Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Rusland start terugtrekking soldaten uit gebieden aan Oekraïense grens

23/04/2021 - 12:01
"Na de omstreden legeroefeningen op het geannexeerde schiereiland de Krim, is Rusland vrijdag gestart met de aangekondigde terugtrekking van militairen uit de grensgebieden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rusland start terugtrekking soldaten uit gebieden aan Oekraïense grens (23/04/2021 - De Morgen)

Na de omstreden legeroefeningen op het geannexeerde schiereiland de Krim, is Rusland vrijdag gestart met de aangekondigde terugtrekking van militairen uit de grensgebieden. [naar artikel]


2. “Rusland roept gepensioneerde soldaten opnieuw in dienst om bezette gebieden in Oekraïne te besturen” (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het lijkt erop dat het Russische leger geen plannen heeft om Oekraïne snel te verlaten. Volgens de onafhankelijke Russische nieuwssite ‘Vazhnyye istorii’ zouden gepensioneerde Russische soldaten tussen 40 en 60 jaar opnieuw in dienst geroepen worden om verscheidene door de Russen bezette gebieden in Oekraïne te besturen. [naar artikel]


3. In door Rusland bezette gebieden van Oekraïne is digitale censuur nog erger dan in Rusland zelf (11/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. HRW-rapport: "Oekraïense burgers worden massaal gedeporteerd naar Rusland of door Rusland bezette gebieden" (01/09/2022 - VRT NWS)

Na de val van de Oekraïense havenstad Marioepol zijn burgers op grote schaal onder dwang naar Rusland gebracht, of naar door Rusland bezette gebieden in Oekraïne. Dat bevestigt een nieuw rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Daar moesten ze ook een verregaande veiligheidscontrole ondergaan. Human Rights Watch zegt dat het om oorlogsmisdaden gaat, mogelijk zelfs misdaden tegen de mensheid. [naar artikel]


5. Live - Door Rusland bezette Oekraïense gebieden houden vanaf vandaag referenda voor aansluiting bij Rusland (23/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Door Rusland bezette Oekraïense gebieden houden vanaf vandaag “schijnreferenda” over aansluiting bij Rusland (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pro-Russische separatisten in de regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja houden van vandaag tot 27 september referenda over de toetreding tot Rusland. De omstreden volksraadplegingen - die door het Westen als “schijnreferenda” worden omschreven, zijn een reactie op het huidige Oekraïense tegenoffensief in het oosten van dat land. De separatistische leiders en Russische staatsmedia hadden dinsdag de referenda aangekondigd. [naar artikel]


7. Rusland annexeert vier Oekraïense regio's, president Poetin: "Vier nieuwe gebieden met miljoenen mensen worden aan Rusland toegevoegd"  (30/09/2022 - VRT NWS)

In de Russische hoofdstad Moskou heeft president Poetin een overeenkomst ondertekend om vier Oekraïense regio's bij Rusland in te lijven: de provincies Cherson en Zaporizja in het zuiden en Donetsk en Loegansk in het oosten. In een toespraak voor de ondertekening benadrukte Poetin "de wil van het volk" in die regio's, verwijzend naar de referenda die er hebben plaatsgevonden. "Hun keuze was duidelijk." Het Westen erkent die referenda en annexatie niet. [naar artikel]


8. Live - Kremlin: ‘Rusland zal nooit compromis sluiten over vier geannexeerde gebieden’ • Grote brand in oliedepot in Zuid-Rusland (28/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Rusland maakt officiële feestdag van bezetting Oekraïne, Poetin herhaalt: “De gebieden willen bij Rusland horen” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland viert vandaag de Dag van de Hereniging, waarbij wordt herdacht dat het precies een jaar geleden is dat Moskou de bezette Oekraïense territoria ‘officieel’ inlijfde. President Vladimir Poetin tekende zelfs een decreet dat de dag tot een officiële, jaarlijks terugkerende feestdag maakt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!