Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
07:16 uur

"Rodaniaaa": Manfred Aebi (88) is overleden, bedenker van iconische wielermuziekje

VRT NWS

07/04/2021 - 15:29

Manfred Aebi (88), de bedenker van het bekende Rodania-deuntje, is overleden. Het muziekje van het Zwitserse horlogemerk is al decennialang te horen tijdens wielerwedstrijden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bedenker Rodania-deuntje Manfred Aebi (88) overleden (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zwitser Manfred Aebi, de man achter het aanstekelijke Rodania-deuntje, is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bericht RINGtv woensdag.
  [naar artikel]
 2. De man achter het ‘Ro-da-ni-aaaa’-deuntje is niet meer: Manfred Aebi op 88-jarige leeftijd overleden (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Manfred Aebi (88), de man die het Zwitserse horlogemerk met een uniek deuntje in ons land op de kaart bracht, is overleden. Aebi was al even ziek.
  [naar artikel]
 3. Manfred Aebi, de man achter het ‘Ro-da-ni-aaaa’-deuntje, overleden (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Manfred Aebi (88), de man die het Zwitserse horlogemerk met een uniek deuntje in ons land op de kaart bracht, is overleden. Aebi was al even ziek.
  [naar artikel]
 4. "Zeg 'ns Aaa"-acteur Manfred de Graaf overleden (28/11/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse acteur Manfred de Graaf, vooral bekend als dokter Hans Lansberg in de populaire tv-serie "Zeg 'ns Aaa", is overleden. De Graaf was sinds begin dit jaar ongeneeslijk ziek, maar hield dat stil voor de buitenwereld. Hij werd 79 jaar.
  [naar artikel]
 5. Uitvinder treurt omdat zijn deuntje verdwijnt uit het wielrennen: “Zo populair dat ze me overal vroegen om voor de koers te gaan rijden” (06/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het koersdeuntje ‘Rodaniaaa’ verdwijnt, en één man is daar alvast het hart van in: Manfred Aebi (85) uit Wemmel. Hij zette het horlogemerk hier vorige eeuw op de kaart door met het riedeltje voor wielerwedstrijden uit te rijden. “De nieuwe eigenaars van het merk snappen niets van commerce. Ik hoop dat er veel ­kritiek komt van koersliefhebbers en dat ze tot inzien komen. Dat Rodaniaaaa gered wordt.”
  [naar artikel]
 6. Bedenker formule-Claeys overleden (20/10/2020 - Express)
  Advocaat Thierry Claeys, de bedenker van de gelijknamige rekenformule voor opzegtermijnen, is overleden. Dat meldt Claeys & Engels, het kantoor... The post Bedenker formule-Claeys overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Bedenker van Lego-poppetjes is overleden: "Hij laat 8 miljard kleine plastic mensen na" (22/02/2020 - VRT NWS)
  In Denemarken is ontwerper Jens Nygaard Knudsen overleden. Hij bedacht in de jaren '70 de karakteristieke minifiguren van Lego, die razend populair werden.
  [naar artikel]
 8. Grafisch ontwerper Milton Glaser overleden, bedenker van het wereldberoemde "I ? NY"-logo (27/06/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is grafisch ontwerper Milton Glaser overleden. Glaser werd in de jaren 1960 en 70 onder meer beroemd met een poster van muzikant Bob Dylan en het alombekende "I ? NY"-logo.
  [naar artikel]
 9. Cast en crew van "One tree hill" beschuldigen bedenker Mark Schwahn van wangedrag (14/11/2017 - VRT NWS)
  In een open brief beschuldigen de cast en crew van "One tree hill" bedenker Mark Schwahn van seksuele intimidatie. Ze doen dat in een reactie op een reeks tweets van de scenarist van de Amerikaanse dramaserie waarin ze over zijn wangedrag vertelt. Ook hoofdrolspelers Hilarie Burton ("Peyton"), Sophia Bush ("Brooke") en Bethany Joy Lenz ("Haley") hebben de brief ondertekend.
