Dunkin’ Donuts heeft na veel vraag ook vegan donuts toegevoegd aan hun menukaart. België en Nederland krijgen de primeur en hebben de eerste verkooppunten waar je de plantaardige guilty pleasures kan vinden. Maar het is niet de enige plek in ons land waar je met een liefde voor vegan gebak je hart kan ophalen. Check deze topadresjes eens. [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Haar twee kleuters zeuren niet om een hamburger, maar om tempeh. En ze zijn kerngezond, benadrukt Elisabeth Van Lierop (34) van de eco-blog ‘Plantbased’. Ze bracht onlangs een boek uit met vegan recepten, perfect op maat van bon vivants en kinderen in een groeispurt. Haar boodschap? Vlees en vis skippen is fun... als je tenminste niet te streng bent. [naar artikel]
CittA gaat elke week op zoek naar zeven bijzondere adresjes. Deze week: hoeve-ijs in de Kempen. [naar artikel]
Niets zo vervelend dan na een gezellige avond op restaurant nog helemaal naar huis te moeten rijden. Bij deze tien Limburgse culinaire adresjes kan je gerust een wijntje meer drinken, want hier blijf je in een keer ook zalig logeren. [naar artikel]
Het is zover! IKEA introduceert op 1 september het vijfde lid van de balletjesfamilie: het plantballetje, een duurzaam alternatief voor... [naar artikel]
“Uitdager? Lijstduwer zal ik zijn. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan”, zegt Jan Peumans. Al smeult het politieke dier nog: “Wat een fantastisch resultaat zou zijn? Als de absolute CD&V-meerderheid in Riemst gebroken is en N-VA een coalitie vormt met Open Vld.” [naar artikel]
De klassieke festivalfood zoals frietjes met mayonaise heeft élk festival, en zo ook Pukkelpop. Maar wat is daarnaast de moeite om echt geproefd te hebben tijdens het festivalweekend? En hoeveel betaal je ervoor? Onze journaliste zocht het uit en vond 5 toppers voor op je lijstje die je geld meer dan waard zijn. “Het gemarineerde rundvlees wordt hier tot de perfectie gegaard.” [naar artikel]
Kiezen voor vegetarisch of veganistisch voedsel is ecologisch en economisch een prima zaak. Maar het is vooral een aanrader voor je gezondheid, stelt de auteur en ervaringsdeskundige Johan Albrecht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.