Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak?

04/03/2021 - 05:39
"Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit De grootdistributie zoekt wereldwijd al jaren naar de commerciële deus-ex-machina waarmee ze het ‘jonge volkje’ richting meer wijnconsumptie kan verleiden. Weer terug van weggeweest, na een fiasco-lancering jaren geleden: wijn in blik. De Belgische supermarktketens willen er de volgende maanden blijkbaar zwaar op inzetten, in […] The post Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? appeared first on Business AM."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? (04/03/2021 - Express)

Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit De grootdistributie zoekt wereldwijd al jaren naar de commerciële deus-ex-machina waarmee ze het ‘jonge volkje’ richting meer wijnconsumptie kan verleiden. Weer terug van weggeweest, na een fiasco-lancering jaren geleden: wijn in blik. De Belgische supermarktketens willen er de volgende maanden blijkbaar zwaar op inzetten, in […] The post Wijn in blik: een gat in de markt… of in onze smaak? appeared first on Business AM. [naar artikel]


2. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak? (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]


3. Drie nieuwe expo’s in Hasselt: blik op het oosten, blik op Hasselt en blik op het brein (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie nieuwe tentoonstellingen in cultuurcentrum Hasselt die zowel om de hoek blikken als verderop, naar het oosten van Europa. [naar artikel]


4. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


5. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


6. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


7. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


8. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


9. Antwerpse start-up die wijn in blik verkoopt, ziet markt verdubbelen: “We willen niet concurreren met de fles” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk sippen ze hun roseetje al veel langer uit een blik, bij ons blijft het een nieuwigheid. Wij Europeanen lijken onze wijn nog steeds uit de fles te drinken, maar toch groeit ook bij ons de markt voor wijn uit blik. Dat merken de Antwerpse starters van The French Kiss Club: zij zagen de markt vorig jaar verdubbelen en verkochten zopas hun 100.000ste blikje. “Wij willen niet concurreren met wijn uit flessen. Bij ons gaat het erom dat je op het juiste moment van een fris wijntje kunt genieten. Zonder gedoe met ijsblokjes en een afwas.” [naar artikel]


10. Is de smaak van mandarijnen echt veranderd? "We zijn geëvolueerd naar een gemiddelde smaak" (09/11/2020 - VRT NWS)

Het seizoen van de mandarijnen is aangebroken. Maar uit verschillende reacties bij De Inspecteur op Radio 2 blijkt dat de smaak van de vruchten de afgelopen jaren is afgenomen. Mandarijnen zouden flets, droog en smakeloos zijn. "Het klopt dat de grote smaakdiversiteit eruit is", zegt professor tropische landbouw Patrick Van Damme. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!