Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Delhaize maakt soep van restjes groenten

19/02/2021 - 10:59
"Supermarktketen Delhaize lanceert vijf soorten soep, volledig gemaakt van groenterestjes bij de boeren. Ook zal de soep verpakt worden in glazen flessen. Delhaize hoopt zo om jaarlijks 90 ton groenten te redden van de afvalberg. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Delhaize maakt soep van restjes groenten (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Supermarktketen Delhaize lanceert vijf soorten soep, volledig gemaakt van groenterestjes bij de boeren. Ook zal de soep verpakt worden in glazen flessen. Delhaize hoopt zo om jaarlijks 90 ton groenten te redden van de afvalberg. [naar artikel]


2. VIDEO. Soep, soep, soep in Hasselt (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Honderden Hasselaren waren ruim op tijd voor de traditionele erwtensoepbedeling in Hasselt op de eerste maandag van de VJ-feesten. Eerst de traktatie van De Langeman, dan de erwtensoep van de boeren en uiteindelijk de bonensoep bij Jan, de tweede inwoner van de stad. En tussendoor een jeneverke. [naar artikel]


3. Restjes fruit, groenten, eieren of kruiden: dit maakt foodblogger Jennifer Schleber ermee (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Overschotten groentjes? Een paar eieren? Kruiden die liggen te verpieteren? Foodie Jennifer Schleber van blog en boek Empty the fridge weet er wel raad mee. Zij inspireert ons met recepten die duurzaam én lekker zijn. [naar artikel]


4. RECEPT. Heerlijke quiche uit de pan: “Ideaal om restjes groenten op te maken” (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)

It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Dit recept is zo gemakkelijk dat je vaker quiche kan eten.” [naar artikel]


5. What’soep: 5 x soep om mee te nemen in de Kempen (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Warm geluk vind je niet alleen in een kop koffie of thee. Zeker in de winter is er niks lekkerder en gezonder om de innerlijke mens te versterken dan een kom versgemaakte soep. Van tomatensoep met balletjes tot erwtensoep met een varkenspoot: op deze vijf Kempense adressen haal je de lekkerste soepen af. What’soep, Kempeuh!? [naar artikel]


6. ‘Het vet is hier écht van de soep. En in het weekend is zelfs de soep er niet meer, want dan is de bedrijfskantine gesloten’ (06/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. “Deze groente kan je soep ook binden en bevat minder koolhydraten.” 10 trucjes van groentechef Frank Fol voor betere soep (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. Tja, er gaan veel slechte tips rond, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]


8. “Deze groente kan je soep ook binden en bevat minder koolhydraten:” 10 trucjes van groentechef Frank Fol om de beste soep te maken (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. “Tja, er gaan veel slechte tips rond”, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]


9. Soep van geroosterde bloemkool of gevulde aubergine: recepten met groenten in de hoofdrol (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]


10. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!