Nu het Overlegcomité morgen wellicht aankondigt dat niet-medische contactberoepen op 13 februari mogen hervatten, wordt er volop nagedacht over een eventuele heropening van de horeca. Hoewel de coronacijfers nog niet optimaal zijn, mogen kappers en andere niet-medische contactberoepen naar alle waarschijnlijkheid heropenen vanaf 13 februari. Tijdens het Overlegcomité van morgen zal de knoop daarover doorgehakt […] Het bericht Gaat de horeca binnenkort weer open? “We zouden kunnen experimenteren” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Er is hoop voor de horeca. Momenteel bespreekt de sector met het coronacommissariaat nieuwe protocollen om te kunnen heropenen. Vooral het belang van goed verluchte binnenruimtes is een uitdaging. “We zoeken eenvoudige oplossingen, zonder dure investeringen. Het geld daarvoor is op”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Er is geen marge meer om met ons te experimenteren.” [naar artikel]
Er is hoop voor de horeca. Momenteel bespreekt de sector met het coronacommissariaat nieuwe protocollen om te kunnen heropenen. Vooral het belang van goed verluchte binnenruimtes in cafés en restaurants is een uitdaging. “We pleiten voor eenvoudige oplossingen, zonder dure investeringen. Het geld daarvoor is op”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Er is geen marge meer om met ons te experimenteren.” [naar artikel]
Goed nieuws voor wie liever geen lederen schoenen of handtas draagt. Grote modehuizen zijn volop aan het experimenteren met paddenstoelenleder. Dat wordt gemaakt uit de schimmel waaruit de paddenstoel groeit. Het is milieu- en diervriendelijk. En blijkbaar ook modebewust. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
Banken wereldwijd zouden hun gecombineerde waarde met 7 biljoen dollar kunnen laten groeien in vijf jaar tijd, berekende adviesbureau Boston Consulting Group (BCG). Om dat te doen, moeten banken radicale veranderingen doorvoeren, schrijft de BCG in een rapport. De essentie: Banken moeten economische groei stimuleren en de klimaatovergang financieren. Dit moeten banken doen De details: De […] [naar artikel]
Een dansfeest, met een paar honderd mensen in een zaal, met maskers op: het kan veilig, zo bewijst een test in Barcelona. Vijfhonderd fuivers die eerst een sneltest moesten ondergaan, 0 besmettingen. Maar bij de Vlaamse overheid staat men op de rem voor zo'n experiment: “Sneltesten bij gezonde mensen zijn niet voldoende betrouwbaar.” Toch wil de Gentse eventorganisator zijn idee doorduwen: “Als we niks doen, blijft alles dicht. Dan blijven de mensen die willen dansen naar illegale feesten in kelders trekken. Dat moeten we toch beter kunnen organiseren?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.