  [naar artikel]
 10. Coauteur van "Daydream" van The Wallace Collection is overleden (05/11/2018 - VRT NWS)
  Raymond Vincent is overleden. Dat verneemt VRT NWS uit goeie bron. Hij was 1 van de auteurs van "Daydream", de iconische hit van The Wallace Collection. Hij was 75.
  [naar artikel]
 11. Bedenker van "global warming", "de grootvader van de klimaatwetenschap" is overleden (19/02/2019 - VRT NWS)
  In New York is wetenschapper Wallace Smith Broecker (87) overleden. Zijn naam doet bij de meesten allicht niet meteen een belletje rinkelen. Het begrip global warming doet dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel. Het is aan Broecker dat we dat te danken hebben. In de jaren 70 bracht hij als eerste de gevolgen van klimaatverandering en opwarming onder de aandacht van het grote publiek.
  [naar artikel]
 12. ‘Zeg ‘ns Aaa’-acteur Manfred de Graaf op 79-jarige leeftijd overleden (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Manfred de Graaf, beter bekend als dokter Hans Lansberg uit de Nederlandse komische reeks ‘Zeg ‘ns Aaa’, is gisteren overleden in zijn woonplaats...
  [naar artikel]
 13. Tekstschrijver Toon Gispen ("Margrietje", "Niemand laat zijn eigen kind alleen") is overleden (21/10/2018 - VRT NWS)
  In Nederland is Toon Gispen (80) overleden. Hij schreef teksten van iconische nummers als "Margrietje" van Louis Neefs en "Niemand laat zijn eigen kind alleen" van Willy en Willeke Alberti. Hij was ook een poos schepen in Utrecht.
  [naar artikel]
 14. Bedenker Asterix overleden (24/03/2020 - Express)
  Striptekenaar Uderzo, die samen met tekstschrijver René Goscinny het personage Asterix creëerde, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn... The post Bedenker Asterix overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Gitarist en muzikale duizendpoot die samenwerkte met onder meer Aretha Franklin en The Rolling Stones overleden (06/09/2019 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is producer en gitarist Jimmy Johnson (76) overleden. Hij speelde een grote rol in een aantal iconische hits van Aretha Franklin, Percy Sledge en The Rolling Stones. Hij zat onder meer achter de knoppen bij "When a man loves a woman" en "Brown sugar" en speelde zelf gitaar bij "Respect".
  [naar artikel]
 16. Vijf iconische sketches van Stan & Ollie, Hollywoods meest iconische slapstick-duo (13/03/2019 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag speelt "Stan & Ollie" in onze bioscopen. Het is een biografische film over het leven van het beroemde komische duo Laurel en Hardy, bij ons beter bekend als "de Dikke en de Dunne". Beiden waren meesters in het zogeheten slapstick-genre. Wij lijsten 5 iconische sketches van hen op.
  [naar artikel]
 17. Bedenker "Friends": "Ik heb niet genoeg aan diversiteit gedaan" (08/06/2020 - VRT NWS)
  Marta Kauffman, de mede-bedenker van de sitcom "Friends", heeft tijdens een interview toegegeven dat ze niet genoeg heeft gedaan om meer kleur in haar reeks te krijgen. "Friends" vertelt het verhaal van vier witte mensen die in New York samen wonen. De sitcom was in de jaren 90 enorm populair en is bij ons nog altijd te zien op Netflix. Eerder vertelde één van de hoofdrolspelers, David Schwimmer dat hij toen al had aangedrongen op meer kleur.
