Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
Volgende week komt het Overlegcomité wellicht opnieuw samen, met het oog op de heropening van de scholen. Regeringspartij MR wil voorzichtig blijven om zo marge te hebben voor een heropening van de horeca. [naar artikel]
Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]
De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is woensdag besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. [naar artikel]
De Nederlandse horeca lijkt te kunnen rekenen op goed nieuws komende week. De seinen voor heropening staan op groen, maar de vraag is nog wel tot hoe laat de deuren open mogen. [naar artikel]
Dag op dag een maand voordat de horeca hoopt te heropenen is een campagne opgestart met bekende chefs. De gezichten van sterrenzaken Slagmolen in Oudsbergen of De Kristallijn in Genk, maar ook Anne-Sophie van Ansoler of Valérie van De Zwaan in Hasselt vragen u op metersgrote affiches om u aan de coronaregels te houden. Handen wassen, afstand houden... u kent het wel. Maar bovenal heten ze u weer welkom. Want geef nu toe: u en ik hebben het wel gehad met dat afhalen en zelf koken. We willen weer op restaurant. [naar artikel]
Witte rook voor de horeca, we snakken er met z’n allen al weken naar. De Grote Heropening loert om de hoek, maar of elke uitbater daar zo blij mee... [naar artikel]
Exact twee weken voor de vooropgestelde datum bevestigde het Overlegcomité vandaag dat de buitenhoreca op zaterdag 8 mei kan heropenen. Op het terras een pintje drinken of steak met frietjes eten zal opnieuw kunnen, onder voorwaarden: maximaal vier personen per tafel, tenzij de gezinsbubbel groter is, en een sluitingsuur om 22 uur. De meeste horeca-uitbaters zijn blij hun klanten opnieuw te mogen ontvangen, al zijn de spelregels niet voor iedereen even haalbaar. Zo kijken de patron van het dorpscafé, de bistro-uitbater en restaurantkok naar de langverwachte ‘heropening’. [naar artikel]
De horeca mag voorzichtig beginnen dromen van een heropening in mei. Dat heeft professor biostatistiek van de UHasselt, Geert Molenberghs laten uitschijnen in het middagnieuws van TVL. [naar artikel]
Nog twee weken heeft de horeca om zich voor te bereiden op de heropening van de terrassen. Dat brengt ook zorgen met zich mee, want wat als het plots begin te regenen tijdens een service? De oplossing: een tent. Bedrijven die ze verkopen en verhuren zien een ware rush. “Sinds het nieuws binnensijpelde van de heropening, staat onze telefoon roodgloeiend.” [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]
KVLV-gewest voeren doet dit jaar mee aan de grote ShareFair-campagne die over de hele maand mei loopt. Deze campagne start in Voeren op zondag 28 mei. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.