Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]
Natuurlijk konden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister Frank Vandenbroucke (sp.a) vanavond geen grote versoepelingen aankondigen. De cijfers kleuren nog allemaal rood en niemand wil ze nog eens zien stijgen. Maar als we strenge maatregelen voor scholen en winkels kunnen invoeren en handhaven, zonder dat het aantal zieke mensen toeneemt, dan moet het ons ook lukken om tegen begin januari de restaurants opnieuw te kunnen openen, toch? Zonder dat je daarom met tien aan tafel moet kunnen en de cafés hun tapkraan moeten laten lopen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker. [naar artikel]
De sector en de overheid hebben een akkoord bereikt over de heropening van de horecazaken in ons land. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden. [naar artikel]
De sector en de overheid hebben een akkoord bereikt over de heropening van de horecazaken in ons land. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden. [naar artikel]
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. Elke ochtend deelt De Morgen om 11 uur de laatste Belgische cijfers. Elke vrijdag kan u hier om 11 uur de persconferentie van het crisiscentrum bekijken. [naar artikel]
18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
Het Exportslachthuis in Tielt, deel uitmakend van de Debra Group, start de activiteiten van de slachterij opnieuw op. Dat bevestigt CEO Thomas De Roover De Brauwer woensdag nadat het bedrijf groen licht kreeg van de administratie van bevoegd Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.