  [naar artikel]
 18. Bedenker Lego-poppetje overleden (22/02/2020 - Express)
  De bedenker van de figuurtjes bij de Lego-blokjes is woensdag overleden. Dat maakte het Deense speelgoedbedrijf bekend. Jens Nygaard Knudsen werd 78 en werkte van 1968 tot 2000 voor het speelgoedbedrijf. Eind jaren 70 vroeg Lego patent aan voor het gele figuurtje. De Lego-poppetjes werden een onlosmakelijk deel van het Lego-assortiment en kregen zelfs een […] The post Bedenker Lego-poppetje overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. SpongeBob-bedenker (57) overleden (27/11/2018 - De Morgen)
  Stephen Hillenburg, de bedenker van tekenfilmreeks SpongeBob SquarePants, is op 57-jarige leeftijd overleden. Dat maakte kinderzender Nickelodeon dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 20. Bedenker van actieheld 'G.I. Joe' en bekende tekenfilmserie overleden (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stanley Weston, bedenker van actiefiguur G.I. Joe en de tekenfilmserie ThunderCats, is op 1 mei in zijn huis in Los Angeles overleden. Dat
  [naar artikel]
 21. Bedenker animatieseries G.I. Joe en Thundercats overleden (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stanley Weston, bedenker van actiefiguur G.I. Joe en de tekenfilmserie ThunderCats, is op 1 mei in zijn huis in Los Angeles overleden. Dat
  [naar artikel]
 22. Bedenker van regenboogvlag is overleden (01/04/2017 - De Redactie)
  Ze is een teken van vertrouwen, solidariteit en vaak ook veiligheid voor holebi's en transgenders overal ter wereld: de regenboogvlag. In New York is bedenker Gilbert Baker van dit universele symbool overleden.
  [naar artikel]
 23. Bedenker G.I. Joe en Thundercats overleden (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stanley Weston, bedenker van actiefiguur G.I. Joe en de tekenfilmserie ThunderCats, is op 1 mei in zijn huis in Los Angeles overleden. Dat
  [naar artikel]
 24. Bedenker G.I. Joe en Thundercats overleden (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stanley Weston, bedenker van actiefiguur G.I. Joe en de tekenfilmserie ThunderCats, is op 1 mei in zijn huis in Los Angeles overleden. Dat
  [naar artikel]
 25. Acteur Bob Van Der Veken overleden, directeur Tienpondt uit "De Collega's" (20/02/2019 - VRT NWS)
  In Kalmthout is acteur Bob Van Der Veken overleden, maandag al maar het nieuws raakte pas nu verspreid. Van Der Veken was het meest bekend als directeur Thienpont, "De Tientonner" in "De Collega's" in de jaren 70. Ook in de films een paar jaar later speelde hij  die rol. Hij was acteur bij NTGent en Het zeemanshuis tot 2006 en deed vaak bijrollen en gastoptredens op tv, onder meer in "F.C. De Kampioenen", "Wittekerke", "Spoed", "Lili en Marleen", "Het Eiland", "Mega Mindy", "Matroesjka's" en "De Kotmadam".  Ook in de film "De Witte van Zichem" van Robbe De Hert, deed hij en bijrol. Bob Van Der Veken was 90.  Straks meer over de overleden acteur. 
  [naar artikel]
 26. Duitse geheime dienst: "Moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 27. Geheime dienst: "Er zitten moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 28. Duitse geheime dienst: "Er zitten moordcommando's van IS verstopt tussen vluchtelingen" (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "IS gebruikt de vluchtelingencrisis om zijn strijders het land binnen te smokkelen en aanvallen voor te bereiden." Dat zegt Manfred Hauser, de
  [naar artikel]
 29. "Als we alle mogelijk aanstootgevende kunst moeten weghalen, blijft weinig over" (07/12/2017 - VRT NWS)
  Directeur Manfred Sellink van het KMSKA toont weinig begrip voor de ophef die in de VS is ontstaan over een schilderij van Balthus in het Metropolitan Museum in New York. "Hier speelt een doorgeslagen preutsheid", zegt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. "Vader" van Beertje Paddington, Michael Bond, overleden (28/06/2017 - De Redactie)
  In Londen is Michael Bond, de bedenker en auteur van het geliefde figuurtje Beertje Paddington op 91-jarige leeftijd overleden, dat melden verschillende Britse media. Het leven van Michael Bond leeft als een roman.
