Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sterrenchef Jo Grootaers deelt zijn recept voor smeuïg vanilleroomijs

09/07/2021 - 06:07
"Jo Grootaers, topchef van restaurant Altermezzo in Tongeren, zetelt deze zomer in onze jury die op zoek gaat naar het lekkerste bolletje vanille-ijs van Limburg. Zelf weet hij als de beste hoe je lekker ijs draait. Hieronder deelt hij zijn recept voor vanilleroomijs."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef deelt zijn tips voor de ideale keukeninrichting (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vlakbij het historische stadscentrum van Tongeren ligt sterrenrestaurant Altermezzo. In de potten roert Jo Grootaers, door Gault&Millau en Michelin... [naar artikel]


2. Franse sterrenchef deelt recept voor de perfecte croque monsieur (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]


3. Recept | Ravioli met txistorraworst à la sterrenchef Nicolas Misera (23/10/2023 - De Tijd)

16:51 In zijn recept voor ravioli met txistorraworst gaat sterrenchef Nicolas Misera aan de slag met een heerlijke streekspecialiteit uit Baskenland. [naar artikel]


4. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


5. Recept | Pissaladière à la sterrenchef Nicolas Misera (06/10/2023 - De Tijd)

17:00 Roep in deze oktobermaand toch wat vakantiegevoel op met Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor pissaladière. [naar artikel]


6. Recept | Risotto met bospaddenstoelen à la sterrenchef Nicolas Misera (29/11/2023 - De Tijd)

16:00 Op zoek naar heerlijke comfortfood voor gure dagen? Probeer dan zeker Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor risotto met bospaddenstoelen eens uit. [naar artikel]


7. Franse sterrenchef deelt recept voor lentesoepje (17/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

De Franse driesterrenchef Guy Savoy, kok van de gelijknamige Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, brengt binnenkort een nieuw boek uit. Dat is volledig gewijd aan soepjes, uiterst geschikt om op te slurpen in de lente. Eén van de recepten uit ‘Soupes de printemps’ deelt hij met de Franse Vogue en kun je zelf makkelijk maken. [naar artikel]


8. Recept | Paprikasoep met tartaar van de zee volgens sterrenchef Nicolas Misera (31/01/2024 - De Tijd)

15:00 Paprikasoep met tartaar van de zee: dit eenvoudige recept van sterrenchef Nicolas Misera doet je alle winterse grijsheid vergeten. [naar artikel]


9. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


10. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


11. Recept | Oesters met karnemelkvinaigrette à la sterrenchef Nicolas Misera (04/11/2023 - De Tijd)

17:00 Een van de favoriete gerechten van sterrenchef Nicolas Misera? Oesters met karnemelkvinaigrette, die hij bereidt volgens dit recept. [naar artikel]


12. Recept | Roomijs met ganache en pruimencompote à la sterrenchef Nicolas Misera (23/11/2023 - De Tijd)

16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]


13. Toast met Hollandse maatjes (01/09/2023 - De Tijd)

17:00 Rek het vakantiegevoel nog wat met toast met Hollandse maatjes. Sabato’s vaste sterrenchef Nicolas Misera deelt zijn recept voor dit eenvoudige hapje. [naar artikel]


14. Carrefour roept vanilleroomijs terug (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Winkelketen Carrefour heeft vanilleroomijs van het eigen merk teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dat meldt de winkelketen. [naar artikel]


15. Carrefour roept vanilleroomijs terug wegens te veel gewasbeschermingsmiddelen (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Winkelketen Carrefour heeft vanilleroomijs van het eigen merk teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dat meldt de winkelketen. [naar artikel]


16. Recept | Roerei met aardpeer, zure room en kaviaar volgens sterrenchef Nicolas Misera (08/02/2024 - De Tijd)

15:00 ‘Je moet zeker niet zuinig omspringen met room en boter.’ Dit is sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor roerei met aardpeer, zure room en kaviaar. [naar artikel]


17. Luc Bellings proeft diepvrieskroketten en deelt een 9/10, maar ook een 3/10 uit: “Een waterige hap” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


18. Recept | Groene asperges met vierge van doperwtjes (14/03/2024 - De Tijd)

12:00 In dit recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera brengen de groene asperges uit de Provence samen met de eerste erwtjes de lente op je bord. [naar artikel]


19. Mosselen escabeche à la sterrenchef Nicolas Misera (08/09/2023 - De Tijd)

17:00 Sabato’s vaste sterrenchef Nicolas Misera presenteert je zijn recept voor mosselen escabeche, een klein, verfijnd hapje. [naar artikel]


20. “Ze smaken zoals huisgemaakt”: Luc Bellings proeft aardappelkroketten uit de diepvries en deelt een 9/10 uit (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


21. Recept | Rijstpap met ananas en kaffirlimoen (21/04/2024 - De Tijd)

12:01 Sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor rijstpap met ananas en kaffirlimoen brengt een klassieker met een nieuwe frisse twist en een fruitige likeur. [naar artikel]


22. Recept | Aspergesoep met morieljes (14/04/2024 - De Tijd)

12:00 Sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor aspergesoep met morieljes is er een voor een soep met gastronomische kwaliteit. [naar artikel]


23. Walter Grootaers neemt afscheid van lokale politiek in Lier (06/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Walter Grootaers zet na 26 jaar in de Lierse gemeentepolitiek een punt achter zijn carrière als lokaal politicus. Grootaers was ook 14 jaar schepen in de stad. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!