De Franse driesterrenchef Guy Savoy, kok van de gelijknamige Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, brengt binnenkort een nieuw boek uit. Dat is volledig gewijd aan soepjes, uiterst geschikt om op te slurpen in de lente. Eén van de recepten uit ‘Soupes de printemps’ deelt hij met de Franse Vogue en kun je zelf makkelijk maken. [naar artikel]
Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]
Jo Grootaers, topchef van restaurant Altermezzo in Tongeren, zetelt deze zomer in onze jury die op zoek gaat naar het lekkerste bolletje vanille-ijs van Limburg. Zelf weet hij als de beste hoe je lekker ijs draait. Hieronder deelt hij zijn recept voor vanilleroomijs. [naar artikel]
Een uitgebreid vijfgangendiner om vingers en duimen bij af te likken van tijd tot tijd is uiteraard mooi meegenomen, maar niet bepaald geschikt voor elke dag. Voor onze dagelijkse lunch of avondmaaltijd kiezen we liever voor iets makkelijks. Daar is zelfs de Franse sterrenchef Pascal Aussignac het mee eens. De Fransman werd geboren in Toulon […] Het bericht RECEPT. De beste croque monsieur volgens een Franse sterrenchef verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]
17:00 Roep in deze oktobermaand toch wat vakantiegevoel op met Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor pissaladière. [naar artikel]
16:51 In zijn recept voor ravioli met txistorraworst gaat sterrenchef Nicolas Misera aan de slag met een heerlijke streekspecialiteit uit Baskenland. [naar artikel]
17:00 Een van de favoriete gerechten van sterrenchef Nicolas Misera? Oesters met karnemelkvinaigrette, die hij bereidt volgens dit recept. [naar artikel]
16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.