn en andere alcohol. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Europa wil calorieën in wijn en bier op etiket (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Vandaag (woensdag) komt de Europese Commissie met haar kankerbestrijdingsplan. Dat legt niet alleen tabak als vanouds verder aan banden, maar focust ook op alcohol. Een van de meest in het oog springende zaken is de vermelding van het aantal calorieën op de etiketten van bier, wijn en andere alcohol. [naar artikel]


2. Zit je favoriete gerecht bomvol caloriën? Onze diëtiste toont hoe je er een gezonde versie van maakt (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]


3. ‘Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier’ is een mythe, volgorde doet er niet toe (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]


4. Is wijn na bier echt plezier en geeft bier na wijn venijn? (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]


5. "Wijn na bier is plezier, bier na wijn venijn”: speelt die volgorde van dranken echt een rol bij de kater de dag erna? (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]


6. Kaasmeester Ann Keymeulen: 'Dé regel om kaas te combineren is bier, bier, bier en bier' (26/12/2020 - Knack)

Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]


7. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


8. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


9. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


10. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!