Vlakbij het historische stadscentrum van Tongeren ligt sterrenrestaurant Altermezzo. In de potten roert Jo Grootaers, door Gault&Millau en Michelin... [naar artikel]
Pascal Aussignac, de Franse sterrenchef die met zijn Londense ‘Club Gascon’ achttien jaar lang een Michelinster aan zijn gevel had hangen, mag dan wel bekendstaan om zijn verfijnde smaak toch zegt hij geen neen tegen een simpele croque monsieur. [naar artikel]
16:51 In zijn recept voor ravioli met txistorraworst gaat sterrenchef Nicolas Misera aan de slag met een heerlijke streekspecialiteit uit Baskenland. [naar artikel]
Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]
17:00 Roep in deze oktobermaand toch wat vakantiegevoel op met Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor pissaladière. [naar artikel]
16:00 Op zoek naar heerlijke comfortfood voor gure dagen? Probeer dan zeker Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor risotto met bospaddenstoelen eens uit. [naar artikel]
De Franse driesterrenchef Guy Savoy, kok van de gelijknamige Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, brengt binnenkort een nieuw boek uit. Dat is volledig gewijd aan soepjes, uiterst geschikt om op te slurpen in de lente. Eén van de recepten uit ‘Soupes de printemps’ deelt hij met de Franse Vogue en kun je zelf makkelijk maken. [naar artikel]
15:00 Paprikasoep met tartaar van de zee: dit eenvoudige recept van sterrenchef Nicolas Misera doet je alle winterse grijsheid vergeten. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
17:00 Een van de favoriete gerechten van sterrenchef Nicolas Misera? Oesters met karnemelkvinaigrette, die hij bereidt volgens dit recept. [naar artikel]
16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]
17:00 Rek het vakantiegevoel nog wat met toast met Hollandse maatjes. Sabato’s vaste sterrenchef Nicolas Misera deelt zijn recept voor dit eenvoudige hapje. [naar artikel]
Winkelketen Carrefour heeft vanilleroomijs van het eigen merk teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dat meldt de winkelketen. [naar artikel]
Winkelketen Carrefour heeft vanilleroomijs van het eigen merk teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dat meldt de winkelketen. [naar artikel]
15:00 ‘Je moet zeker niet zuinig omspringen met room en boter.’ Dit is sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor roerei met aardpeer, zure room en kaviaar. [naar artikel]
Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]
12:00 In dit recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera brengen de groene asperges uit de Provence samen met de eerste erwtjes de lente op je bord. [naar artikel]
17:00 Sabato’s vaste sterrenchef Nicolas Misera presenteert je zijn recept voor mosselen escabeche, een klein, verfijnd hapje. [naar artikel]
Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]
12:01 Sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor rijstpap met ananas en kaffirlimoen brengt een klassieker met een nieuwe frisse twist en een fruitige likeur. [naar artikel]
12:00 Sterrenchef Nicolas Misera’s recept voor aspergesoep met morieljes is er een voor een soep met gastronomische kwaliteit. [naar artikel]
Walter Grootaers zet na 26 jaar in de Lierse gemeentepolitiek een punt achter zijn carrière als lokaal politicus. Grootaers was ook 14 jaar schepen in de stad. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.