Vorig jaar al waarschuwde de Duitse consumentengroep Stiftung Warentest voor herbruikbaar keukengerei dat bamboevezels bevat. Nu moet het 'bamboe'-servies uit de rekken worden gehaald. Waarom? [naar artikel]
Kunstenares Delphine Boël brengt in april samen met het Kontichse bedrijf Serax een servies op de markt. Onder de naam ‘The Art of Dining’ wordt een servies opgefleurd met haar woordkunst. [naar artikel]
Bamboeservies dat bestaat uit een mix van de kunststof melamine en bamboevezels, mag in Europa niet meer verkocht worden. Vanaf dit voorjaar zal er ook gecontroleerd worden of de producten in ons land uit de winkels zijn gehaald. Dergelijk materiaal dat je al in huis hebt, mag je nog gebruiken, maar je moet er wel goed mee opletten. [naar artikel]
Nu Bistro Margaux de deuren heeft gesloten, heeft chef Thomas Locus zijn servies niet meer nodig. Heel wat gegadigden kwamen langs op de garageverkoop, waar ze keukengerei, bestek, borden en zelfs decoratie op de kop konden tikken. De verkoop begon pas om 17 uur, maar vanaf 16 uur was het al aanschuiven geblazen aan de deur van B&B Louis 1924, de bed and breakfast van Locus. De stukken gingen vlot de deur uit. Je krijgt dan ook niet elke dag de kans om voor een prikje het servies van een sterrenzaak te kopen. [naar artikel]
Gisteren hebben we onze online realityserie 'De Gelukzoekers' gelanceerd. In de eerste aflevering kwamen we Ilse Beyers, Harry De Visscher en Peter... [naar artikel]
Producten met melamine zijn handig voor kinderen, want die breken niet zo makkelijk. Maar sommige ouders maken zich zorgen over die stof. Er zouden na verloop van tijd melaminedeeltjes kunnen vrijkomen. Koen Wauters, wetenschapsjournalist van VRT NWS, legt bij De Inspecteur uit wat melamine precies is en welke alternatieven je kan gebruiken. [naar artikel]
De politie kreeg zondag een melding van een diefstal uit een woning op Klein Hostart in Genk. De daders stalen kleding, servies en cash uit een huis op de Nieuwe Kuilenweg. [naar artikel]
Uit de tunnel onder 't Zand in Brugge is een hoop roet gehaald. Kunstenaars hebben dat roet verwerkt in de glazuurlaag van een reeks serviezen. Het is een bijzondere manier om te waarschuwen voor de gevaren van fijnstof. [naar artikel]
Frederik De Backer zet de blik op oneindig. Vandaag: Saar in het bos. [naar artikel]
Sergio Herman kan zijn ‘lekkere gerechtjes’ voortaan op zijn eigen borden serveren. Het Antwerpse interieurlabel Serax, dat eerder ook samen met Pascale Naessens een servieslijn ontwikkelde, gaf de Zeeuwse kok carte blanche. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.