Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan... het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]
Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]
Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]
Het aspergeseizoen is volop bezig. Bij het bedrijf van Fons Nooyens in Poppel (Ravels) zijn tientallen arbeiders druk in de weer met het aspergemes, waarmee ze de stengels 40 centimeter onder de grond afsnijden. Het is hard labeur, omdat je erbij krom moet staan. De rug wordt danig op de proef gesteld, 65 werkdagen lang. “Belgen zijn er voor dit werk al lang niet meer te vinden”, zegt Fons Nooyens. “Zonder gastarbeiders ligt de tuinbouwsector op zijn gat.” [naar artikel]
Bij het kasteel van Ribaucourt in Perk rennen zo'n 300 kinderen het domein door op zoek naar eieren die de paashaas net had verstopt. Maar waarom rapen we eigenlijk eieren met Pasen? [naar artikel]
Daar is het witte goud weer. Zaterdagmiddag oogstte minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) de eerste asperges in zijn heimat Kinrooi. Daarmee is het aspergeseizoen officieel geopend. “We hebben een nat en koud voorjaar gehad, maar dat heeft geen invloed op de smaak.” [naar artikel]
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. [naar artikel]
Pasen, voor velen nog steeds een kerkelijk hoogtepunt van het jaar, zal het eerste familiefeest in lockdown zijn. Paaseieren rapen bij oma en opa mag dit jaar écht niet, daar laat het Crisiscentrum geen twijfel over bestaan. Een teleurstelling voor oud en jong. [naar artikel]
Eind januari moest Thomas Buffel afscheid nemen van zijn lieftallige echtgenote Stephanie De Buysser, een zware klap voor de aanvoerder van RC [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.