  [naar artikel]
 31. Bedenker van de Lego-poppetjes is overleden (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bedenker van de Lego-poppetjes is overleden. Jens Nygaard Knudsen overleed woensdag op 78-jarige leeftijd, zo hebben medewerkers van het bedrijf op Twitter gemeld.
  [naar artikel]
 32. Bedenker LEGO-poppetjes overleden (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jens Nygaard Knudsen, de bedenker van de legendarische LEGO-poppetjes, is overleden. De Deen stierf woensdag op 78-jarige leeftijd, zo maakten twee...
  [naar artikel]
 33. Bedenker musical Annie (84) overleden (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Martin Charnin, de bedenker van de succesvolle broadwaymusical Annie, is overleden. Dat heeft zijn familie zondag bekendgemaakt. Charnin is 84 jaar...
  [naar artikel]
 34. Jean Graton, bedenker van Michel Vaillant, is overleden (21/01/2021 - Express)
  In Brussel is tekenaar Jean Graton, de bedenker van de fictieve autocoureur Michel Vaillant, op 97-jarige leeftijd overleden. Dat hebben de familie van de tekenaar en de Fondation Jean Graton gemeld. Inmiddels zijn rond Michel Vaillant, één van de meest populaire personages uit de stripwereld, bijna negentig albums en een reeks andere publicaties verschenen. De […] The post Jean Graton, bedenker van Michel Vaillant, is overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Bedenker van de Kinder Surprise overleden (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  William Salice, de bedenker van de Kinder Surprise, is gisterenavond op 83-jarige leeftijd overleden in Pavia, in het noorden van Italië. Dat
  [naar artikel]
 36. Rachel en Jill Green herbeleven "iconische scène" uit "Friends" (22/10/2019 - VRT NWS)
  Ze zijn vrijwel ontelbaar, de quotes/scènes die dankzij de populaire tv-serie "Friends" onsterfelijk werden. Denk maar aan "We’re on a break", "Joey doesn’t share food", "She’s your lobster", "How you doin'?", "But they don't know that we know they know we know!" of "Unagi!" Of de quote die Jill Green, de jongere zus van Rachel, uitsprak toen ze haar oudere zus terechtwees omdat die laatste haar jaloersheid na Jills interesse in Ross niet meer kon wegsteken. De desbetreffende actrices, Reese 'Jill' Witherspoon en Jennifer 'Rachel' Aniston deden zopas het "iconische moment" nogmaals herleven tijdens een interview. Tot jolijt van de fans, want het filmpje werd intussen meer dan 5 miljoen keer bekeken op de Instagramaccount van Witherspoon.
  [naar artikel]
 37. "Echte" Super Mario is overleden (02/11/2018 - VRT NWS)
  In de VS is Mario Segale overleden. Hij is de man naar wie Nintendo de iconische spelletjesheld Super Mario noemde, al vond hij dat zelf maar niks. Segale was 84.
  [naar artikel]
 38. "Recordbedragen op veiling hebben effect op verzekeringen én dus op tentoonstellingen" (16/11/2017 - VRT NWS)
  Of "Salvator mundi" van Leonardo da Vinci werkelijk 382 miljoen euro waard is, laat Manfred Sellink, directeur van het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA), liefst in het midden. "Dat is vraag en aanbod", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. Sellink stelt dat recordbedragen echter een invloed hebben op de verzekeringsmarkt. Hij noemt het een slechte ontwikkeling.
  [naar artikel]
 39. Vrouw die "Boogie Wonderland", "September" en "Friends"-titelsong schreef, overleden (25/12/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse singer-songwriter Allee Willis is overleden. Haar naam zegt u misschien niets, maar ze is de vrouw die grote hits zoals "Boogie Wonderland", "September" en "I'll be there for you" (het thema van de tv-reeks "Friends") schreef.
