Supermarktketen Delhaize lanceert vijf soorten soep, volledig gemaakt van groenterestjes bij de boeren. Ook zal de soep verpakt worden in glazen flessen. Delhaize hoopt zo om jaarlijks 90 ton groenten te redden van de afvalberg. [naar artikel]
Honderden Hasselaren waren ruim op tijd voor de traditionele erwtensoepbedeling in Hasselt op de eerste maandag van de VJ-feesten. Eerst de traktatie van De Langeman, dan de erwtensoep van de boeren en uiteindelijk de bonensoep bij Jan, de tweede inwoner van de stad. En tussendoor een jeneverke. [naar artikel]
Overschotten groentjes? Een paar eieren? Kruiden die liggen te verpieteren? Foodie Jennifer Schleber van blog en boek Empty the fridge weet er wel raad mee. Zij inspireert ons met recepten die duurzaam én lekker zijn. [naar artikel]
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Dit recept is zo gemakkelijk dat je vaker quiche kan eten.” [naar artikel]
Warm geluk vind je niet alleen in een kop koffie of thee. Zeker in de winter is er niks lekkerder en gezonder om de innerlijke mens te versterken dan een kom versgemaakte soep. Van tomatensoep met balletjes tot erwtensoep met een varkenspoot: op deze vijf Kempense adressen haal je de lekkerste soepen af. What’soep, Kempeuh!? [naar artikel]
Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. Tja, er gaan veel slechte tips rond, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]
Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. “Tja, er gaan veel slechte tips rond”, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.