  [naar artikel]
 40. Norma McCorvey - aka "Jane Roe" - overleden (19/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse vrouw die de hoofdrol speelde in de beruchte rechtszaak "Roe versus Wade" over de legalisering van abortus in de VS, is overleden. Dat ze daaraan meegewerkt heeft, noemde ze ooit "de grootste fout uit haar leven".
  [naar artikel]
 41. Reporter Fred Janssen, bekend van "Echo" en "Afrit 9", overleden (01/10/2020 - VRT NWS)
  Fred Janssen, voormalig reporter van de openbare omroep, is overleden. Tijdens zijn carrière bij BRT en VRT maakte hij programma's als "Echo", "Terloops", "Afrit 9" en "NV De Wereld". Hij was al een tijd ziek.
  [naar artikel]
 42. Bedenker Kinder Surprise overleden (13/04/2019 - De Morgen)
  William Salice, de bedenker van de Kinder Surprise, is op 83-jarige leeftijd overleden in Pavia, Italië. Van zijn chocolade-ei zijn miljarden exemplaren verkocht.
  [naar artikel]
 43. VN en NASA zetten Earth Day in de schijnwerpers met "iconische satellietbeelden en simulaties" (22/04/2019 - VRT NWS)
  Het is vandaag Earth Day, de dag waarop elk jaar moeder aarde in de schijnwerpers wordt gezet. De Verenigde Naties en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hebben dat alvast letterlijk gedaan, met een filmpje met "iconische satellietbeelden en datavisualisaties" dat u meeneemt in een rollercoaster van beelden. 
  [naar artikel]
 44. Chef van "De man van zes miljoen" overleden (01/09/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur Richard Anderson, bekend van de tv-reeksen "De man van zes miljoen" en "Perry Mason", is gisteren op 91-jarige leeftijd in zijn woning in Beverly Hills, Los Angeles, overleden.
  [naar artikel]
 45. Adriaan Van den Hoof: "Het is een groot gouden beeld... hoe gaan we dat in godsnaam op het vliegtuig krijgen?!" (21/11/2017 - VRT NWS)
  Ze kunnen het nog altijd niet geloven. Presentator Adriaan Van den Hoof en "Sorry voor alles"-bedenker Kamiel Debruyne hebben werkelijk een prestigieuze Emmy Award in hun handen vast. "Ik heb zachtjes geweend. Volgens Jan Eelen van "Callboys" was het fake wenen", reageert Van den Hoof vanuit New York.
  [naar artikel]
 46. IOC-voorzitter Bach: "Dit waren iconische Spelen op vele vlakken" (20/08/2016 - Sporza)
  Een dag voor het einde van de Olympische Spelen heeft IOC-voorzitter Thomas Bach al eens teruggeblikt. "Dit waren en zijn nog steeds iconische Spelen"
  [naar artikel]
 47. 'Sorry Voor Alles'-bedenker Kamiel De Bruyne trapt op het hart van Kim Kay: "Als hij wist hoe het met me ging zou hij niet lachen" (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Sorry Voor Alles'-bedenker Kamiel De Bruyne maakte een filmpje waarin hij op een ludieke manier de vraag 'is alles nog okay met Kim Kay?' probeert...
  [naar artikel]
 48. SpongeBob-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stephen Hillenburg, bedenker van het gele animatiefiguurtje SpongeBob SquarePants, is gisteren op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van...
  [naar artikel]
 49. "Koning van de nachtmerrie" George Romero is overleden (17/07/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse regisseur van cultklassiekers "Night of the living dead" en "Martin" wordt beschouwd als de eerste horrorregisseur pur sang. Romero is op 77-jarige leeftijd thuis overleden na een strijd tegen longkanker.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.